W cieniu brzozy cz.2
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.2
Piękne leśne roślinki, ja byłam w lesie tydzień temu, też napatrzyłam się na cudną zieloność i barwne kwiaty.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Część z tego,co widziałaś w lesie,ja mam w ogrodzie;kokorycz,konwalie,zawilce,paproć
A rabatę masz "wypasioną" 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Debruś dziękuję. Cieszę się, że nie tylko ja mam tą "zbieraczą" przypadłość. Też uwielbiam biel ubiorka, chociaż tak trudno ją sfotografować.
Lideczko spacer po lesie to wspaniała rzecz, szczególnie wiosną. Bardzo odpręża i dodaje energii.
Mireczko miło mi, że Ci się podoba moja rabata kwiatowa. Czy kokoryczkę "przeflancowałaś" z lasu, czy kupiłaś? Bardzo mi się podoba ta roślinka. Też bym chciała ją mieć na działce.
Lideczko spacer po lesie to wspaniała rzecz, szczególnie wiosną. Bardzo odpręża i dodaje energii.
Mireczko miło mi, że Ci się podoba moja rabata kwiatowa. Czy kokoryczkę "przeflancowałaś" z lasu, czy kupiłaś? Bardzo mi się podoba ta roślinka. Też bym chciała ją mieć na działce.
Pozdrawiam Hala
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Halinko Twoja rabata kwiatowa wygląda bardzo okazale, roślinki na niej pięknie rozrośnięte.
U mnie powoli w tym roku wszystko się rozrasta, cebulowe prawie wymarzły, oprócz tulipanów.
Kuklik naprawdę zjawiskowy, nie traktuj go po macoszemu, gdyż może się obrazić, tak jak mój, którego wyhodowałam z nasion przed laty.
Teraz mam z sadzonek, ale pomarańczowy i nie tak bardzo dekoracyjny.
Dawniej, gdy nie miałam ogrodu, to zawsze ciągnęło mnie na spacer do lasu, który wiosną jest piękny, teraz brakuje czasu.
Ciekawe, co to za kwiatki za znakiem zapytania, jeszcze takich nie spotkałam, może ktoś rozpozna?

U mnie powoli w tym roku wszystko się rozrasta, cebulowe prawie wymarzły, oprócz tulipanów.
Kuklik naprawdę zjawiskowy, nie traktuj go po macoszemu, gdyż może się obrazić, tak jak mój, którego wyhodowałam z nasion przed laty.
Teraz mam z sadzonek, ale pomarańczowy i nie tak bardzo dekoracyjny.
Dawniej, gdy nie miałam ogrodu, to zawsze ciągnęło mnie na spacer do lasu, który wiosną jest piękny, teraz brakuje czasu.
Ciekawe, co to za kwiatki za znakiem zapytania, jeszcze takich nie spotkałam, może ktoś rozpozna?

Halinko, u Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. Miło jest pospacerować po Twoim ogrodzie. Co do lwich paszczaków, to sama byłam zdziwiona,że tak szybko mi zakwitły. A szczerze mówiąc, myślałam,że nic z nich nie będzie, bo na początku bardzo słabo rosły. Dopiero, jak zaczęłam je wystawiać na dwór i hartować, zaczęły szaleć. Wsadziłam je już do gruntu. Ciekawa jestem jak sobie poradzą. W piątek je obejrzę. Mam nadzieję,że dadzą sobie radę 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Halu cudne zdjęcia pokazujesz.
I rabatka bardzo ładna i las piękny. Ja też w niedzielę byłam w lesie, ale takim mokrym, lęgowym. Kuklik prześliczny
a mój biały bez jeszcze w pączkach 

- hala67
Tajeczko bardzo mi miło, że Ci się podoba moja rabata kwiatowa. Podobnie jak u Ciebie, z cebulowych, zachowały się głównie tulipany. To tylko takie ujęcie /skrót fotograficzny/, że nie widać za bardzo pustych miejsc.
Obiecuję, że o kuklika będę dbać bardziej.
Anetko dziękuję za pochwały. Cieszę się, że lwie paszcze tak dobrze u Ciebie startują. Mam nadzieję, że będziesz miała z nich dużą pociechę. Moje w zeszłym roku kwitły do późnej jesieni.
Zosieńko cieszę się, że Ci się podobają moje zdjęcia rabatki i lasu. Spacer po lesie to zawsze sama przyjemność. Nie martw się, że Twój bez jeszcze w pączkach. Będziesz cieszyła się kwiatami, kiedy mój już przekwitnie.
Obiecuję, że o kuklika będę dbać bardziej.
Anetko dziękuję za pochwały. Cieszę się, że lwie paszcze tak dobrze u Ciebie startują. Mam nadzieję, że będziesz miała z nich dużą pociechę. Moje w zeszłym roku kwitły do późnej jesieni.
Zosieńko cieszę się, że Ci się podobają moje zdjęcia rabatki i lasu. Spacer po lesie to zawsze sama przyjemność. Nie martw się, że Twój bez jeszcze w pączkach. Będziesz cieszyła się kwiatami, kiedy mój już przekwitnie.
Pozdrawiam Hala
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Takiego kolorowego spaceru tylko można pozazdrościć -ale w pięknym regionie mieszkasz . taką lub podobną kokoryczkę mam u siebie na grzędzie .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ja też ,,robię skróty'' , już niedługo będzie gąszcz
Moje kukliki też coś zjada , na razie całe , ale 2 orliki coś objadło
Gołe badyle zostały. 

- hala67
Witam słonecznie
Olku las ciągle ten sam od lat, ale nauczyłam się na niego inaczej patrzeć.Teraz zauważam roślinki, które wcześniej pomijałam wzrokiem.
Jak zachowuje się kokoryczka w ogródku? Lubi stanowiska zacienione, czy pełne słońce?
Tadziu uwielbiam ogrody, gdzie jest wykorzystany każdy metr kwadratowy. U mnie tak nie ma. Uczę się dopiero tego. Dlatego robię "skróty fotograficzne".
Orliki w tamtym roku też mi coś obżarło. Musiałam je ściąć do samej ziemi. Myślałam, że już po nich. A one pięknie tej wiosny odbiły od korzenia i lada dzień zakwitną.

Olku las ciągle ten sam od lat, ale nauczyłam się na niego inaczej patrzeć.Teraz zauważam roślinki, które wcześniej pomijałam wzrokiem.
Jak zachowuje się kokoryczka w ogródku? Lubi stanowiska zacienione, czy pełne słońce?
Tadziu uwielbiam ogrody, gdzie jest wykorzystany każdy metr kwadratowy. U mnie tak nie ma. Uczę się dopiero tego. Dlatego robię "skróty fotograficzne".
Orliki w tamtym roku też mi coś obżarło. Musiałam je ściąć do samej ziemi. Myślałam, że już po nich. A one pięknie tej wiosny odbiły od korzenia i lada dzień zakwitną.
Pozdrawiam Hala
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
To musi być nocny owad , w dzień nie widać żadnego .Karate do opryskiwacza , nie ma innego sposobu. 

- hala67
Basieńko dziękuję. Onieśmielasz mnie
. Zawodowcowi do pięt nie dorastam.
Tadziu masz rację. To jakiś nocny owad. Mówisz, że Karate pomoże? W takim razie zrobię oprysk tym preparatem.
A co na poskrzypkę liliową? Wczoraj znalazłam trzy sztuki tej paskudy na liliach.

Tadziu masz rację. To jakiś nocny owad. Mówisz, że Karate pomoże? W takim razie zrobię oprysk tym preparatem.
A co na poskrzypkę liliową? Wczoraj znalazłam trzy sztuki tej paskudy na liliach.
Pozdrawiam Hala
- hala67
Basieńko a ja robię zdjęcia Kodakiem. Kilka lat temu, jak go kupowaliśmy córce, to był model "wypasiony". A teraz zalicza się do przeciętnych. Córcia ma lepszy aparat, ale nie ma czasu na robienie zdjęć. Matura.
Pozdrawiam Hala
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
achh te tulipki, też masz je śliczne;:167 zwłascza te papuzie
Poletko konwaliowe - bomba, ależ będzie pachniało

Poletko konwaliowe - bomba, ależ będzie pachniało

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Fotorelacja ze spaceru po lesie super! Też zaciekawiła mnie ta roślina na ostatniej fotce. Kwiatek podobny do zawilców ale liście zupełnie inne.
Masz bardzo ładne, wysprzątane i kipiące roślinami rabatki. A kolory? Wszystko zakwitnie w swoim czasie to i pokoloruje rabakę
Masz bardzo ładne, wysprzątane i kipiące roślinami rabatki. A kolory? Wszystko zakwitnie w swoim czasie to i pokoloruje rabakę