Wandy ogródek pod dębami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami

Post »

Kasiu, obejrzałam u ciebie choinkę i również postaram się tak formować mojego chojaka po wystawieniu z domu.
AgaNET - musimy jakoś przetrwać te brudności i szarości. Cieszmy się kolorami, które mamy w domu.
AGNESS, ja właściwie tych motylków nie kolekcjonuję. Mam kilka tak po prostu, żeby wnuczki miały na czym oko zawiesić, jak do mnie przyjadą. Ale tak jak ty tęsknię już za żywymi.
ELU (Kajpej), motyle w brzuszku to chyba objaw zakochania, co? I wcale nie myślę tu o zakochaniu się w osobie, ale na przykład w pięknie wiosennej przyrody. A ty piękno umiesz dostrzegać, to widać ;:108
JANECZKO, wiosna dla mnie zaczyna się już od stycznia. Byle ten stary rok się już przewalił :( Masz rację, nie wolno wyglądać przez okno tylko patrzeć, co się ma kolorowego w domu.
DALU, ja też stosuję podobne jak ty sztuczki na rozwianie szarości. Głównie kominki zapachowe. Dzisiaj na przykład zaserwowałam sobie aromat pomarańczowy, bo także lubię zapachy cytrusowe. Ale wczoraj spróbowałam truskawkowego i mi jednak nie podchodził pod tę zimową co by nie było atmosferę.
Kamyk witaj. Podejrzewam, że masz na imię Kamil, co? Cieszę się, że ci się u mnie podobało. Te dęby to moje logo. Jest mi z nimi czasem trudno, ale mają swoje duże plusy. A u ciebie przydałoby się jakieś większe drzewo, choćby po to, by dawało córeczce trochę cienia.
Alinko, ja wiem, że spacer to cudowny wynalazek, ale nie mam w pobliżu koleżanek, a samej nie zawsze mi się chce. Jeszcze rok temu chodziłam z wózeczkiem, ale teraz to już przeszłość :)
Tajeczko, jesteś jak zawsze miła i kochana. Dziękuję.
KRYSIU, ty również pokonujesz u nas zimowe zniechęcenie swoimi słonecznymi fotkami.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

URSZULKO, przemknęłaś się szybko jak wiatr i tyle cie widziałam :shock:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja jeszcze w tym roku mało mam kolorowych punktów w domu, bo fiołaski za małe :D:D:D ale też staram się jak podpowiadasz Wandziu mieć kilka barw w mieszkanku by nie patrzeć na szarości za oknem, bałwanek od 111agnieszki, stroiki jeszcze się dobrze mają no i półka fiołkowa ozdobiona fioletowo granatowym łańcuchem a na górze różowe aniołki na prawdziwych szyszkach:) no a poza tym pokój i przedpokój w zieleniach, kuchnia kolory naturalne drewno + tapeta w maki (zakaz wstawiania w kuchni przedmiotów w czerwieni typu dzbanków itp bo to nie te czasy :;230 ) a pokój córek jeszcze na zółto i niebiesko ale pewnie się za rok zmieni albo jak mi się odmieni:D:D:D
Za wielu bibelotów nie wystawiam, ale staram się mieć coś ładnego . Na meblach jeszcze min elementy stajenki oraz zastawa światecznych filiżanek:)
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kamyk witaj. Podejrzewam, że masz na imię Kamil, co?
Nie odgadłaś, ale blisko było, to moje przezwisko. :D :D :D
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wandziu, potwierdzam, że spacer ładuje akumulatory, ale na taki luksus mogę sobie pozwolić w dni wolne od pracy,
bo jakoś nie chce mi się spacerować, gdy ciemno. Jak nie mam towarzystwa, to do lasu biorę swojego psa "obrońcę".
Ja też mam kolorowe motylki, na firance - zawiesiłam je również dla maluszka - wnuczka, mieszka daleko, ale tu bywa.
Ponoć dzień już dłuższy, trzeba wierzyć na słowo, bo jakoś tego nie widać :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

No na razie z tym dłuższym dniem to też czuję jako ponoć. Do tego o 18 niemal zasypiałam :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...dobry wieczór Wandziu ;:3 słoneczka na następny dzień przesyłam...
...motylki już są u Ciebie...
...za oknem u nas biało ale ta biel jest jakaś smutna...biomet niekorzystny...
...odczułam na własnej skórze...nie dałam nie dałam się filiżaneczka melisy z odrobiną cytryny
zrobiła swoje...a choinka kolorowymi światełkami rojaśniała moje ponure myśli ...
...o pochwalę się hiacynt swoim zapachem zniwelował spalone pyry :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Wandziu - a bo ja często zaglądam do Ciebie :D Kiedy śmigam po forum, zawsze sprawdzam, co też u Ciebie się dzieje ciekawego. I zawsze jest interesująco! No i ostatnio az żal mi było się nie odezwać :D

Do tego skręca mnie z ciekawości, jak się mają Twoje fiołki! Nigdy nie udało mi się go wyhodować 'z listka' - zawsze kupowałam gotowca, który późnie szybko kończył żywot. Dzięki Tobie spojrzałam na nie inaczej - tym bardziej, że w domu wolę kwiatki kwitnące. Teraz królują u mnie anturia - rozmnażają się i kwitną jak wściekłe :D

Wnusiów Ci zazdroszczę niezmiernie! Sama słodycz! Tym bardziej, że - jak to mówią - babcia nie musi wychowywać i może rozpieszczać do woli! No i Twoja filuterna buźka rozbroiła mnie całkiem! Oj, diabełek siedzi w tych oczkach!!
Pozdrawiam Cie serdecznie - jeszcze w starym roku - buziaczki - Ula
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

ULA (ulakonie) widzę, że masz w domu wiele kolorów, więc jest na czym oko zawiesić. Ja myślałam, że zimą będę mi kwitły fiołki i bęzie kolorowao, ale niestety, jakoś wszystko przystopowało. Jedynie storczyki cieszą mnie swymi barwami.
KAMYK, w takim razie nie będę już zgadywać, bo i tak mi się nie uda. Pozostaniesz więc tu na forum Kamykiem. Czekam na twojego avatarka.
ELSI, dzięki za odwiedziny. Miło mi słyszeć,że również jesteś babcią. Przykro mi tylko, że masz małego chłopczyka tak daleko od siebie. Wspaniale jest obserwować na własne oczy rozwój małego człowieczka, bo jakoś na obserwację naszych własnych dzieci nie było zbyt dużo czasu. Ani cierpliwości. Co do spacerów to nie mam psa i nie mam, co za tym idzie, obowiązków spacerowych. Chyba zasiedzę się przy moim komputerze. No ale na wiosnę ruszymy wszyscy do ogrodu, to nam się te tłuszczyki powypalają w końcu :D
MISIU, a więc hiacyncik już rozkwitnął, a dopiero co pokazywałaś tylko kiełeczek. Ja chyba sobie kupię takiego doniczkowego hiacyncika, tylko bym chciała, żeby był jasnoniebieski, bo takich nie mam w ogródku.

Przesyłam wszystkim kolorki domowe, żebyśmy gdzieś nie pobłądzili w tej starorocznej szarości.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Wandziu, u mnie fiołeczkom dalej chce się kwitnąć, choć duzo słabiej, ale one tak zrywami ;:108 W palmiarni
były fiofeczki ale mało i dużo mniej ciekawe niż Twoje więc nawet nie porobiłam fotek. A storczyki u Ciebie to prawdziwa
zimowa ozdoba. Niedługo bedą chyba jeszcze amarylisy do podziwiania. Może hodujesz ich kilka ?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

URSULKO, dziękuję za odwiedziny i słowa sympatii ;:196 Ponieważ przywołałaś temat fiołków, to troszeczkę go pociągnę. Otóż ja wyhodowałam niemal wszystkie od listka. To bardzo fajna i ciekawa zabawa. Teraz muszę te najmniejsze trochę doświetlać jarzeniówkami, bo zbyt krótkie dni sprawiają, że rozwój tych roślinek zostaje wstrzymany. Niestety parę listków mi ostatnio padło. Może miały trochę za zimno, bo świetlówki dają tylko światło, ale nie grzeją. Trudno, trzeba się liczyć ze stratami, choć oczywiście szkoda każdego listka, który już nawet wypuścił "dzidziusie". Te moje fiołeczki są przeważnie odmianowe, nie sprzedają takich w supermarketach. I dlatego żal. Niby zima jest na zewnątrz, ale jej skutki odczuwa się także w domu.

Oto część moich upraw.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Witaj Wandziu :wit ..z zasypanej lubelszczyzny i to okropnie -drzwi nie mogliśmy otworzyć zawiało
bardzo ...ale jak popatrzyłam na Twoje urocze storczyki to cieplej zrobiło się...
...jestem uziemiona w mojej kotlince ...czekamy na odsnieżanie...
...a przedszkole fiołkowe świetne ja mam już zaklepane fiołeczki u Ulakoni... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Wandziu przyszłam się przywitać i podziękować za życzenia świąteczne ;:196
Storczyki pięknie Ci kwitną.
Ja po powrocie z Irlandii zastałam jednego z żółtymi liśćmi ,opadły wszystkie do korzenia ;:223
Korzonki są zielone. Czy on może jeszcze odbić :?:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

MISIU, aż tak was zawiało, biedaki? A u nas tak sobie tylko popaduje. A do W-wy się nie wybierasz?

EWCIA, jak fajnie, że wpadłaś, długo cię nie było! ;:196 No z tym twoim storczykiem to nie jest zbyt optymistycznie. Bo kiedy storczyk nie ma korzeni, to jest szansa na to, że je wypuści, ale gdy jest odwrotnie, to on nie ma na powierzchni czym pobierać chlorofilu. Gdyby miał choć odrobinkę zielonego, to byłaby jakaś szansa, ale niestety czarno to widzę. U mnie w takiej sytuacji nie dało się uratować żadnego. Mam w tej chwili nawet takiego jednego delikwenta. Korzenie zdrowe, ale co z tego. Wiesz co, na razie nie wyrzucaj, postaw gdzieś i normalnie podlewaj, a jeśli po miesiącu nic z niego nie będzie, to powiedz mu adieu!
x-d-a

Post »

Wandziu, fajne fiołkowe maluszki u Ciebie rosną! To duża satysfakcja wyhodować kwiatki właściwie od "podstaw". Ja jakoś nigdy nie miałam do tego cierpliwości, chociaż ostatnio zaczynam coś tam w domku siać...
Wszystkie sposoby są dobre, żeby jakoś przeczekać tę długą zimę :P
Pozdrowionka :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”