Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

I teraz mi to mówicie? ;:223
to dlatego umarły te stare....bo były za mocno ciachnięte....
a z róży wiem jak bardzo się cieszysz.....ja też bym się cieszył :roll:
magdala

Post »

Ale powiedzcie proszę , o co chodzi z tymi różami ?
Ja tez ,razem z wszystkimi w tamtym wątku emocjonowałam się tym zbiorowym zakupem.
Dlaczego one przyjechały takie słabe - czy ta szkółka rzeczywiscie jest taką renomowaną szkółką ,
czy coś nie tak ?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Magduś - nie wiem czy to renomowana szkółka... Raczej tak na prawdę, to nikt jej tu nie znał. Ale jaka oferta! Bogactwo nieprzebrane róż historycznych :wink: . Po niewielkich pieniądzach. Nie wiem jak inni zamawiający, ale ja stwierdziłam, że warto spróbować. Sadzonki nie były imponujące, ale przyznać muszę, że widziałam gorsze :;230 W drodze sadzonki troszkę podeschły, a na dodatek zaczęły rosnąć. Do tego słabe korzenie... No co tu dużo mówić - rokowania nie najlepsze. U mnie leciutki piaseczek, więc chyba ruszyły... Rozsądek mówi, że powinnam oberwać pąki... Serce mówi : niech się dzieje co chce...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ech, zieloność, zieloność. Na dobranoc/dzień dobry podzielę się zachwytem nad trawnikiem. Cieszy mnie jego zieloność niezmiernie. Jak przyjdą upały, to zostanie z niego siano w kolorze khaki :wink: Teraz jest imponujący, to czas jego glorii i chwały. I mojej :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Iza-belko ;:167 nacieszyłam oczy zielenią i mogę iść spać ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Suuper zieleń - moaj została wczoraj zbrukana twardą bielą :)
Kiedy i gdzie te targi ????????????????????????????????????????
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izabelko, ja dzisiaj przed południem ciężko pracowała, a potem w gościnę pojechałam. Ale mi się rymnęło :D

Już masz pączusie na różyczce ;:138

Ja na swoich zakupionych od polskich szkółkarzy wiosną nawet listeczków nie widzę, a co dopiero mówić o pączusiach. Żeby tylko się przyjęły to i tak będę zadowolona, bo na kwiat nawet nie czekam.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Czy Twoja opuncja też zimowała w gruncie ? Moja jest jeszcze mała ,ale zimowała i przeżyła.Była pod daszkiem zrobionym przez męża, ale w końcu i tak wszystko było pod metrową zaspą. Niby teoretycznie byłam przygotowana ,że może przeż yć, aciągle jestem zdziwiona
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Iza, trawnik nienaganny !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Masz pączusie na mchowej ,a ja już widzę na swojej Teresie Bougnet maleństwa... :heja ,teraz tylko modlitwa...bruzdownico won...precz :roll:
A trawnik jak spod igły...tzn....kosiarki... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko - zieleń cieszy i koi ;:3 Mam nadzieję, że sny były błogie :D

Bernadetko - ta biel do grad??? O targach napisałam na pw , ale chyba zbyt późno... Ale będę go miała na oku :wink:

Goś - przyjmą się różyce, przyjmą. I kwiecie będzie(choćby sztuk jeden) One bestyjki mają wolę życia i lubią zabłysnąć urodą, omotać i zniewolić :wink: Goś(ciłaś) - czytałam, że wróciłaś z nowymi nabytkami. Będziemy oglądąć ;:138 Chyba u Ursulki podczytałam, że myślisz o suchodrzewie. Odradzam. Mój w tą zimę zakończył żywota, mimo, że go solidnie śniegiem zasypywałam. Był już urodziwym krzaczkiem wyciętym w kulę... Był.... Pomyśl o bukszpanie ;:108

Ewo - widziałaś, widziałaś moją żółtą miniaturkę. I idą pąki z moich niekwitnących irysów. Przyznaję, że przeniosłam nieterminowo, z końcem marca, na nowe miejsce. Nawet już nie pamiętam co to ja nakupowałam... Choć nie zawsze wyrasta to co się kupowało :;230 Co do opuncji, to schowałam ją do garażu, potem przeniosłam chyba nie potrzebnie do piwnicy, raczej ciepłej. W piwnicy skurczyła się i pomarszczyła, wyglądała jak balonik z którego uszło powietrze. Ale dość szybko odzyskuje wigor. Teraz przestawiam ją z miejsca na miejsce, bo ciągle na nią wpadam, a te jej kolce, to przyjemne nie są.

Tamaryszku - wygląda jak nienaganny :wink: Ale jak na moje osiągnięcia, to mistrzostwo świata.

Nelu - i między innymi tego właśnie nie sposób nie pokochać w historycznych :D Na "Moje róże - moja pasja" wyczytałam, że Teresa B. 27 maja 2008 roku osiągnęła pełnię kwitnienia. Czyż to nie jest piękne?
Co do bruzdownicy, to Nelu Ty się módl a ja będę próbowała ją przekląć szpetnie sacrebleu, jak Książe Pan ;:170
Ależ małżonek wykosił chwaściska, że tylko trawkę widać :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Będę musiała podążać, za czasem co ucieka, a obowiązki aż wyją, tak wzywają :;230
Co oznacza, że zniknę na chwilkę albo dwie - któż to wie :?: Zostawię obrazek - na uśmiechy wieczorne i poranne. Zdjęcia spod dachu - na zewnątrz na szczęście ciągle mokro... Kto ma ogród na piachu, ten doceni każdą deszczową chwilę.
A kuchnię rozweselają połamane deszczem? psimi ogonami? tulipany jak maki. Przez okno zaglądają bratki, które schowały słońce w płatkach. Tulipany w pąkach, spętanie w pękach przypominają o małżeństwa wdziękach ;:21 Hi hi - dar małżonka z uwagi na nieuchronnie nadciągającą rocznicę ślubu.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś to masz tak jak ja. Ciągły brak czasu. Wyskrobałam chwilkę, chociaż m. stoi prawie nade mną i narzeka, że dopiero co przyjechał, a ja przy kompie. Tłumaczę, że tylko momencik i zaraz się nim zajmę, ale choć na chwilkę muszę tu zajrzeć. :D

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Majowej? Piękny miesiąc wybraliście.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to jesteś usprawiedliwiona.
Bukieciki piękne jak rocznica - obyście w zgodnym stadle dożyli tej diamentowej. :wit ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

To i ja się dołączę do życzeń rocznicowych.

Wszystkiego najlepszego, abyście żyli w zdrowiu i szczęściu, przez najbliższe (...) ilu lat byście sobie życzyli.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”