Majka 411- róże 2011
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Re: Majka 411- róże 2011
Mój Hokus Pokus wymarzł do zera,nie było co ratować,to bardzo delikatna róża
aczkolwiek piękna,aksamitny kolorek....chociaż u innych mogę pooglądać:)

Witaj Maju.Ale lekturkę sobie poczytalam!!!Już za pózno na blaszane eksperymenty ale ja chwastami tak bardzo się nie przejmuję bo nigdy nie jestem pewna czy to czasem nie jakaś bylinka
i tak sobie rośnie aż odwiedzająca mnie koleżanka nerwowo zaczyna pielić mi rabatkę.
Wiadomości o rodzimych szkółkach bardzo ciekawe.Maju ja aby zrobić ostre zdjęcie to muszę cyknąć z 5 razy i w tej piątce jedno niezłe się znajdzie
(w jaki sposób oceniasz to szczepienie sadzonek?)

Wiadomości o rodzimych szkółkach bardzo ciekawe.Maju ja aby zrobić ostre zdjęcie to muszę cyknąć z 5 razy i w tej piątce jedno niezłe się znajdzie

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu,ile ja bylinek posadzonych wiosną wyrywałam 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie Aniu i Aszko,
Aniu, masz fajne koleżanki hihi...hi , też bym tak chciała, szczególnie na wiosnę. hihi..hi
Nie... no aż tak.. Aniu, Aszko pomylić bylinki z chwaściorami hihi..hi
.
Słuchajcie muszę się pochwalić udało mi się zrobić fotki czerwonej róży. Kolor jest taki jak w realu. Biłałe róże też mi lepiej wychodzą. Chyba to przestawienie z 400 na 80 ISO coś dało.
Wkleję fotki jak wrócę do domu, bo tu, to nie ma szans powodzenia .
Aniu, jak ja oceniam sadzonki i dlaczego nazywam niektóre paskudami pokażę na zdjęciach poglądowych, które specjalnie dla Ciebie na czworaka robiłam. Inaczej nie dało by się pokazać.
Sąsiedzi mieli niezłą zabawę ze mnie.
Aniu, masz fajne koleżanki hihi...hi , też bym tak chciała, szczególnie na wiosnę. hihi..hi

Nie... no aż tak.. Aniu, Aszko pomylić bylinki z chwaściorami hihi..hi

Słuchajcie muszę się pochwalić udało mi się zrobić fotki czerwonej róży. Kolor jest taki jak w realu. Biłałe róże też mi lepiej wychodzą. Chyba to przestawienie z 400 na 80 ISO coś dało.

Wkleję fotki jak wrócę do domu, bo tu, to nie ma szans powodzenia .
Aniu, jak ja oceniam sadzonki i dlaczego nazywam niektóre paskudami pokażę na zdjęciach poglądowych, które specjalnie dla Ciebie na czworaka robiłam. Inaczej nie dało by się pokazać.

Sąsiedzi mieli niezłą zabawę ze mnie.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Poczekam i ja na fotki.
Majka ta Hokus Pokus też mnie zachwyca ale jakoś nie potrafię jej zdobyć....Tralaluszy to szczęściara.

Majka ta Hokus Pokus też mnie zachwyca ale jakoś nie potrafię jej zdobyć....Tralaluszy to szczęściara.

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Oj można,można
jak wychodzą bo już jak wyrosną to nie.W ten sposób wyrwałam wszystkie dzwonki irlandzkie zostały dwie sadzonki bo schowane były 

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
witam
chciałam napisac że wszystkie zdjęcia z pierwszej strony są urocze!!! widać ogromną dbałość i wielką pracę włożoną w ogród aby wyglądał tak pięknie jak wygląda!
gratuluje 

Maju, czy będą zdjęcia z dzisiejszego pobytu na działce? 

- majka411
Elżbietko, Fotki będą bo chcę się pochwalić. O kurcze coś mi się udałoPoczekam i ja na fotki.

Może ktoś Ci podpowie gdzie ją kupić.

Aszko, pewnie, że można ja tylko sobie żartowałam. Na wiosnę wyrywam to co znam jako chwast. Reszta czeka aż pokaże listeczki i dopiero wtedy selekcja.Oj można,można jak wychodzą bo już jak wyrosną to nie.W ten sposób wyrwałam wszystkie dzwonki irlandzkie zostały dwie sadzonki bo schowane były
Ninko, witam Cię szczególnie.witam chciałam napisac że wszystkie zdjęcia z pierwszej strony są urocze!!! widać ogromną dbałość i wielką pracę włożoną w ogród aby wyglądał tak pięknie jak wygląda! gratuluje

Aga, będą nie tylko z dzisiejszego ale jestem tu od czwartku, a wracam dopiero jutro wieczorem.Maju, czy będą zdjęcia z dzisiejszego pobytu na działce?
Zdjęć narobiłam każdego dnia, bo pogoda jest superowa. Część będzie na zimowe wieczory. Zamęczę Was Pastellą. Ona przechodzi samą siebie. Jeszcze jej takiej nie widziałam. To i Wy pooglądacie np. w listopadzie .... grudniu... no.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Hokus Pokus można kupić na all od bogdan_w1 za całe 6,99.
Kupowałam od niego sporo róż i sadzonki są ok.
Czasem trafi się gorsza ale są przynajmniej 3pędowe.
Majuś rozkminiasz aparacik
Koniec sezonu musisz duuuużo fotek zrobić. Pewnie pięknie u Ciebie teraz kwitną róze.

Kupowałam od niego sporo róż i sadzonki są ok.
Czasem trafi się gorsza ale są przynajmniej 3pędowe.
Majuś rozkminiasz aparacik

Pozdrawiam Ida
- majka411
Lemeczko,
piekna pogoda, jak słonko grzeje to aż mi się wierzyć nie chce, ze niedługo koniec lata.
Róże dostały czadu, mają tyle paków, jak patrzę na nie to w oczach się rozwijają.
Narobiłam zdjęć z każdego dnia. Będą jak znalazł na smutne wieczory.
Napiszę u Elżbietki niech kupi bo warto.
Ustawienia mojego aparacika to nadal dla mnie d....uża zagadka.
Dziewczyny zawsze mi coś podpowiedzą.
A dlaczego chłopaki nie chcą, to już też nie wiem.

Róże dostały czadu, mają tyle paków, jak patrzę na nie to w oczach się rozwijają.
Narobiłam zdjęć z każdego dnia. Będą jak znalazł na smutne wieczory.

Napiszę u Elżbietki niech kupi bo warto.

Ustawienia mojego aparacika to nadal dla mnie d....uża zagadka.
Dziewczyny zawsze mi coś podpowiedzą.

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Majuś moje też całe w pąkach. A Elfe puściła kilka pięknych pędów - tylko czy zdąży jeszcze zakwitnąć -ona taka powolna. Zimno już wieczorami - pewnie rośliny też już to czują.
Mój aparat też jest dla mnie jeszcze zagadką ale coraz to nowe funkcje w nim odnajduję. Sporo musze się dowiedzieć o fotografii, bo do tej pory miałam tylko taką kieszonkową głupawkę ale niestety zdjęcia kwiatów wychodziły beznadziejne.
Mój aparat też jest dla mnie jeszcze zagadką ale coraz to nowe funkcje w nim odnajduję. Sporo musze się dowiedzieć o fotografii, bo do tej pory miałam tylko taką kieszonkową głupawkę ale niestety zdjęcia kwiatów wychodziły beznadziejne.
Pozdrawiam Ida
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
...fajnie, że macie ładowarki do aparatów
ja cały czas szukam do mojego, ten diabeł to chyba nie tylko ogonem ją nakrył, ale pewnie zabrał. Pozostaje komórka
albo mojej córci aparacik, który robi marne fotki
U mnie kwitną NN, prawie cały czas, no i the fairy, ale pokazały się pączki na Guajard
Czekam z niecierpliwością na fotki

U mnie kwitną NN, prawie cały czas, no i the fairy, ale pokazały się pączki na Guajard

Czekam z niecierpliwością na fotki

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja też czekam a na Pastellę nie będę czekała do listopada, chcę teraz.