Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

Fotki jesienne całkiem inne od moich :;230 u mnie przewaga zeschłych brązów, a tu : jeszcze tyle kolorków ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosiu, :D zrobiłam analizę kolorów do Edenki. Zerknij do mnie str 75, ciekawa jestem Twojej opinii. ;:132
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Gosiu, masz rację z tym rozmawianiem na forum. Odkąd tu jestem nie spotkałam się z żadną nieżyczliwą osobą. Wszyscy chętnie dzielą się swoją wiedzą i spostrzeżeniami. Nawet jeśli pytania są naprawdę banalne. A przy okazji można zawierać naprawdę owocne znajomości ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tajeczko, masz oko :D
To faktycznie czereśnia. Teraz już łysa. Te zdjęcia są sprzed 5 dni.

Izuś, oj,żeby to było prorocze spostrzeżenie :roll:
Na razie nie do spełnienia, ale kiedyś......
U mnie oscyluje koło 0. Liście też u róż mam zielone. Niektóre poobrywałam. No, ale tyle jeszcze zostało.

Martuś, ja tylko z Wami i z moimi 2 sąsiadkami mogę sobie pogadać. No jeszcze jest Isia i Kasia Agatra, Magos, ale one tez forumowe. Nawet niektóre sąsiadki mimo że mają ogród nie rozumieją mojego szaleństwa. Jak to można kupić kolejną roślinę zamiast ciucha?
Ja im odpowiadam, że one idą odstresować się do galerii , ja i do ogrodu. To chyba zdrowsze :roll:

Witaj Basiu
Mogłaś im odpowiedzieć, że przynajmniej coś po sobie zostawisz. :D
Ciuchy wyrzucasz, niszczą się, wychodzą z mody. W ogrodzie nawet jak zmienisz jakieś rosliny, to drzewa najczęściej zostają.

Elu, ja też jeśli chodzi o widoki lubię chyba najbardziej wiosnę, za obietnicę życia i jesień, za ferię barw. Lato jest cudowne, ale mimo wszystkich barw nie tak spektakularne jak jesień.
Jednak jeśli miałabym wybrać porę roku, która miałaby trwać najdłużej wybrałabym własnie lato.
Dziękuję za radę. Buczek będzie osłonięty.

Ewo, podejrzewam, że gdybym zrobiła dzisiaj zdjęcia, moje byłyby identyczne jak twoje. :?
No, ale trzeba uzbroić się w cierpliowść i czekać na wiosnę i pierwsze kolorki.

Maju już pędzę.

Asiu, żadne pytanie nie jest banalne. Nie wszyscy są doświadczonymi ogrodnikami. Właśnie to jest fajne, że można zapytać o wszystko. No i to paplanie o roslinach, zdjęcia :roll:
No i nowe chciejstwa :;230
To jest bezcenne.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, piękne jesienne zdjęcia, tylko dlaczego takie malutkie? Ja bym chciała dokładniej obejrzeć! ;)
Asi wypowiedź "popieram w całej rozciągłości", też nie zdarzyło mi się spotkać na forum nikogo nieżyczliwego, lubię tu zaglądać. Tylko samą Asię musimy nacisnąć, żeby swój ogród pokazała, choćby w formie wizytowki, bo bardzo ciekawa jestem tych roślinek! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Gosiu, :D powolutku. :;230 nic nas nie goni :;230
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Gosiu - chciejstwa są rzeczywiście bezcenne :;230 Ja już się gubię w tych moich chciejstwach, muszę w zimie wszystko jakoś pogrupować, bo przecież wszystkiego mieć nie można ;:224
Agatko - i Ty przeciwko mnie? Obiecałam, że założę wątek, dajcie mi tylko jeszcze trochę czasu.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czas wczesno jesienno-zimowy, jest nalepszym czasem na zalozenie topika :wink:
Wiosny nie polecam, bo miedzy sadzeniem, ogrodniczym, przekopaniem, przesadzeniem, wkopaniem, wyrywaniem, wykopaniem, przetaszczeniem, przeniesieniem, wyniesieniem, ogrodniczym, drugim ogrodniczym, wkopaniem .... ooooo podlewaniu zapomnialam czyli wezowaniem, konewkowaniem, spryskiwaniem, cieniowaniem, wyciaganiem z blota ... trzeba znalezdz czas na focenie, zgrywanie, wstawianie, ogladanie, czytanie, dyskutowanie, ogladanie, ogladanie, ogladanie ... dowiesz sie i zaczyna sie ogrodniczy, drugi ogrodniczy, trzeci ogrodniczy ...
Czyli lepiej teraz na spokojnie :wit
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, dlatego już zaczęłam robić porządek ze zdjęciami. A zabierałam się do tego od wiosny :;230 . No bo bez zdjęć nie ma sensu zakładanie wątku.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiulka, no to już jesteś przygotowana. Dawaj ten wątek! :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

artam pisze:
Margo2 pisze:Najważniejsze w forum dla mnie jest to, że zawiązuje się nowe znajomości i że można porozmawiać o ogrodzie, bo przeciez w pracy, czy z koleżankami które nie mają ogrodu to nie jest możliwe.
To prawda...Znaczy można próbować...Ja się ostatnio tak nagadałam, bo w pracy okazało się, że zaraz szkólking :) A koleżanka mnie zapytała..."A po co Ty to wszystko kupujesz?" No...jak to po co? Ale się jednak zastanowiłam, po co? Po co my to wszystko kupujemy? Jak to wytłumaczyć laikowi? :)
Ja dzisiaj słyszałam takie mądre stwierdzenie 'mądry zrozumie, a głupiemu i tak nie wytłumaczysz' :;230 trzeba czasem pomyśleć, czy warto ;:224 /z szacunkiem oczywiście dla koleżanki :oops: /
Gosiu paplanie o roślinkach jest najlepsze ;:136 tyle nowej wiedzy i doświadczeń :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, większe zdjęcia nie przechodzą mi przez fotosik, a z Image nie lubię korzystac. Fotosik prostszy.
Asia narobiła smaka na swój ogród :D
Może jednak lepiej nie naciskać, bo się spłoszy :lol:

Maju, mnie goni :;230 Czas.
Ciągle mi go brak.

Asiu, spokojnie, nikt tu nikogo na siłę ;:196
Czekamy cierpliwie.
Tylko jak ktoś sympatyczny, to od razu chciałoby się zobaczyć jego ogród. Bo ja do ogrodu stosuję powiedzenie
"Pokaż mi swój ogród, a powiem Ci kim jesteś" :;230

Julka, :;230 masz w 100% rację. Najlepszy czas na założenie wątku to czas zimowy. Wtedy to jeszcze większa przyjemność oglądać nowe zdjęcia jeszcze nie pokazywane, bo już nasze ogródki znamy.
Lubię wspomnień czar, ale jednak co nowe to nowe :wink:

Jola, bardzo mądre stwierdzenie.
Ja bym mogła o ogrodzie rozmawiać non stop. Musze się w język gryźć, żeby nie zaczynać tego tematu przy ludziach postronnych, bo patrzą jak na wariatkę. Ci co mnie znają traktują mnie już ulgowo :D

Dzisiaj zaprezentuję Wam część mojej jesiennej kolekcji :wink: Żurawek
Oczywiście nie znam nazw. Mam powtykane patyczki przy niektórych, ale za nic nie mogę ich zapamiętać.
Dlaczego nie mam tego problemu z różami? :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Gosia a ja wczoraj nawet z moją Panią stomatolog o ogrodzie papalałam. Dziecię na fotel, ja obok, a stomatolog zainteresowana :D
Nawet dogadałyśmy się co do milości do płaczących igaków, jako poczatkującej poleciałam Inversę.
A i o pielęgnacji i zabezpieczaniu rh było :lol:
Po wyjściu dziecię do mnie: "Dobrze, ze romawiałyscie, przynajmniej przestawała w zębach dłubać" :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po pierwszych słowach myslałam, że to Ty siedziałaś na fotelu.
Pomyslałam jak Ty gadałaś z otwartą buzią :;230
Ja mam taką kosmetyczkę. Gadamy o ogrodach i starych meblach.
Jednak takich jak my zapaleńców jest mało. Owszem są zainteresowani, ale dopiero forum robi z nas prawdziwych wariatów :roll:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Eee, zaraz wariatów, lekko zielono - zakręconych. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”