Mala_mi- dziękuję. Może w sobotę małą Blankę zobaczę

A wtedy Jej szepnę do uszka, że Ma kochać kwiatuszki, jak ciocia

Nowości cieszą, ale lista chciejstw nadal długa...
Empe- dziękuję

Ciesza storczyki tym bardziej, że ostatnio mam czas tylko na moczenie. A przydałoby je z kurzu wytrzeć
Dusiu- i jakie ma ładne piegi. Jeszcze pH. Manni z podobnymi ciapkami mi się marzy, no i może Mariae... ;)
Aniu- będę hodować zwłaszcza katlejkę ;) Wiesz, że marzy mi się kwitnienie choć jednej. Może w tym roku z którąś się uda

A nową katlejastą już przesadziłam do koszyczka. Jest baerdzo ładna, korzonki ma spore i wyoska. Musiałam ją drucikami przymocować, bo się wywracala pod własnym ciężarem. Jutro dołaczy do pozostałych na działce
Kasiunieczka- to teraz jestem bardzo ciekawa, która przyjedzie w tej, pierwszej paczusi... ;)
Zabka-Monis- oby się udało

Marzę o doniczce pełnej sabotków. Jeśli chodzi o katlejki, to zakochałam się w ich kwiatach i...musiałam z nimi spróbować. Pierwszą, moją o mało nie zasuszyłam. Dzięki radom AniL, odżyła i pięknie rośnie. Reszta, chowana podobnym sposobem, póki co, ma się dobrze. A ja marzę o pierwszm kwiatku...te falbanki na warżkach i te zapachy, jestem ich nałogowcem. Podobają mi się na równi z falkami

Chcę mieć ok.10 sztuk w mojej kolekcji. Może jeszcze ze dwa botaniki<choc jest o wiele więcej, które mi się podobają> i dwie hybrydy...
Beatrice- odpukać, na razie jest zdrowa i Dostała 9 na 10 pkt ;) Już się nie mogę doczekać, jak Ją zobaczę na żywo

A kwiatuszki rosną, choć malo czasu ostatnio im poświęcam...