Moja działka-danutab cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja działka-danutab cz.3

Post »

Olu i Halinko no to jeszcze kilka clematsów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu ;:167 Chalcedony jeszcze bardziej mi się podoba ;:138 ;:138 ;:138 hmmm ... wszystkie mi się baaardzo podobają :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko on na starych pędach ma takie pełne kwiaty natomiast na nowych są już puste.

Dzisiaj poszłam do Kauflandu i kupiłam sobie piękną różyczkę miniaturkę, kwiaty ma około 7cm.
i zrobiłam jej sesję zdjęć bo jest po prostu urocz nie tylko z kwiatu ale i z koloru .Jest w odcieniu seledynowo kremowym chociaż na zdjęciu ten krem przechodzi trochę w róż oto ona w całej swej krasie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

DANUSIU ,masz sporo pięknych clematisów i róż ,a wisteria :shock: :shock: :shock: toć to szok prawdziwy .
Ciekawa jestem ,czy moja też kiedyś tak pięknie zakwitnie . :?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:heja Danusiu, wisteria to teraz moje oczko w głowie. W tamtym roku posadziłam dwie przy wielkiej pergoli. Piszesz,że tniesz nawet 3 razy w roku. Dobrze wiedzieć. Powojniki masz cudowne. Ja jeszcze mam problem jakie i kiedy ciąć i jak je rozróżnić? Lepsze są te które kwitną na tegorocznych,czy starych pędach? To musze pojąć. Mam teraz 5 szt. ale nie wiem jakie!!! ;:223
23 dni do wiosny!!! ;:196 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Taką miniaturkę kupiłam na wiosnę w tamtym roku, identycznie wyglądała :D
Piękne ma kwiaty ;:108
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ależ piękne masz powojniki Danusiu. Miniaturka też bardzo ładna.....to sobie wiosnę przybliżyłaś. :D
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witam .
Podziwiałem sobie wspomnieniowe fotki i przeczytałem że masz stary 18-letni ogród .To nie tak dużo w porównaniu z moim -29 lat i też ciągle coś zmieniam .
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka różyczka którą kupilaś,z takimi dużymi kwiatami,to może nie miniatura?
Ładna,jest się czym zachwycać... :D
Clematis Violet Elizabeth jest taki półpełny tylko w pierwszym kwitnieniu,czy drugie podobne...?
Powojniki są pięknymi pnączami,wybrałaś super odmiany... ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu na pewno zakwitnie.Gdy posadziłam moją wisterię to byłam świeżo upieczoną ogrodniczką nie miałam pojęcia o jej prowadzeniu i zawsze na wiosnę ją przycinałam i przez wiele lat mi nie kwitła, jednego roku zapomniałam ją przyciąć i zakwitła.Dopiero wówczas się dowiedziałam że nie tnie się ją wiosną, teraz tnę ją przez cały letni sezon oprócz wiosny i efekt jest widoczny.

Tosiu mam nadzieję że nie posadziłaś tych wisterii na jednej pergoli, ja mam jedną na całej altanie i ona jej ciężaru po tylu latach nie wytrzymała w tym roku muszę wymienić słupy i górne belki po jej masywne pędy powykrzywiały te słupy aż pękły górne belki.To pnącze ma ogromną żywotność.
Co do clematisów to ja bardziej kieruję się moim gustem niż ich wytrzymałością,dlatego czasami różnie to z nimi bywa.To Nela jest specjalistką w wyborze odpowiednich clematisów na odpowiednie miejsce.Natomiast jeśli chodzi o ich wymagania to niestety aby były piękne iładnie rosły trzeba ich dopasować do miejsca gdzie mają rosnąć.Tutaj jest wiele informacji o tym jakie kupić i na jakie stanowisko.http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/

Aniu czy wsadziłaś ją do gruntu czy może masz ją w doniczce bardzo bym ją chciała nie zmarnować.

Elu mam ją na biurku przed oczami i zachwycam się jej urokiemco ciekawe zauwarzyłam jeden odpijający nowy pęd.

Aleksandrze to przez to forum ciągle coś zmieniamy gdy podpatrzymy u innych coś ciekawego, ale to dobrze bo gdyby nie to nasze ogrody były by nudne.

Nelu jest urocza szkoda tylko że nie pachnie jak wsadzę ją do gruntu to się przekonamy jak wysoko urośnie dla informacji wypuściła nowy pęd naokoło 10cm. Clematis Violet Elizabeth kwitł mi w zeszłym roku pierwszy raz jednak z tego co wiem na starych pędach ma kwitnąć kwiatami półpełnymi a na młodych już puste.Ma jednak piękny odcień a rośnie razem z Falstaffem myślę że im będzie dobrze.

Za oknem mam zimę i ciągle pada delikatnie śnieg więc niech chociaż tutaj jest trochę wiosny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU kiedy taka kwiecista wiosna przyjdzie ;:224 . U mnie równiez za oknem biało ,ale to lepsze niż szarość i brud . Falstaff piękny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Danuś ;:196 Miło Cię znowu gościć...Ja już wprost nie mogę się doczekać kiedy nareszcie pogrzebię w ziemi :wink:
A pogoda zobaczymy..co pokaże ten rok..niby ma być suchy ale to dopiero jak się skończy ocenie :(

Cudownie i kolorowo u Ciebie...zachwycają mnie Twoje fotki Azalii...:))Już niedługo je znowu będziemy oglądać ...
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witam. Zima to i więcej czasu ,obejrzałem Twój ogród dokładniej .Super tarasy ,a z kamieniami bijesz mnie na głowę .Widać ogrom pracy włożonej w tych zamierzeniach -efekt wspaniały .No i glicynia śliczna ,ciekawe kiedy moja zakwitnie .Do miłego .
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu to prawda lepiej gdy śnieg napada bo jest jaśniej no i rośliny mają kołderkę.Do wiosny jednak trochę musimy zaczekać i powspominać widokami ze zdjęć.

Reniu nie tylko ty nie możesz doczekać się wiosny by już coś w niej robić myślę że wszyscy jesteśmy tej samej myśli.

Aleksandrze kamieni u mnie jest sporo wystarczy tylko kilofem wykopać dołek pod drzewko i już mam kilka kamieni.Podłoże na mojej działce to łupek i stąd tyle u mnie kamieni.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Kolejne piękne zakątki Twojego ogrodu:)Widzę że masz białego hibiskusa ja teraz na niego choruję :wink:
Pięknie się prezentuje róża na pniu ;:138 Ja jakoś boję się ich ..u nas zimą lubią wymarzać :(

re;Róż też mi mało kwitła choć w tym roku miała więcej kwiatów niż w ubiegłym.Mam ją dopiero dwa lata teraz będzie trzeci sezon..zobaczymy jak zimę przetrzyma.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”