Dzień dobry wtorkowo

i słonecznie
Aga, no koniecznie. Chociaż Ty cierpliwa jesteś, nie to co ja szałaput
Konwalio planuj kochana i dziel się z nami pomysłami.Nie ma co ukrywać, że FO, to skarbnica wiedzy i inspiracji twórczej

. Życzę udanych ferii, ja mam nieco ten czas utrudniony, ponieważ pracuję, a dzieciaki nie wyjeżdżają w tym roku

, więc trza ogarnąć to jakoś. Jak widzisz ja będę planować opiekę nad młodszą c.

, starsza jest już samoobsługowa
Kasiu nie mogę się doczekać kiedy zakwitną klemki i mam nadzieję, że się rozbujają. Trzymam kciuki za nasze Clematisy

Wysiew pierwszy dzisiaj będzie, bo wczoraj późno od lekarza wróciłam z Młodą
Tamaryszku Twój ogród jest absolutnym i niedoścignionym wzorem

, myślę, że z powojnikami dasz sobie świetnie radę. Próbowałaś klemki sadzić we wkopanej dużej donicy z ziemią ogrodową? Jeśli chodzi o wieszaki, to zamawiałam u kowala w powsinie, oczywiście przez internet, bo mnie wszędzie nie po drodze. Potem poprosiłam o wysłanie paczki

Nie były kupione niestety okazyjnie, ale warte swej ceny, są solidne i
na długie lata. Mogę podesłać namiary
Iza aż pąs na twarzy mi wyskoczył. Dziękuję
Lampki będą podwieszone pod daszkiem drewutni jak tylko pojawi się dach nad głową

. Kratki obfocę dzisiaj, jutro prześlę do oblukania. Mój kominek ma system ogrzewający dom, więc za ścianką jest schowane dosyć duże urządzenie, a za tymi kratkami ozdobnymi schowane są liczniki i wszystkie pokrętła i pstrykacze do jego obsługi. W Warszawie jest taki sklep, gdzie sprzedawane są właśnie dekoracyjne kratki i wszystko co potrzebne do kominka.
Gosiu technorattan może nawet zimą stać na zewnątrz. Dlatego m.in padło na ten materiał. Łatwo go wyczyścić i nie trzeba go zabezpieczać, malować itp. Do tych foteli dokupiłam stół drewniany, ale jeszcze nie wiem, czy go nie przemaluję. Nie chciałam z technorattanu, ponieważ wtedy gdzieś te moje wiejskie klimaty by uciekły wizualnie. Fajne są też doniczki, ale w tym roku stawiam na 3 rodzaje materiału: ocynk, drewno i wiklina

. Pomijając fotele oczywiście