Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

Jak tam Aniu, poprószyło u Was? U mnie się zabieliło i jest zimno jak diabli.
Powiększenie warzywnika to bardzo dobry plan. Czy będziesz go jakoś grodzić, czy Tytus uszanuje zasiewy?
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poczytałam, poogladałam, napatrzyłam się na Tytuska i mi go żal. Bo co on takiego zrobił, jak tylko zew natury odczuł? Wypieść go ode mnie nadzwyczajnie, proszę. ;:108
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Zielona_Ania pisze:Jak tam Aniu, poprószyło u Was? U mnie się zabieliło i jest zimno jak diabli.
Powiększenie warzywnika to bardzo dobry plan. Czy będziesz go jakoś grodzić, czy Tytus uszanuje zasiewy?
Aniu zimno jak diabli u nas, dzisiaj minus 12 stopni rano!!
Plan na powiększenie warzywniaka gotowy, nawet już mam kompost gotowy. Na pewno będę musiał chociaż niską siatką ogrodzić, bo zeszłoroczne doświadczenia z Tytuskiem pokazały, że nie szanuje mojej pracy :evil:
Grażyna Widera pisze:Poczytałam, poogladałam, napatrzyłam się na Tytuska i mi go żal. Bo co on takiego zrobił, jak tylko zew natury odczuł? Wypieść go ode mnie nadzwyczajnie, proszę. ;:108
Grażynko, dostałam dzisiaj pocztę od Ciebie... chyba Ci pomnik wystawię dziękczynny normalnie. Bardzo Ci dziękuję za fantastyczne nasionka!!
A Tytus to jest chyba najbardziej wypieszczony pies w okolicy, nie tylko przeze mnie, bo pan też go rozpieszcza, ale o tym cichosza...

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Aniu,przyszłam do Ciebie zobaczyć, jak poszła Ci walka z wełnowcami ;:134 Storczyk, z którymi je przyniosłaś piękny, a praca włożona w Twój ogród wielka. ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Tytusek to wielkie psisko, mądrze patrzy, uszka już ma postawione. Kawaler do wzięcia!!
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lucynaf pisze:Aniu,przyszłam do Ciebie zobaczyć, jak poszła Ci walka z wełnowcami ;:134 Storczyk, z którymi je przyniosłaś piękny, a praca włożona w Twój ogród wielka. ;:108
Witam cieplutko z zaśnieżonych Klucz.
Lucynko, niestety nadal z wełnowcem walczę. Storczyk w "izolatce" opryskany, tabletka wciśnięta w korzenie. Czekam na efekty. Będę musiała mu chyba jednak ściąć pędy z kwiatami ;:223
Wieczorem wrzucę zdjęcia z przemeblowania wśród storczyków. Mam ich już 4 sztuki... ;:224

Grażyna Widera pisze:Tytusek to wielkie psisko, mądrze patrzy, uszka już ma postawione. Kawaler do wzięcia!!
Grażynko, kawaler znowu prysnął z kojca w piątek, ale skubany wie o której wracamy z pracy i przed 16tą czekał na schodach jakby nigdy nic ;:224 Dzisiaj niestety został uwiązany przy budzie ze względów bezpieczeństwa, poza tym jest zimno, rano minus 12 stopni, a jak wyskoczy z kojca to nie umie do niego z powrotem wskoczyć - zmarzłby okrutnie... Trudno... Pilnie będziemy zadaszenie nad kojcem robić, bo nie chcę go wiązać przecież.

Od EwkiEs dostałam letni zestaw do kiszenia :heja :heja Nasiona ogórków o nazwie TYTUS i koper ;:138 ;:138 Bardzo wielkie dzięki Ewuniu ;:196 Mam nadzieję, że moja bestia w tym roku oszczędzi grządki z warzywami.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Latem,świadomie kupiłam storczyka[ bo bardzo mi się podobał]z wełnowcami.Kiedy tylko przekroczyłam furtkę swojego ogródka,podłoże z doniczki wylądowało pod hortensjami,później łazienka,dokładny prysznic,oprysk na robale i wiesz nie pojawiły się więcej.Udało mi się :D Czekam na zdjęcia ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to narawdę rozpieszczona psinka . Mój brat też ma takiego wielkoluda ,ale ten też lubi mu siedzieć na kolanach . Chyba te wielkie psy to takie rozpieszczeńce . Znajoma ma również wełnowce i nie umie sobie z nimi dać rady . Wszystkie sposoby zawiodły nawet wymiana ziemi x2 nie pomogła . Wcąż z nimi walczy na różne sposoby . Och masz przeboje z tym kawalerem . Dzisiaj też kupiłam ogórki wężowe i korniszony
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właściwie to wstyd pokazywać taka bideznędzą jaka u mnie jest wśród storczyków, ale słowo się rzekło. Jedno co mogę dodać na swoje usprawiedliwienie, to to że po przestawieniu ich w inne miejsce i nasypaniu keramzytu do osłonek zauważam poprawę w ich wyglądzie.

Obrazek
ujęcie z innej strony, stoja na blacie od "barku", maja rozproszone światło ze wszystkich stron i więcej przestrzeni niz na oknie.
Obrazek

Zrobię im dzisiaj lepsze zdjęcia...
Przede wszystkim u tego różowego zauważyłam poprawę, przestały obsychać mu paczki, i widzę pączki nowych gałązek (chyba), ten biały tez chyba zaczyna wypuszczać pęd do kwitnienia, fiolet kończy, ale... A ten chory... no zobaczymy, opryskany, tableta w korzeniach.... czekam.

A tu jeszcze inne porównanie, bez komentarza ;:224 :
16 lutego 2010r...
Obrazek

luty 2011 roku...
Obrazek
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu ale te owoce z misą to zabierz od storczyków one źle działają na kwiaty.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

jaki maleńki Tytusek......takie niewiniatko ;:113
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jola1 pisze:Aniu ale te owoce z misą to zabierz od storczyków one źle działają na kwiaty.
...czyli jednak dobrze, że pokazałam... dzisiaj owoce znikają z okolic kwiatów...
Keetee pisze:jaki maleńki Tytusek......takie niewiniatko ;:113
Dorotko... ważył wtedy z 5 kg, teraz ze 40 ... :;230 a to wszystko przeciągu 12 miesięcy...
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Aniu, coś mi mówi ,że wcześniej, czy później założysz wątek storczykowy. ;:108 Warunki masz wspaniałe ku temu, a zimą kiedy nie ma pracy w ogrodzie, będziesz miała zajęcie, które kochasz w domu.Piękne masz storczyki i jest co prezentować. ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aneczko bida z nędzą gdzie ? masz cudne zdrowe i dorodne storczyki :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nic nie wskazywało na to, że z Tytuska wyrośnie taki Tytus Gospodarz :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany