Miejsce na ziemi -Ave cz.3
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejsce na ziemi -Ave cz.3
Krysiu, niektóre strategie muszą być rozpracowane długodystansowo...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Czyli - jesteśmy wstępnie umówione ?
Ewa , muszę się komuś pożalić - boli mnie...WSZYSTKO !!! Spędziłam dziś kilka godzin w ogrodzie ( na szczęście ciepło jest i słoneczko nawet próbowało świecić) , grabiłam, wycinałam , wyrywałam , wykopywałam...końca pracy nie widać , za to ja nie mogę się wyprostować !
A jak tam Twoje jesienne prace ogródkowe ?

Ewa , muszę się komuś pożalić - boli mnie...WSZYSTKO !!! Spędziłam dziś kilka godzin w ogrodzie ( na szczęście ciepło jest i słoneczko nawet próbowało świecić) , grabiłam, wycinałam , wyrywałam , wykopywałam...końca pracy nie widać , za to ja nie mogę się wyprostować !

A jak tam Twoje jesienne prace ogródkowe ?
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś toż bym się udławiła podżeranym batonikiem jak przeczytałam ile róż kupiłaś !!! Zdradż co nabyłaś. Że Westerlandy to jestem pewna
a co dalej. Ale nam zrobiły z móżgu wodę nasze forumkowe różo wielbicielki.Ukręciły sobie bat na własną skórę teraz będziemy ich gnębić - sto pytań na temat hi, hi, hi.
Całuski Kaśka

Całuski Kaśka
- Ave
Ewelinko, nawet nie wiesz jak ja Cie rozumiem i współczuję tej boleści
ja też potrafię się tak "zapamiętać" w pracach ogródkowych - bo to trzeba koniecznie zrobicć, i tamto, a to jeszcze bezwzglednie dokończyć i nie zapomnieć o tamtym... że z przepracowania... usnąć nie mogłam i czułam sie tak, jakby walec po mnie przejechał
Biorę sobie w piatek wolne i jadę na działkę, bo od poniedziałku zapowiadają znowu deszcze, a dopiero dzisiaj pierwszy dzień nie padało... jakieś fatum siedziało w centrum i dostawałam wścieku jak Forumki pisały o słońcu i powrocie złotej jesieni a u mnie plucha i chmurzyska
i nic nie mogłam zrobić na działce. Mam jeszcze sporo pracy - powycinać uschniete kwiatostany słoneczniczków, zrobić porządek na rabatach - wywalić to co przekwitnięte, naszykować stroisze - więc konieczny wypad do lasu, itd.
Zresztą muszę tam pojechać również z powodu nieproszonych gości... Znajomi widzieli jak z mojego ogródka, przez płot przeskakiwali młodzieńcy w wieku szkolnym (tacy troche starsi) a młodsi przed płotem zbierali orzechy (do tych nic nie mam
). Młodzież wyzwolona, żadnych pozwoleń nie potrzebuje, przy okazji zniszczyli klamke w furtce, bo posłużyła za szczebel drabiny ...
a wystarczyło by poprosić - sama bym im tych orzechów dała... a tak trzeba będzie przygotować niemiłą niespodziankę dla złodziejaszków...
No ale dośc o przykrych sprawach.
Babisiu - nie bądź taka skromna... a te 70 lelij ?
oczywiście na pierwszym miejscu, mam, a jakże...
Westerlandy, kupiłam też:
Chopina
Peace
Pink Peace
Herbacianą
Casanowę
Artura Bella
Berolinę
Troikę
Alexandra
Alchymista
Double Delight
Venrosę
Łososiową okrywową
Bonicę
Degenhard
Handela
i trzy na kiju : RU, Fairy i Nostalgie (ale ta ostatnia skatowana w transporcie)
No i jeszcze jedna, ale o niej na razie nic nie powiem (dopiero jak w łapach będę trzymała), żeby nie zapeszyć
i tak wygląda moje różane szaleństwo tej jesieni

Biorę sobie w piatek wolne i jadę na działkę, bo od poniedziałku zapowiadają znowu deszcze, a dopiero dzisiaj pierwszy dzień nie padało... jakieś fatum siedziało w centrum i dostawałam wścieku jak Forumki pisały o słońcu i powrocie złotej jesieni a u mnie plucha i chmurzyska

Zresztą muszę tam pojechać również z powodu nieproszonych gości... Znajomi widzieli jak z mojego ogródka, przez płot przeskakiwali młodzieńcy w wieku szkolnym (tacy troche starsi) a młodsi przed płotem zbierali orzechy (do tych nic nie mam

No ale dośc o przykrych sprawach.
Babisiu - nie bądź taka skromna... a te 70 lelij ?

oczywiście na pierwszym miejscu, mam, a jakże...
Westerlandy, kupiłam też:
Chopina
Peace
Pink Peace
Herbacianą
Casanowę
Artura Bella
Berolinę
Troikę
Alexandra
Alchymista
Double Delight
Venrosę
Łososiową okrywową
Bonicę
Degenhard
Handela
i trzy na kiju : RU, Fairy i Nostalgie (ale ta ostatnia skatowana w transporcie)
No i jeszcze jedna, ale o niej na razie nic nie powiem (dopiero jak w łapach będę trzymała), żeby nie zapeszyć
i tak wygląda moje różane szaleństwo tej jesieni

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Oj, Ewuniu, bardzo mi przykro, że trafili do Ciebie złodziejo-psuje.
Może to znak, że pora już zostać rentierem i przenieść się na stałe, na zielone łono?
Wtedy miałabyś wszystko na oku, spokojnie mogła sobie uporządkować grządki, otulić się lisią kitą mroźnego księżyca i wygrzać członki przy kominku.
Po co czekać, 30 kg?
Może to znak, że pora już zostać rentierem i przenieść się na stałe, na zielone łono?
Wtedy miałabyś wszystko na oku, spokojnie mogła sobie uporządkować grządki, otulić się lisią kitą mroźnego księżyca i wygrzać członki przy kominku.
Po co czekać, 30 kg?

-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś co to jest wykopać 70 dołeczków pod lilie do 40 dołów pod róże.Ja wsadziłam 22 róże. Doły to nic ale robienie tych mieszanek ziemi dla nich to była praca.Westerlandy i Bonice też mam
Pozdrawiam i życzę dobrej pogody po niedzieli.Kaśka

Pozdrawiam i życzę dobrej pogody po niedzieli.Kaśka
- Ave
Haniu, mam takie przebłyski marzeń, żeby zostawić to miasto w 4 i wypad na wiochę, ale chałupa za zimna na stałe zamieszkanie, a wygrana w totka jakoś nie chce do mnie przyjść
Babisiu, żeby te pogodowe życzenia się spełniły

Babisiu, żeby te pogodowe życzenia się spełniły

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Na złodziejaszków zastaw ...wnyki może? Albo , jak uważasz , od razu gilotynę , żeby się chłoptasie nie męczyli zbyt długo ;:5
Przepraszam , ale lekturzę po raz kolejny "Sześć żon Henryka VIII" i stąd pomysł tyleż okrutny , co dość w sumie skuteczny
Przepraszam , ale lekturzę po raz kolejny "Sześć żon Henryka VIII" i stąd pomysł tyleż okrutny , co dość w sumie skuteczny

- hanka55
- Kontakt:
Ale tam przecież postawiliście kominek, zrobiliście rozprowadzenie ciepła, rigipsy...
Jak może być zimno przy tak pogodnych osobach? :P
Jak może być zimno przy tak pogodnych osobach? :P
- Ave
hihihi, Ewelinko, może nie gilotynka lub wnyki, ale porcięta mogą sobie następnym razem uszkodzić...
Haniu, jak się jest i pali w kominku to cieplucho, ale kominek na drewno i trza by las wyrznąć, jakby ostra zima była, a to by się leśnikom nie spodobało...
no i to dokładanie... a ja lubię w nocy pospać, a nie lunatykować po drewienka i pogrzebacz...
ale jak wygram w totka, to chałupkę "dla dwojga" stawiam i od razu się przeprowadzam.
Haniu, jak się jest i pali w kominku to cieplucho, ale kominek na drewno i trza by las wyrznąć, jakby ostra zima była, a to by się leśnikom nie spodobało...

ale jak wygram w totka, to chałupkę "dla dwojga" stawiam i od razu się przeprowadzam.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, i potem ich rodzice przyjdą do Ciebie z krzykiem, że co Ty sobie wyobrażasz, żeby tak narażać ich dziecięta na podarcie spodni
Tak to jest ze złodziejami - najczęściej więcej zniszczą, niż ukradną

Tak to jest ze złodziejami - najczęściej więcej zniszczą, niż ukradną

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Ave
ja bym sobie z chęcią z takimi rodzicami porozmawiała... ;)
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tylko cenzuralnie i bez pogróżek, bo Cię nagrają na komórkę...;-)Ave pisze:ja bym sobie z chęcią z takimi rodzicami porozmawiała... ;)
Moja mama była dyrektorką w zawodówce, stąd wiele wiem o tym, co potrafi wymyślić młodzież i rodzice, żeby tylko na kim innym te psy powiesić... (przepraszam niniejszym wszystkie pieski świata, ale co ja poradzę, że takie mamy przysłowie ;-) )
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Ave
hahaha, o tym nie pomyślałam... rzadko ogladam "filmy" na YouTubie 

- hanka55
- Kontakt:
Ewaś, to pozostaje Ci się tylko modlić o deszcz, bo na zimno chyba zniechęci młodzież.
U nas leje ale jest aż +4 C.
To taka dobra pogoda na zwiedzanie działów ogrodniczych w marketach...
Ewuś, a próbowałaś palić w kominku peletami ?
http://www.pelet.com.pl/dlaczego-pelet.html

U nas leje ale jest aż +4 C.
To taka dobra pogoda na zwiedzanie działów ogrodniczych w marketach...

Ewuś, a próbowałaś palić w kominku peletami ?
http://www.pelet.com.pl/dlaczego-pelet.html