Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Lulka, widzę, że materiał już masz, to kiedy wysiewasz? :lol:
Clemki cudne, masz niezłą kolekcję ;:180 W tym roku pewnie się rozbujają, liczę, że moje też ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lulka! Fajne masz te klematisy. Bardzo bym chciała takie mieć. Próbuję je zadomowić u siebie, ale nie wiem , co z tego będzie, środowisko lasu sosnowego nienajlepsze dla nich.
Pokazywałaś jakiś czas temu stojące wieszaki do latarenek ogrodowych - gdzie kupowałaś? Szukam takich wysokich.
Bardzo jestem ciekawa realizcji zmian na tarasie!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Magdo, zdecydowanie powinnaś założyć wątek wnętrzarski. Masz niesamowity dar tworzenia klimatu. Masz piękny dom i wiele cudnych, nietuzinkowych dekoracji. Takich świecących koneweczek nie widziałam nigdzie. Rozumiem, że nie są to lampki choinkowe, a ogrodowe.
Fotele śliczne i praktyczne. Na pewno będziesz zadowolona. Bardzo podoba mi się to lustro z okiennicami. Sama myślałam o czymś podobnym. No i zaciekawiły mnie te ozdoby zawieszone na i przy kominku. Czy to jakieś żeliwne kratki? Daj zbliżenie :) Fajne to :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Magda,fotele super.Tez marzy mi się taki kpl na taras,ale mam niezadaszony i nie wiem jak taki technoratan radzi sobie z warunkami atmosferycznymi?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry wtorkowo ;:4 i słonecznie ;:215
Aga, no koniecznie. Chociaż Ty cierpliwa jesteś, nie to co ja szałaput :;230
Konwalio planuj kochana i dziel się z nami pomysłami.Nie ma co ukrywać, że FO, to skarbnica wiedzy i inspiracji twórczej ;:113. Życzę udanych ferii, ja mam nieco ten czas utrudniony, ponieważ pracuję, a dzieciaki nie wyjeżdżają w tym roku ;:222, więc trza ogarnąć to jakoś. Jak widzisz ja będę planować opiekę nad młodszą c. ;:306, starsza jest już samoobsługowa ;:306
Kasiu nie mogę się doczekać kiedy zakwitną klemki i mam nadzieję, że się rozbujają. Trzymam kciuki za nasze Clematisy ;:215 Wysiew pierwszy dzisiaj będzie, bo wczoraj późno od lekarza wróciłam z Młodą
Tamaryszku Twój ogród jest absolutnym i niedoścignionym wzorem ;:180, myślę, że z powojnikami dasz sobie świetnie radę. Próbowałaś klemki sadzić we wkopanej dużej donicy z ziemią ogrodową? Jeśli chodzi o wieszaki, to zamawiałam u kowala w powsinie, oczywiście przez internet, bo mnie wszędzie nie po drodze. Potem poprosiłam o wysłanie paczki ;:124 Nie były kupione niestety okazyjnie, ale warte swej ceny, są solidne i na długie lata. Mogę podesłać namiary
Iza aż pąs na twarzy mi wyskoczył. Dziękuję ;:196
Lampki będą podwieszone pod daszkiem drewutni jak tylko pojawi się dach nad głową ;:172. Kratki obfocę dzisiaj, jutro prześlę do oblukania. Mój kominek ma system ogrzewający dom, więc za ścianką jest schowane dosyć duże urządzenie, a za tymi kratkami ozdobnymi schowane są liczniki i wszystkie pokrętła i pstrykacze do jego obsługi. W Warszawie jest taki sklep, gdzie sprzedawane są właśnie dekoracyjne kratki i wszystko co potrzebne do kominka.
Gosiu technorattan może nawet zimą stać na zewnątrz. Dlatego m.in padło na ten materiał. Łatwo go wyczyścić i nie trzeba go zabezpieczać, malować itp. Do tych foteli dokupiłam stół drewniany, ale jeszcze nie wiem, czy go nie przemaluję. Nie chciałam z technorattanu, ponieważ wtedy gdzieś te moje wiejskie klimaty by uciekły wizualnie. Fajne są też doniczki, ale w tym roku stawiam na 3 rodzaje materiału: ocynk, drewno i wiklina ;:215. Pomijając fotele oczywiście ;:113
Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Dobrze, ze wybrałaś taki stół, bardzo ładny zresztą. Masz racje, że te z technorattanu sa zbyt nowoczesne do wiejskich klimatów. Ja w tym roku raczej mebli nie kupię, ale taras mam zamiar zadaszyć. Chyba, ze kupie altanę, to wtedy taras zostanie tylko lekko zadaszony, zobaczymy :wink: Czekam z niecierpliwością na Twoje realizacje ;:65
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ale zakupy ;:oj
Będzie cudnie ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Madzia hej, dzisiaj wyślę Ci na pw moje zamówienie, wiem, że się zgrzebałam okrutnie :oops:
Ale masz mnóstwo pomysłów na ten sezon :) ;:63
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Cześć Magda, przyszłam sie przywitać - sobotę i niedzielę poświęciłam na zwiedzenie 1 i 2 części Twojego wątku. Bardzo podziwiam, to jak w krótkim czasie zagospodarowałaś sobie ogód i to, że odnoszę wrażenie od początku zorientowana jesteś na konkretne rośliny. Mnie niestety w zeszłym roku ponisło zakupowo i nakupowałam różnych różności i teraz mi się już mniej podobają, więc w tym roku będę znowu przerabiała. Meble z technorattanu są super , ponieważ są lekkie i przy sprzątaniu tarasu łatwo się je przesuwa. Natomiast zimą czasem mi wiatr je wywiewał, ale dokupiłam pokrowce, składam w jedno miejsce i zabezpieczam kamieniem i 2 zimę jest już ok. Pozdawiam. Bogusia.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ja też myślałam o altance, ale mam za mały ogródek. Na początku chciałam całe miejsce pod płotem-wzdłuż (tam gdzie stoi łoże) zabudować i zadaszyć, żeby było miejsce do wypoczynku i grill z boku. Dla jasności wszystko na jednym podłożu, a przed wejściem na taras małe oczko wodne stworzyć. Wtedy obecnego tarasu byśmy nie poszerzali (pierwotnie był o połowę mniejszy i w półkolu). Może nawet troszkę żałuję, że tak nie zrobiliśmy, ale co tam. Jak bym zrobiła odwrotnie, to bym żałowała, że nie zrobiłam inaczej ;:223
Ciekawe na co się zdecydujesz :lol:
Aguś mam nadzieję,... mam nadzieję....aż kipię z ekscytacji ;:1
Kasiu przeczytałam ;:215 i zamówię w weekend, na spokojnie. Reszta na pw. Oj się będzie działo ;:170
Bogulenko witam Cię serdecznie ;:168. Cieszy mnie, że podtrzymujesz teorię na temat technorattanu i z własnego doświadczenia potwierdzasz jego wytrzymałość na warunki atmosferyczne panujące w naszym pięknym kraju. Jeśli chodzi o wybór roślinek, to niestety, ale w pierwszym sezonie nakupowałam roślinek, których teraz bym nie chciała. Dopiero w ubiegłym sezonie ogarnęłam co nieco i zaczęłam rozsądniej myśleć odnośnie ich wyboru. Także Twoje "uniesienie" z zakupami jak najbardziej rozumiem ;:173 A gdzie Twój wątek? ;:202
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madziu, Ty wciąż mówisz że taki mały ten Twój ogródek...a zakupom nie ma końca ... ;:306
Gdzie Ty to w takim razie wszystko mieścisz :;230
Hehehehe... żartuje oczywiście... dobrze wiem, że jak się chce, to wszystko się zmieści :D
Tez z ekscytacją czekan, aż zobaczę Twoje tegoroczne pomysły i ich realizację ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

lulka pisze: Jeśli chodzi o wybór roślinek, to niestety, ale w pierwszym sezonie nakupowałam roślinek, których teraz bym nie chciała. Dopiero w ubiegłym sezonie ogarnęłam co nieco i zaczęłam rozsądniej myśleć odnośnie ich wyboru.
No widzę, że mamy podobnie. Jak to się gusta zmieniają! :;230 Podejrzewam, że za jakiś czas powiemy dokładnie to samo, a może nie? :;230
Modlę się żeby moje clemki, choć mam ich niewiele, przetrwały i pokazały się na wiosnę ;:173
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda poszło pw, dostałaś?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak dzisiaj ładnie, biało na zewnątrz ;:170
Poranek miałam dosyć ekspresowy i nerwowy, wystrzeliłam z łóżka jak z procy, bo oczywiście mocno przespałam czas drzemki ;:223

Małgoniu Kurcze, aż stresa łapię, wszyscy czekają na werandę :;230, a ogródek jak u wszystkich jest z gumy ;:306
Lukrecjo trzymam kciuki za Twoje clemki. Ja też się zastanawiam, czy wszystkie przeżyją. Jak na razie zima jest łagodna, więc raczej powinno być ok.
Kasiu dostałam pw, zaraz odpowiem. Powojniki zamówione, czekamy zatem z początkiem wiosny na dostwę :heja Trochę się tego nazbierało ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Lulka :wit jakie clemki zamówiłas? Ja właśnie jestem na etapie wybierania zakupów na wiosnę, pójdę chyba w fioletowe i szafirowe :D
Miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”