Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

Piękny kwiatuszek dendrobium , Wiktorio . Cieszę się , że mogłaś go nam pokazać ;:63 ;:108
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale śliczny ! Ale ma inne kwiatki jak mój to dendrobia są różne ??? Oj chyba ciemniak ze mnie pod tym względem !! Myślałam że tylko kolorami się różnią !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Lidka nie chcę się wymądrzać, ale z tego, co wiem, to w obrębie każdego gatunku storczyka są nawet i setki odmian :wink:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anjju - dziękuję ;:196 . Taka sobota czasem jest potrzebna. Od dłuższego czasu myślałam o tym, żeby wszystkie przetwory jakoś skomasować, bo każda partia stała w innym miejscu. Co prawda planowałam do tych porządków zagonić faceta, ale w końcu sama sobie poradziłam. Przyznaję, że mocno mnie zdziwiła ilość słoików, bo byłam przekonana, że na przykład ogórków mam tylko na spróbowanie, a okazało się, że zajęły dwie półki :shock: :D .
Jeśli chodzi o ukorzenianie listków, to dopiero się uczę. Dotychczas zawsze ukorzeniałam szczepki różnych roślin, ale wcześniej nie miałam do czynienia z fiołkami, ani skrętnikami. Dlatego postanowiłam potrenować na chiricie :) (jeden listek skrętnikowy ukatrupiłam, a ten od Ciebie niestety też jest bliski śmierci :oops: ).
Pilnuj koniecznie tego czegoś u medinilli - jeśli moje przetrwa, to porównamy, czy takie same :wink: .
Zeberko - ;:196 . Mam nadzieję, że wyrośnie z niego piękna paprotka ;:108 .
Rapunzel - ;:196 . Widziałam ten Twój nowy kwietniczek i muszę przyznać, że robi wrażenie :) .
Kociaro - dziękuję ;:196 . Też się cieszę, że mogłam go pokazać. Wiesz, jaką frajdę sprawia kwiat u storczyków :) .
Lidko - dziękuję ;:196 . Zgadza się, dendrobia są różne :) . Nie ma lekko :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Ale wszystko ładnie rośnie i do tego kwitnie tym bardziej jeszcze o tej porze roku ;:138 Fajnie miło tak popatrzyć na Twoje kwiatuszki
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Wiktorio już doczytałam ale że nie dam się wpędzić w storczykozę to poprzestanę na tych co mam !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, podziwiam cię za te dwie półki ogórków, ja też kiedyś robiłam, ale część słoików się psuła, co mnie strasznie irytowało, więc w tym roku jak zwykle tylko na bieżąco małosolne, a zimą konserwowe i kiszone kupne :oops:
Co do donicy w charakterze kwietnika, to po prostu życie, a raczej "kwiatomania" wymusiła takie rozwiązanie :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

witaj w klubie - zakupy spożywcze i mnie nie kręcą jakoś, ciągle przy kasie niezadowolona z rachunku jestem ;:223 a jak kupuję kwiatka to jakoś wyrzutów nie ma... ;:224 i jaka radość przy płaceniu... :;230

ale kolorek Twego kwitnącego to ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

;:65 na foteczke maluszkową...

Ja zakupy uwielbiam pod warunkiem że mam kasę ;:224 natomiast ciuchów nie lubię kupować to też kilka lat udaje mi się zimę w welurach i wiatrówce przechodzić :oops:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasik - dziękuję ;:196 .
Lidko - w takim razie niech Ci pięknie i często kwitną te, które masz :) .
Rapunzel - ogórki przeważnie robię dla siebie tak z rozbiegu, bo co roku mam zamówienie od siostry, więc i sobie coś zrobię :) . Ja, z kolei, mam do wyrzucenia grzybki z dwóch sezonów :cry: , choć bardzo je lubię, a żadnych innych nie mam. Jedne zrobiły się kompletnie miękkie i nawet nie ma co ugryźć, a z drugich wyparował gdzieś ocet i smakują, jak grzybki w wodzie ;:145 .
Mniodkowa - dziękuję ;:196 . Zgadzam się z Tobą: wszystko niby tanie, ot kilka złotych, a przy kasie rachunek niemiłosierny :shock: . Skąd to się bierze ;:24 ?
Anjju - już, już będzie. Musiałam poczekać z jednym zdjęciem na odpowiednie światło, a właściwie jego brak :wink: .
Kupowanie ciuchów to katorga: pamiętam, jak ostatnio musiałam kupić dżinsy: poszłam na targ, a tam w ramach przymierzalni koc powieszony na sznurku. Z jednej strony nic nie widać, natomiast z pozostałych - wszystko :wink: . Zmierzyłam dwie pary - jedne były za małe, a drugie za duże. Wzięłam te za duże, a później ganiałam do krawcowej skracać i zwężać :;230 .

Czas na dzisiejsze fotki: najpierw moja malutka hojka, której chyba źle w doniczce i gdzieś pędzi :wink: :
Obrazek Obrazek

Niezawodne białe anturium:
Obrazek

I na koniec specjalna dedykacja dla mniodkowej, żeby już się nie przejmowała, że roślinki na parapecie zabierają całe światło :wink: :
Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Hojki śliczne . Na widok białego antka ślinka mi pociekła . Ale widok parapetu CUDO !!!!!!!!!!!!!! ZARAZ MI LEPIEJ ŻE NIE TYLKO JA ZWARIOWAŁAM !!! Wiktorio parapet cudo
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidko - dziękuję ;:196 . Tak to jest, że człowiek kupując roślinki, jakoś nie wpada na to, że kiedyś urosną :wink: .
A hojka jest tylko jedna, za to w dwóch odsłonach ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

kopara mi opadła...

chwile to trwało zanim doszłam do siebie :shock:

No więc białe anturium przepiękne pierwszy raz widzę w ogóle anturium w białym kolorze... kształt kwiatu tez oryginalny ;:108
Hojeczki podobno często tak pędzą... puszczą badyla a później dopiero zapełniają go listkami :D
No i doszłam do powodu mego chwilowego zaniemówienia... Qrde blaszka ale masz widok przez okno :D :D :D
a raczej widoku brak :;230
nie jestem w stanie napisać nic sensownego bo cały czas mam tak ;:154
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, gdybym ja tak zastawiła parapet, to musiałabym mieć chyba reflektor na 400 Watt w tej mojej ciemnicy :lol:
Hoja aż dziw, ze tak się spieszy, wszak to już prawie czas spoczynku :roll:
Fanką anturium nie jestem, ale w ramach podobieństwa do skrzydłokwiatu z racji koloru muszę pochwalić.

Twoja siostra ma w tobie prawdziwą wyrękę, mam nadzieję, ze to docenia. Ja nie mam nikogo, komu mogłabym zlecić takie zadanie.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wiktorio - maluch hojowy się puścił pięknie i oby na tym nie poprzestał . Kawałek paprotki widzę - też ładna . Anturium u mnie
nie ma się dobrze , więc już kilka wydałam (zaparłam się i chciałam wiedzieć : kto kogo? - teraz już wiem ;:108 ).
Dobrze , że u Ciebie różne takie rosną , które u mnie nie chcą .
Nawet jednak nie wiesz , jak mnie podniosło na duchu Twoje okno . Moje kuchenne bardzo podobnie zasłonięte ,a nawet
bardziej . Balkonowe , kiedy wciągnę cztery olbrzymy z balkonu , będzie nie do otworzenia do wiosny (prawie
obyśmy dotrwali do wiosny , a tu jeszcze zimy niet ). ;:223 ;:223 ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”