Ogródek Małgolinki
- Malgolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Małgolinki
Monia, Edyto ( witaj w moim ogródku ) dzięki, wiem że ktoś może na to wszystko patrzeć i się dziwić że rozpacz po kocie, ale u nas jest tak że każdy zwierzak jest jak członek rodziny...
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu kochana ja to rozumiem, rozpaczałam po odejściu każdego zwierzaka bo dla mnie to kudłaci członkowie rodziny
Doskonale rozumiem wasz żal.

Doskonale rozumiem wasz żal.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niektórzy mówią - "przecież to był tylko kot"
A my na taka stratę to patrzymy z perspektywy utraty wręcz członka rodziny
Ściskam
A my na taka stratę to patrzymy z perspektywy utraty wręcz członka rodziny
Ściskam

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Małgosiu, tak mi przykro
Wiem co to znaczy żal po stracie zwierzaka, sama przez to przechodziłam...i tak jak u Ciebie był traktowany jak członek rodziny.

Wiem co to znaczy żal po stracie zwierzaka, sama przez to przechodziłam...i tak jak u Ciebie był traktowany jak członek rodziny.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Kurcze szkoda takiego kiciusia
Trzymajcie się 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Straszna wiadomość
Czasu potrzeba na gojenie rany, albo klina.
Mój syn miał Sarcię, przecudowny piesek ( do dziś wspominam Sarkę z łezką w oku), miała prawie rok jak przejechał ją samochód. Syn miał wtedy 17 lat, duży chłop a płakał ukradkiem i z taką determinacją pojechał po nią, zabrał z pobocza, zawinął w kocyk i zakopał. Płakał strasznie, a ja udawałam że nie widzę. Udawałam dzielną, pocieszałam , a serce ściskało się z żalu. Na drugi dzień pojechałam po pieska ( nasza obecna Pepsi) i jak syn wrócił ze szkoły otrzymał nowego pieska. Był zły, targały nim różne emocje. Myślałam, że odrzuci szczeniaczka, że będzie na mnie, na pieska zły. Ale nie, Pepsi była dla niego lekiem na żal po stracie Sarci. Bardzo się lubią.

Mój syn miał Sarcię, przecudowny piesek ( do dziś wspominam Sarkę z łezką w oku), miała prawie rok jak przejechał ją samochód. Syn miał wtedy 17 lat, duży chłop a płakał ukradkiem i z taką determinacją pojechał po nią, zabrał z pobocza, zawinął w kocyk i zakopał. Płakał strasznie, a ja udawałam że nie widzę. Udawałam dzielną, pocieszałam , a serce ściskało się z żalu. Na drugi dzień pojechałam po pieska ( nasza obecna Pepsi) i jak syn wrócił ze szkoły otrzymał nowego pieska. Był zły, targały nim różne emocje. Myślałam, że odrzuci szczeniaczka, że będzie na mnie, na pieska zły. Ale nie, Pepsi była dla niego lekiem na żal po stracie Sarci. Bardzo się lubią.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Bardzo przykra wiadomość
To nigdy nie jest "tylko kot", człowiek się do zwierząt przywiązuje i obdarza je uczuciami. One nas też lubią. Taki wypadek to zawsze wielka strata.

- Malgolinka
Witajcie kochane dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim
Moje dzieci strasznie przeżyły stratę, nie mogę powiedzieć że dziś jest lepiej, ale oswajają się z tą pustką, niby rozumieją ale ciągle pytają -dlaczego..-, mieszkamy przy ruchliwej ulicy i zawsze jest niebezpieczeństwo że coś się stanie...
psa można zamknąć i ochronić, ale kot zawsze ma swoje ścieżki, taka natura i chociaż chciałoby się ochronić go z całego
to i tak nie da rady. Zostały nam dwie kotki, i teraz całe uczucia dzieci przelały na nie...
Tak niewiele dni zostało do Świąt, zostały mi jeszcze trzy okna i potem ogólne sprzątanie, no i dekorowanie domku i choinki co dzieci uwielbiają
, muszę dziś posprawdzać lampki, co by nie było niespodzianki...
miłego dnia wszystkim

Moje dzieci strasznie przeżyły stratę, nie mogę powiedzieć że dziś jest lepiej, ale oswajają się z tą pustką, niby rozumieją ale ciągle pytają -dlaczego..-, mieszkamy przy ruchliwej ulicy i zawsze jest niebezpieczeństwo że coś się stanie...
psa można zamknąć i ochronić, ale kot zawsze ma swoje ścieżki, taka natura i chociaż chciałoby się ochronić go z całego

Tak niewiele dni zostało do Świąt, zostały mi jeszcze trzy okna i potem ogólne sprzątanie, no i dekorowanie domku i choinki co dzieci uwielbiają

miłego dnia wszystkim
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Małgosiu, wiem co czujecie po stracie kociego członka rodziny. Ja przeżyłam to przeszło rok temu, nie wiem co się stała z naszą ukochaną kotką. Wyszła i więcej nie wróciła. Długo myślałam nad kolejnym kociakiem, po pół roku jednak zdecydowaliśmy się na kolejnego, tym razem już kota. Traktujemy go jak kota domowego i opuszcza nasze progi tylko przy naszej nodze. Najgorszy okres "głupoty" ma już za sobą.
Wy jesteście jeszcze w tej komfortowej sytuacji że macie większą ilość kotów na które możecie przelać swoją miłość
Czas leczy rany.
Wy jesteście jeszcze w tej komfortowej sytuacji że macie większą ilość kotów na które możecie przelać swoją miłość

Czas leczy rany.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dobrze, że nie została całkowita pustka w domu.
Dziś zakopcowałam róże i zaczynam myśleć o porządkach. Jeśli od jutra zacznę, na pewno zdążę
Dziś zakopcowałam róże i zaczynam myśleć o porządkach. Jeśli od jutra zacznę, na pewno zdążę

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Małgosiu bardzo smutna wiadomość o kotku
mimo że zostały dwa to ból po stracie zawsze jest
a już dzieci przeżywają takie wypadki mocniej 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,co ja czytam
Ja mam już w domu świątecznie,lubię dużo wczesniej to zrobić,bo po nowym roku już nie ma tego nastroju.

- Malgolinka
Witajcie, znowu jestem chora, wychodzi nasza polska nadgorliwość, wszystko musi być zrobione na błysk, bo przecież święta...
dwa dni leżałam w łóżku, chyba załatwiłam się przy oknach...naszorowałam się jak głupia i załatwiłam...
, dziś już trochę lepiej...dobrze nie jest ale mam tyle pracy że i tak muszę wstać z łóżka bo inaczej głodówka na święta
pozdrawiam Was cieplutko, dziękuję za ciepłe słowa w imieniu moich dzieci i swoim
miłego dnia
dwa dni leżałam w łóżku, chyba załatwiłam się przy oknach...naszorowałam się jak głupia i załatwiłam...

pozdrawiam Was cieplutko, dziękuję za ciepłe słowa w imieniu moich dzieci i swoim

miłego dnia

pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Małgoś Ty nadgorliwcze
Właściwie to powinnaś dostać po pazurkach. Ale dobrze, że już Ci lepiej
Małe pocieszenie

Małe pocieszenie

Pozdrawiam - Ilona
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Małgosiu zdrówka kochana i nie szalej tak bardzo