Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Kasiu storczyk na pewno pięknie będzie Ci kwitł :D Tylko żałuj mu wody 8-) :lol:

Konwalio faktycznie roślinki rosną na wyścigi.....zielsko niestety też :roll: :lol: ledwie dojdę z plewieniem do końca rabaty już muszę zaczynać od początku :roll:

Izuś dzięki ;:196 Ale roślinki rosną sobie same, ja je tylko troszkę podplewię, podleję jak trzeba i jakoś leci :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czy aby na pewno to zbyt częste podlewanie?
U mnie korzonki kurczyły się jakby właśnie były zasuszone. A ja podlewałam raz na tydzień.
Czyli Ty tworzysz rabaty tak jak ja. Szukasz nowych możliwości na już istniejących rabatach. Ciekawe ile to jeszcze będzie można zmieniać?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś zmieniać to chyba można bez końca ;:224 :;230 Ja właśnie dziś znów przerobiłam jedną z rabat.....zrobiłam kamienną suchą rzeczkę 8-) :lol: mokra jest tylko podczas deszczu :lol:
Wiesz trudno coś powiedzieć o roślince na odległość nie widząc jej.....mogę tylko się domyślać....piszesz, ze podlewasz raz na tydzień....ja raz na 2 tygodnie i nie jest to wcale za rzadko....a jaki kolor mają korzonki....czy jak są pomarszczone to są zielone czy szare ??? A przed podlewaniem ???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już nie wiem co jest ładniejsze,ale super masz kwitnienia ,a zdjęcia to zawrót głowy ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gapię sie na ten skalniak, gapię... jak zaczarowana. Nie wiem jak Ty to robisz, ale wszystko u Ciebie wyglada bardziej kolorowo niz gdziekolwiek indziej ;:oj
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Aguś ależ u Ciebie soczyście zielono, cudownie kolorowo...sama radość mieć taki ogród, a dla nas, to prawdziwa uczta dla oczu ;:138

Jak to dobrze, że akuratnio teraz do Ciebie zaglądnęłam, bo jestem w potrzebie....dostałam storczyka od córy....nie, nie na prezent....ona się go pozbyła bo nie lubi kwitnących - domowych, a ktoś ją nim właśnie 'uszczęśliwił'.....zupełnie jej nie rozumiem...jak można nie chcieć storczyka :shock: :?: :roll: ....ale podobno Wagi tak mają :;230

Właśnie miałam poszukiwać jakichś informacji jak się z nim obchodzić, a Ty tu piszesz, że najlepiej się wcale nim nie przejmować i absolutnie nie zalać....a to dobre....bo córce powiedziano, że on ma stale w wodzie stać, co mi się od razu podejrzane wydało. Wypróbuję Twoją metodę i zobaczymy czy u mnie się ten storczyk utrzyma.

Twoje zwalają z nóg....boskie są :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Agnieszko - pięknie skomponowane rabaty, kompozycja i kolorystyka jak dla mnie super. :)
Na ostatnim zdjęciu wygląda jakby ścieżka trawiasta była lekko podniesiona w stosunku do rabaty.
Coś takiego chodzi mi po głowie....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,szukam zdjęcia tej kamiennej rzeczki?
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Ja też szukam kamiennej rzeczki, zawsze zaglądam do Twojego ogrodu choć nie zawsze wpisuję się.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cudny skalniaczek, muszę mu się dokładnie poprzyglądać i coś odgapić bo mój jakoś smętnie wygląda. W Twoim to feria barw. Jestem pod wrażeniem. ;:180
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ach te Twoje foty . Są po prostu cudowne .
Czy na pierwszym zdjęciu jest bodziszek? Śliczny ;:167
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
No brak słów na ten ogród jest taki kolorowy ,hosty masz bardzo ładne ,skalniak pięknie zarośnięty kolorowo kwieciście pozazdrościć pozdrawiam.Też jestem ciekawa tej kamiennej rzeczki jak to wygląda :roll:
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A jeszcze doczytałam o storczykach.
jak już pisałam to jedyne kwiaty u mnie w domu i zupełnie bezproblemowe, kwitną niemal non stop na zmianę. Ja podlewam raz w tygodniu ale odrobinę, tak 1/4 szklanki na storczyk. Za każdym razem jest to woda, która stoi wcześniej przez tydzień razem z dodatkiem zwykłego płynnego nawozu do storczyków który można kupić w każdym markecie. Korzenie storczyków lubią światło więc moje zostają w tych przeźroczystych doniczkach, ale doniczki wkładam do większych ozdobnych osłonek tak żeby z każdej strony były 2 cm luzu. Do osłonek, pod spód doniczek włożyłam zakrętki od napojów bo storczyk nie znosi stać w wodzie. Tak więc po podlaniu ta woda przelatuje przez doniczkę i zostaje w osłonce powoli parujac a storczyk ma sucho. To moje doświadczenia ale ktoś może ma inne i równie skuteczne :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu bardzo dziękuję ;:196 cieszę, się, ze moje widoczki podobają ci się :D

Ewuniu, a bo ja taka sroka jestem, wszystko co kolorowe to ściągam do ogrodu i sadzę 8-) :lol: czasami myślę, ze może jest aż za kolorowo...szczególnie wiosną, bo później już bardziej zielono....ale jak tak kocham intensywne nasycone kolorki :D

Elu masz rację, storczyk absolutnie nie może stać w wodzie....po prostu zgnije....zasuszonego storczyka dużo łatwiej uratować niż przelanego...Najlepiej swojego raz na około10 dni umieszczaj na pół godzinki w miseczce z wodą po rant doniczki, następnie osącz .....albo co 10-14 dni podlewaj z góry, tak, żeby podstawka była pełna wody , kora to wchłonie .
Jestem pewna, ze będzie Ci pięknie rósł i kwitł :D

Mariolu bardzo się cieszę, ze do mnie zajrzałaś :wit i dziękuję za miłe słowa :D
Trawka jest na wysokości rabat, to tylko takie złudzenie na fotce.....może tak sie wydawać, bo trawka troszkę podrosła i sterczy szczoteczka :D

Małgoś dziś postaram sie dziś cyknąć fotkę i pokażę :D

Olgo bardzo się cieszę, że zaglądasz :D Ta kamienna rzeczka, to trochę zbyt szumna nazwa :lol: to po prostu pomysł na ujarzmienie wody , która w czasie deszczu wypływa z rynny pod dużym ciśnieniem i wypłukuje ziemię z rabaty na trawnik.....pomyślałam, że nadam jej bieg i zrobię kamienne koryto. Mam nadzieję, że zda egzamin....

Jolu dziękuję ;:196 Wiosna u mnie jest naprawdę kolorowa, lato już bardziej zielone...szczególnie widać to właśnie na skalniaczku. Latem już nic na nim nie kwitnie, kolor wśród zieloności robią jedynie żurawki ...
Jolu co do storczyków, to każdy ma jakąś metodę, która najlepiej mu pasuje....ale wszędzie potwierdza się reguła, żeby nie przelewać , wtedy pięknie rosną :D

Aguś dziękuję ;:196 Tak to bodziszek czerwony ,,Album,,

Joasiu dziękuję :D Dziś postaram sie cyknąć i wstawić fotki mojej kamiennej rzeczki :D
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

"Przygnało mnie" tutaj polecenie z jakiegoś wątku, żeby - jeśli ktoś robi skalniak - ogladać wzór u Ciebie :D
Więc jestem i na razie się wpisuję, żeby nie zgubić, no i zaraz będę oglądać :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”