Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

malgocha1960 pisze:Wandziu,czy masz ocieploną skrzynię,w której rosnie powojnik?Pokaż zdjęcie jaka ona jest duża,bo myślałam o czymś takim,ale obawiałam się czy prztrzyma zimę.
No ja też ciekawa bo mój doktorek rośnie w donicy i zastanawiam się czy ryzykować zostawiając go w ocieplonej doniczce, czy wywozić na zimę-chociaż to by była niezła zabawa ;:223
Wandziu, jak ja ci zazdroszczę tych powojników-już takie rozrośnięte i pięknie kwitnące ;:167 U mnie zanim się taki zagajnik zrobi, to chyba korzenię będę wąchać :;230
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pat Austin ma śliczny kolor i kształt ;:333 a Freesia ślicznie komponuje się z przetacznikiem i floksami z tyłu :wink: Heidi to prawdziwa modelka i zauważyłam, ze jest to jedna z bardziej fotogenicznych róż :wink: Powojniki też chciałam posadzić na siatce, tylko wieje po niej bardzo...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu u mnie większość to powojniki włoskie, jedynie Jan Paweł II wielkokwiatowy, ale jestem z niego bardzo zadowolona, wspaniale rośnie i kwitnie. W tym roku wyłamałam sie i zakupiłam właśnie wielkokwiatowe....zobaczymy jak dadzą radę....jeśli będą słabo rosły, to podmienię je włoskimi. Night Veil jest przepiękny, kusił mnie bardzo przy składaniu zamówienia 8-) :lol:
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Znalazłam u Ciebie w poprzednim wątku to zdjęcie:
Obrazek

Gdzie kupiłaś swoje róże?
Widzisz, ja kupiłam podobne róże: Times Past, Heidi Klum *2, Ambridge Rose, Charlotte, Glamis Castle... Elfe też miałam kupić, ale funduszy już brakowało, bo jeszcze inne do tego kupiłam..
Muszę zobaczyć jak to wszystko teraz u Ciebie rośnie, szczególnie Times Past- moja ulubienica. U mnie jeszcze nie kwitnie, a u Ciebie?
Ambridge jest śliczna, Heidi też. Opłacało się je kupić, niesamowicie ogród upiększają.
A Heidi u Ciebie choruje?
Jeśli chcesz to zaglądnij i do mnie, niedługo dodam trochę więcej zdjęć z tymi różami, jak rozkwitną wreszcie.. ;:145

Pozdrawiam!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Wandziu róże piękne, ale i powojniczki też, lubię takie rzuciki z tarasu, mój Pat Austin padł po 4 latach i bardzo tego żałuję Fresia zresztą też
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Wandziu, a gdzie kupiłaś takie dorodne powojniki? Przymierzam się do zakupów i chętnie skorzystam ze sprawdzonego miejsca :D .
Podpytywałam Cię również o Gartentraume. Jak się sprawuje u Ciebie w ogrodzie?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Pięknie wygląda Twoja Fresia na tym kontrastowym tle :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu zawsze ;:oj jak pięknie ..a róża Heidi Klum bajka...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Wandziu kilka dni mnie nie było, więc spóźnione: wszystkiego naj, naj... imieninowo. Kwitnącego pięknie ogrodu, radości z każdej roślinki i zdrowia.

Piękne masz te róże i powojniki. Na prawdę jest się czym zachwycać. Cieszę się z moich zakupów ostatnich jak patrzę na Twoje zdjęcia i nie mogę się doczekać, kiedy moje tak ładnie rozkwitną. Magiczną siłę muszę też koniecznie zakupić i zacząć podlewać, bo już tyle osób radzi ten nawóz.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Oprócz włoskich niezłe są też Atragene, bo zaczynają kwitnąć dość wcześnie i są podobnie zdrowe. Tylko rosną na ogół duże, więc nie do każdego ogrodu się zmieszczą, w donicy raczej też nie poszaleją.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że moja ulubiona Fresja ciągle w świetnej kondycji ;:7
Czy ona powtarza kwitnienie?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oto moja skrzynia dla Małgochy i lulki. Kiedyś już o niej pisałam, ale powtórzę. Ma wymiary 160 x 50. Robił ją samodzielnie mój M, za co nalezy mu się chwała. DEski są impregnowane. Wewnątrz skrzynia jest ocieplona styropianem. Rosną tu dwa powojniki. W środku była róża Elfe, ale się nie przyjęła. To ustrojstwo mam dopiero od wiosny. Nie wiem, jak rosliny przezimują. Na razie czują się świetnie. Zaczynają w niej kwitnąć białe begonie.
Obrazek

Obrazek

Bozunia, jak to wieje przy siatce? Ja myślę, że powojniki dalyby sobie radę. Jak się oplotą na siatce, to nic ich nie ruszy.

AGNESS, oby ci się te wielkokwiatowe powojniki dobze spisały. Całkiem mozliwe, że u ciebie bęą się wspaniale rozrastać i nie będziesz na nie narzekać. Ja już próbowałam z marnym skutkiem i nie wrócę do nich. Wolę włoskie.

JSZFRED, o kurczę, to strata. Stracić angieleczkę po 4 latach. Ja też starciłam, ale akurat angielki wszystkie przezimowały.

Edytko, a gdzieżbym ja mogła kupować swoje powojniczki. Wiadomo, w mojej mieścinie w wiadomym centrum. Teraz zostały już tylko wielkokwiatowe. Edytko, moja Gartentraume była po prostu zachwycająca. Dopóki świeciło słońce i nie padało. Potem zbiedniała, opadła. Czekam na następne kwitnienie.

Gajowa, tak, żółte ładnie wygląda z niebieskościami ;:108

KAsik-38, ten nawóz chyba rzeczywiście dobrze działa. Podlewalam na razie tylko dwa razy, ale wszystko rośnie pięknie.

Ewamaj, mam jednego atragene, zobaczę, jak się sprawuje. NIedobrze tylko, że nie tnie się ich wiosną nisko. Chyba... Muszę poczytać.

Aprilku, nie wiem, czy Freesia powtarza. Zdaje się, że tak. MOja już raz kwitła. Na razie nie widzę nowych pączków.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Skrzynia w pełnym rozkwicie super :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Wandziu skrzynia bomba i wielkie ;:138 dla M. Gartentraume się zachwyciłam i zapisałam na listę chciejstw. :oops:
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Mam takie dwie skrzynie, ale oczywiście nie tak solidnie zrobione. Stoją od 2 tygodni jeszcze zapakowane :twisted:
Bardzo fajny pomysł z kratką i nasadzeniami w nogach powojnika.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”