Ogródkowe rozmaitości cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.5

Post »

O realu Tats Jazz była sliczna ,ale jakoś sie wstrzymałam przed jej zakupem wolałam Schoolgirl . Nie było zbyt dużo wystawców ,ale nam wystarczył p.Tapir :;230 :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oooooo....to pan Tapir musi być bardzo ważny, skoro wystarczył za wszystkich wystawców. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nelu mam nadzieje że zdasz relację z wystawy. Grażynka ma rację że z przyjemnością zobaczylibyśmy zdjęcia z tej wystawy. Jak byłam wiosną zeszłego roku byłam zachwycona dekoracjami zresztą pokazałam wiele zdjęć właśnie z tamtej wystawy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się, że spotkanie udane...jak zwykle zresztą....i oczywiście zazdroszczę tych rozmów ;:167
Mam nadzieję, że na następne spotkanie się załapię. :roll:

;:196
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coś ten Pan Andrzej Tapir wielkopolski za bardzo nie lubi, a szkoda, bo nie każdy jest polskim szkotem. Z drugiej strony, w tym czasie, warto kupić wyłącznie róże doniczkowane, bo w korzeniu to niemal pewny kłopot. Nelu, coraz bardziej zazdroszczę Ci klimatu. Przeżyłem kolejną trąbę powietrzną i tym razem, po raz pierwszy w swoim życiu w realu zobaczyłem jak prawdopodobnie będzie wyglądał "koniec świata", teraz wiem co to zgroza. W okolicy duże zniszczenia, mnie uratowała bliskość zalewu. Przy tym zalany garaż to pikuś. Nieżle różom się dostało, pączki uleciały z wichurą, ale krzaczorki powoli dochodzą już do siebie. Skręciłem nawet trzy małe pergolki, które obsadzę Roter Korsar, który ostatnio w dolnej części łapie plamistość, a był taki zdrowy. Ma po dwa, trzy długaśne pędy, a miał być wielopędowy krzew, może w przyszłym roku. Piszę, bo wiem, że jesteś zainteresowana. Gdyby nie to, że Apache teraz straciła 90% pąków kwiatowych, to porównując te dwie róże, raczej ją bym polecał do posadzenia obok uliczki, bo ma lepszy pokrój, jest bardziej efektowna i chyba jednak zdrowsza.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Nelu, muszę kiedyś przyjechać w lecie, żeby zobaczyć ten Twój busz na żywo :D W kwietniu twój ogród wydawał się pusty, a teraz taki gąszcz :D Moja boltonia od Ciebie ma malutkie pączki, bardzo się cieszę, ze ja mam :tan
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Neluś bardzo dziękuję za spotkanie i dary jakie przywiozłaś. Rugosa posadzona a nie było łatwo. :;230 trochę pomagał mi Goldi. :;230
Czytam że u Kapiasa są dni otwarte czyli impreza się szykuje. ;:162
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja moja rozdzieliłam na dwie sadzonki i teraz mam dwie boltonie. :tan
Z czego tez bardzo się cieszę, bo ona bardzo rozjaśnia ogród jesienią.
Neluś jesteś wielka. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Zgłaszam się i ja, obdarowana boltonią :D moją widziałaś, zostanie tylko przesunięta na przeciwny bok pergoli :)
Wielkie dzięki za sobotę ;:196 i chyba wkrótce zawitacie :D na Anię będą czekały nowe różyczki.
Ciekawe, jakie powojniki pojawią się w Goczałkowicach?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

A ja się nie zdecydowałam na boltonię :;230 Co ma być to będzie :wink:
Informacja o Czerwonym Korsarzu trochę niepokojąca, mam na myśli i zdrowotność i pokrój. Ale trzeba przećwiczyć we własnym ogródku. Róże potrafią płatać różne figle.
No i jak rewolucje ogrodowe? U mnie miała być kosmetyka... zapowiada się na trzęsienie ziemi :;230
Ale jakoś tak mi nie idzie praca w ogrodzie... Komary, wczesne zmierzchy... No... obiektywnie rzecz biorąc nie da się :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Grażka moje nasadzenia różane przewidziane również na ziemi niczyjej...przynajmniej niektóre musze tam przesadzić ,te które niezamierzenie rozrosły się w wielkie krzaki...np.Therese Bugnet... :roll:
Relacji zdjęciowej nie będzie niestety ,aparatu nie wzięłam :?
Pan Andrzej miał sporo róż i w dobrym gatunku ...na pewno nie odeszłabyś z pustymi rękami :wink:
Aniu zawaliłaś... :wink: trzeba było się sprężyć i w końcu byśmy się poznały... :uszy
Jadziu masz rację nasze facjaty są ogólnie znane ...chyba... :wink:
Grażka nikt zdjęć nie robił...mogę tylko nadmienić ,że kupiłam bardzo ładny dzwonek Pink Octopus,ale w postaci tylko zielonych liści...a będzie wyglądał tak...http://www.florini.pl/dzwonek-pink-octo ... p1597.html
i ostróżkę białą z czarnym oczkiem ,ciekawe,czy się będzie zgadzał... ;:224
Ewcia na żywo Jazz mnie zachwycił...gdyby nie kwiaty w wazonie u sprzedawcy pewnie bym jej nie kupiła... :D Czerwień jest trudna do sfotografowania ,zazwyczaj zdjęcie nie oddaje tej głębokiej czerwieni
Jadziu p.Tapir zawsze twierdził ,że w naszym regionie najwięcej róż mu schodzi ...najdłuższa kolejka była właśnie przy jego nietuzinkowym stoisku... :lol:
Grażka ten co sprzedaje róże ,w miarę tanio i pięknie rozrośnięte ,musi się cieszyć powodzeniem ,a widać ,że coraz więcej kupujących znało się na odmianach... :D
Danka szkoda ,ze masz tak daleko ,pewnie skusiłabyś się na jakiś krzaczek różany... ;:108
W kapeluszu nie byłyśmy...wstęp za cenę jednej róży... :wink: Mini relację zdałam na poprzedniej stronie pod odpowiedzią do AniDS...
Eluś szkoda ,ze nie mogłaś przyjechać...może w najbliższą niedzielę do nas się wybierzesz...?
Dni otwrate sie szykują u p.Kapiasów
Jarko wrażeń po wichurze Ci nie zazdroszczę,a szczególnie tego widoku jej następstw... :?
U nas też zalew ,omijają nas takie większe żywioły...Tymi pędami Rotes Korsar trochę mnie zasmuciłeś...wolałabym kompaktowy krzaczek ,a nie jakieś wielkie pędzicha na dodatek nie zakończone kwiatami... :cry: Ale spróbuję ...posadzę gdzie zamierzałam ,bo inne miejsca zajęte... :lol:
Marysiu koniecznie musisz przyjechać latem ,wtedy więcej do pokazania w ogrodzie ,niż wiosną...
To co widziałaś wczesna wiosną nijak się ma do teraźniejszego widoku...wszystkiego duużo... :;230
Ciesze się ,że boltonia się podoba...mnie również co roku zachwyca,a dosyć szybko się rozrasta więc za rok ,dwa dopiero będzie widok...
Parę zdjęć ujęć Boltonii

Obrazek
Obrazek wskazane przekrzywienie głowy w prawo...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Majka dobrze ,że masz pomocnika do prac ogrodowych... :wink: Oby się krzaczki przyjęły i dziękuję Ci również za spotkanie... ;:196
Zapraszam w niedzielę...na dni otwarte...ale nie wiem ,czy stała nasza ekipa się wybierze...a mogłaby :D
Grażynko podział na dwie rozsady ,dobry pomysł...Po rozrośnięciu można dalej dzielić i ogród otoczony białymi stokrotkowymi kwiatkami może dać niezły efekt... :D
Basiu aby dowiedzieć się jakie powojniki w sprzedaży będą...,niechybnie trzeba się o tym dowiedzieć na miejscu... :wink: Nie wiem ,czy my ,czy Wy... dogadamy się co do wizyt... ;:162
Izka jesteś z nielicznych ,która nie pobrała sadzonki...w zasadzie nie wiem dlaczego...może była ulewa,albo nie było czasu... :wink: Pewnie to drugie... :lol:
Na razie wykopuję niektóre róże,które rosły ,że pożal się Boże...korzenie tych miernot niewiele urosły od jesieni... :roll: a ziemia sucha ,że sie przesypuje...i po co dodawałam piachu do gliny... ;:14 Muszę zawsze coś sknocić,albo zbytnia nadgorliwość wychodzi na odwrót... :?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Co z tego, że wszystkiego dużo, skoro tak jeszcze pięknie i kolorowo. ;:224
Boltonia u Ciebie robi się rewelacyjna, pomimo stałych cięć wiosennych.
Ja swoją podzieliłam jeszcze na dwa krzaczki i za kilka lat będzie u mnie też tak wyglądała jak u Ciebie. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Alionuszka pisze:...Tymi pędami Rotes Korsar trochę mnie zasmuciłeś...wolałabym kompaktowy krzaczek ,a nie jakieś wielkie pędzicha na dodatek nie zakończone kwiatami..
Nela. Tego nie napisałem, kwiaty oczywiście są, choć teraz jest ich mniej, niż za pierwszym razem,a pokrój rzeczywiście mógłby być lepszy. Sama ocenisz.
.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Nelu. I widzę, że znowu ominęło mnie spotkanie i okazja poznania Was :( . Jaka szkoda. Ależ się stęskniłam za Twoimi zdjęciami i za Twoim ogrodem. Muszę jakoś nadrobić zaległości....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”