Cebulla walczy z ugorem
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cebulla walczy z ugorem
Rozdrabniarki gorąco polecam! Ja użytkuję na spółę z rodzinką. Bo na jedno gospodarstwo sie nie opłaca. Gałęzie ciąć koniecznie świeże, choć suche też potnie, ale z oporem i cieńsze. Należy pamietać o ostrzeniu noży (chyba u mnie było jakoś tak, że odwrócić wystarczy). Mielone gałązki szybko się kompostują i nabierają ładnego "drewnianego" koloru. Ja obsypałam wiśnie wokoło i fajnie to wygląda, zresztą widziałaś u mnie w wątku.

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłko, też podpytam - a jaki masz model rozdrabniarki? Coraz bardziej nabieram ochoty na to urządzonko. 
Dagmaro, dzięki za linka!

Dagmaro, dzięki za linka!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4

ogród Agaty - cz.4
- takasobie
Ja mam b. starą, ok 15 lat i raczej n.n. Ale podejrzewam, że te nowsze są lepsze 

Miłka

- Sure
Ale jeśli tak długo się trzyma, to jest dobra! 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4

ogród Agaty - cz.4
No i stało się- coś do kosza przy zakupach musiało wpaść:)

Byliśmy wczoraj na wycieczce w górach. Znalazłam wiszący ogród- na skale... Dom wkuty w zbocze z piaskowca, miejsca na roslinki wykute w skale... Niektórzy to dopiero mają wyzwania!

Byliśmy wczoraj na wycieczce w górach. Znalazłam wiszący ogród- na skale... Dom wkuty w zbocze z piaskowca, miejsca na roslinki wykute w skale... Niektórzy to dopiero mają wyzwania!

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Cebullo, też kupiłam niską dalię Fire&ice  . Ma niespotykany zestaw kolorków, taki...patriotyczny
 . Ma niespotykany zestaw kolorków, taki...patriotyczny  . U mnie będzie w donicy przed domem. A Ty z czym zamierzasz ją połączyć? A może też solo...
 . U mnie będzie w donicy przed domem. A Ty z czym zamierzasz ją połączyć? A może też solo...
Mistery Day mam od ok.3 lat. Ma zwarty pokrój. Jest zdrowa, niekłopotliwa i kwiaty takie jak ze zdjęcia. Tylko najintensywniej kwitnie zwykle wtedy, gdy przychodzi przymrozek . Może spróbuj ją posadzić nieco wcześniej w donicy, przetrzymać w chłodzie i po 15 maja do gruntu. Będzie wówczas kwitła wcześniej i dłużej
 . Może spróbuj ją posadzić nieco wcześniej w donicy, przetrzymać w chłodzie i po 15 maja do gruntu. Będzie wówczas kwitła wcześniej i dłużej  .
 .
Ale skały... Jak ja dawno nie byłam w górach...

. Ma niespotykany zestaw kolorków, taki...patriotyczny
 . Ma niespotykany zestaw kolorków, taki...patriotyczny  . U mnie będzie w donicy przed domem. A Ty z czym zamierzasz ją połączyć? A może też solo...
 . U mnie będzie w donicy przed domem. A Ty z czym zamierzasz ją połączyć? A może też solo...Mistery Day mam od ok.3 lat. Ma zwarty pokrój. Jest zdrowa, niekłopotliwa i kwiaty takie jak ze zdjęcia. Tylko najintensywniej kwitnie zwykle wtedy, gdy przychodzi przymrozek
 . Może spróbuj ją posadzić nieco wcześniej w donicy, przetrzymać w chłodzie i po 15 maja do gruntu. Będzie wówczas kwitła wcześniej i dłużej
 . Może spróbuj ją posadzić nieco wcześniej w donicy, przetrzymać w chłodzie i po 15 maja do gruntu. Będzie wówczas kwitła wcześniej i dłużej  .
 .Ale skały... Jak ja dawno nie byłam w górach...

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Daguś, ale przyznasz, że teraz jest bardzo duży wybór dalii  oglądalam wczoraj dzisiątki woreczków, koszące kolorami.
 oglądalam wczoraj dzisiątki woreczków, koszące kolorami.
Czy ja widzę białą budleję?

oglądalam wczoraj dzisiątki woreczków, koszące kolorami.
 oglądalam wczoraj dzisiątki woreczków, koszące kolorami.Czy ja widzę białą budleję?
- Sure
W ktorych górach jest ten skalny domek?? No naprawdę podziwiam!  

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4

ogród Agaty - cz.4
Ja też jestem ciekawa, gdzie ten domek 
Dalię Mistery Day chyba mam, ale myślałam że nazywa się Duet. Możesz zajrzeć do mojego wątku i zerknąć na tą moją - jest w dzisiejszym wpisie...

Dalię Mistery Day chyba mam, ale myślałam że nazywa się Duet. Możesz zajrzeć do mojego wątku i zerknąć na tą moją - jest w dzisiejszym wpisie...
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to będziemy porównywać jak ta nasza 'Ewelina' będzie rosła  

fajny kolor nie?
mnie też się spodobał
A gdzie ją posadzisz?

fajny kolor nie?
mnie też się spodobał
A gdzie ją posadzisz?
Kochani, domek jest w Kotlinie Kłodzkiej, dokładnie w Bystrzycy Kłodzkiej. Z dugiej strony domu też było ciekawie, bo udało się zrobić szersze tarasy. Niestety był mur i dość szczelny żywopłot z iglaków, więc się nie udało obfocić.
Pamelko, oferta daliowa jest oszałamiająca. Ja miałam dalii w tym roku nie kupować Muszę zdrenować porządnie to moje glinowisko, bo w zeszłym roku moje dalie wygniły
 Muszę zdrenować porządnie to moje glinowisko, bo w zeszłym roku moje dalie wygniły  Obejrzałam katalogów parę i jak się uporam z bagienkiem, to sie będzie działo!
 Obejrzałam katalogów parę i jak się uporam z bagienkiem, to sie będzie działo!
Moniko, Fire & Ice w donicy? To jest to! Mam nawet dwie fajne donice, w sam raz na niskie dalie Czy można ją czyś srebrnym, przewieszającym się podsadzić? Bo lobelia to chyba nie... No i muszę dokupić drugą Fire and Ice! Mistery Day powedruje do towarzystwa do mich dwóch bordo NN. A dalie już w donicach
 Czy można ją czyś srebrnym, przewieszającym się podsadzić? Bo lobelia to chyba nie... No i muszę dokupić drugą Fire and Ice! Mistery Day powedruje do towarzystwa do mich dwóch bordo NN. A dalie już w donicach  

Rudominko, wydaje mi się, że ta Twoja jest inna, niż moja. Moja ma proste płatki, a ta Twoja to chyba się zwija w te trąbki... Obie piekne 

Grześ. mam juz taką podobną do Eveliny

Obie chcę wcisnąć na moją rabatę trawiastą. mam nadzieję, że ładnie będą błyszczeć na tle miskantów...
Dzisiaj doszły do mnie róże-niespodzianki od moich Anglików

Virgo dopiero co kupiłam, a Glorii Dei, po wielu skargach na nią na forum, właściwie nie chciałam... Z Virgo się cieszę, posadzę w kupie i będziemy porównywać. A o Glorii muszę jeszcze poczytać. Na razie zadoniczkowałam. Korzenie miały ładne, Gloria tylko mocno wybiegnięta. Część pędów się połamała. Wyciąć te wybiegnięte?

A jeszcze wczoraj do osza jakoś tak mi tekie cudeńka wpadły 

Ale fajnie mieć aparat z powrotem!

Pamelko, oferta daliowa jest oszałamiająca. Ja miałam dalii w tym roku nie kupować
 Muszę zdrenować porządnie to moje glinowisko, bo w zeszłym roku moje dalie wygniły
 Muszę zdrenować porządnie to moje glinowisko, bo w zeszłym roku moje dalie wygniły  Obejrzałam katalogów parę i jak się uporam z bagienkiem, to sie będzie działo!
 Obejrzałam katalogów parę i jak się uporam z bagienkiem, to sie będzie działo!Moniko, Fire & Ice w donicy? To jest to! Mam nawet dwie fajne donice, w sam raz na niskie dalie
 Czy można ją czyś srebrnym, przewieszającym się podsadzić? Bo lobelia to chyba nie... No i muszę dokupić drugą Fire and Ice! Mistery Day powedruje do towarzystwa do mich dwóch bordo NN. A dalie już w donicach
 Rudominko, wydaje mi się, że ta Twoja jest inna, niż moja. Moja ma proste płatki, a ta Twoja to chyba się zwija w te trąbki... Obie piekne

Grześ. mam juz taką podobną do Eveliny

Obie chcę wcisnąć na moją rabatę trawiastą. mam nadzieję, że ładnie będą błyszczeć na tle miskantów...
Dzisiaj doszły do mnie róże-niespodzianki od moich Anglików

Virgo dopiero co kupiłam, a Glorii Dei, po wielu skargach na nią na forum, właściwie nie chciałam... Z Virgo się cieszę, posadzę w kupie i będziemy porównywać. A o Glorii muszę jeszcze poczytać. Na razie zadoniczkowałam. Korzenie miały ładne, Gloria tylko mocno wybiegnięta. Część pędów się połamała. Wyciąć te wybiegnięte?

A jeszcze wczoraj do osza jakoś tak mi tekie cudeńka wpadły

Ale fajnie mieć aparat z powrotem!
- takasobie
Niezłe skarby:-) Dalie piękne! Jak ja je lubię! 

Miłka

- katik
- 1000p 
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dagmara ja chciałam różę Peace a kupiłam Gloria Dei a potem się okazało że to jest to samo tylko inna nazwa, mam nadzieję że będziemy zadowolone

No właśnie nie jestem pewna tej róży. Raz na zdjęciach wygląda jak różowa, innym razem żółta... Jako żółta pasowałaby mi do mojej biało-żółto-pomarańczowej rabaty z Westerlandem do towarzystwa. Ale jeśli jest różowa bardziej, to nijak tam nie pasuje...