Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Idy74 2009r cz.2

Post »

Iduś, nie będę się spierać, może i byłam blondynką i później :lol: Od matury ciągle farbuję włosy, że już nie pamiętam :;230
Cieszę się, że miałaś udany pobyt w Toruniu :D Nie przejmuj się ludźmi ze wsi!! Na pewno zazdroszczą Ci pomidorów :lol:
Kolorowych snów! :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Hej Iduś ale od Ciebie energii bije :) widzę że nawet się koncertujesz, super :) a powiem, że miło mi się zrobiło od tego zdjęcia z konserwacją... na prawdę się ciesze i ciekawa strasznie jestem efektów :) Zdjęcie ogródka cudne :) na pewno go kiedyś zobaczę na żywo ;)
No i muszę tak i tego swojego wychować co by i mi wszystkie kwiatki kupował co chce :lol:

Ja też już plany snuje co i jak bo w nowym roku oj zmieni się bardzo dużo na działeczce... ;:138

Ściskam Was mocno :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś aż CI zazdroszczę tego taczkowego złota . Nie ma to jak naturalne witaminy [nie tylko dla nas ]Kurcze ale potem będa plony ,że hoho :heja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i niedziela powoli mija :? Dzisiaj leje,ale wczoraj był przepiękny dzień .Było cieplutko i świeciło słoneczko ;:3 Cały dzień spędziłam na podwórku.Obornik nawieziony,m busem przewiózł .Ogród zaorany i przygotowany na nową folię.Składanie folii ma się ku końcowi i mam nadzieję,że jeszcze w tym tygodniu zostanie postawiona :heja Teraz rozglądamy się za pompą i projektujemy podłączenie prądu oraz instalacji wodnej .Kurcze ,ale się cieszę :tan
TARO ,JOLU na ludzi nie patrzę .Najbardziej mądrzą się Ci co nic nie robią .
MONIA zdawało mi się ,że na zdjęciu byłaś blondynką ,ale tak mi się TYLKO zdawało.Co do pomidorów to niektórzy myślą ,że mam coś z głową tak wariując na punkcie pomidorów .
ALU energia ,energią ,ale właśnie wczoraj przedobrzyłam i leże sobie teraz na podłodze z plastrami przyklejonymi na plecach :?
Do końca życia będę Ci dziękować za prezent jaki mi sprawiłaś ;:196 No mam nadzieję ,że latem mnie odwiedzicie . ObrazekMoja nowa rabata zrobiona w tym sezonie .Wiem płot straszny ,ale już nad nim pracuję :D
JADZIU my ogrodnicy cieszymy się takim skarbem :tan ,ale moje koleżanki np w pracy patrzą na mnie dziwnie .One myślą tylko o kosmetyczkach i nowych ciuchach. ;:196
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Iduś ja odkąd zajęłam się ogródkiem to z ciuchów kupiłam sobie tylko ciepły polar i wygodnie adidasy :) hihi przypomniała mi się historia pewnego grilla u nas w ogrodzie - i beczki z deszczówką, w której nie chciał nikt "miastowy" umyć sobie rąk mimo, że obok elegancko mydełko w płynie stało, a beczka na bieżąco opróżniana była do podlewania pod folią :) echhhh laska jedna wyciągnęła z torebki chusteczki dla dzieci i nimi ręce myła... 8-)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak mi się teraz przypomniało jak pewnego razu wszedł wnuczek po pietruszkę a ja akurat skończyłam podlewanie pokrzywami . Nie muszę nikomu tłumaczyć ,że w całym otoczeniu pięknie" pachniało ". Mieliście widzieć jego minę a mnie się tak śmiac chciało ,bo to taki elegancik . Wziął pietruszkę i w nogi a to najzwyklejsze "francuskie perfumy"-EKO
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Iduś bardzo fajnie się Ciebie czyta... a Twoja miłość do pomidorów jest fantastyczna :)

Ciekawa jestem czy przekłada się to na talerz?
Czy pomidory są głownym składnikiem Waszego pożywienia?
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---

Post »

Dzisiaj mam dzień kanapowy :evil: Leżę w łóżku ,bo chyba przesadziłam z tym obornikiem i nie mogę się podnieść.Przyszła koleżanka ,zrobiła zastrzyk oleisty i czekam żeby przeszło ,bo jutro muszę iść do pracy :!:
A na razie delektuję się się ciszą i siedzeniem na forum ;:162

JADZIU wiesz te perfumy eco to i mojego m powalają z nóg ,a on do wrażliwych nie należy :D
MISIU my już pogadałyśmy.

IZO kocham pomidory jeść i hodować .Dobrze ,że m ma świniaczki bo biedak nie miałby co jeść ....ale uwielbia jeść z krzaka tylko malinowe .Za to moich wynalazków nie tyka.
Soków,przecierów i lecza u mnie dostatek 8-)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja dostałam od sąsiadki przecier w duzym słoiku ( 2 słoiki) i trzymam jak relikwie :)
bedzie na jakis dobry obiadek :)

a jeśli chodzi o leczo to powiem Ci, że coś chyba źle robię, bo szybko mi się psują.. jeszcze w słoikach :(
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---

Post »

Izo do lecza trzeba podsmażyć cebulę.Słoiki zamykam w piekarniku w t 150 stopni przez 10 min.Słoki dobrze zamknięte i się nie psują.A i jeszcze z pół łyżeczki oliwy na wierzch przed zamknięciem leję .

Jak relikwię :lol: ,a to dobre :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz kiedy ostatni raz jadłam zupę z przecieru?
Na studiach... u mamusi.. jak wracałam...

Hmmm nie próbwałam w piekarniku... może tu jest "pies pogrzebany"
ja tylko pasteryzuję..
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---

Post »

Izo rewelacyjny sposób.Ja nie pasteryzuję w ogóle ,tylko zamykam w piekarniku i ile Ci się więcej tam zmieści słoików :D
W tym roku zrobiłam sobie dużo przecierów z czarnych pomidorów ,fajnie to wygląda w zupie i jeszcze jak się tam włoży łyżeczkę śmietanki ;:100
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Iduś, nie dziwię się, że tyle przetworów robisz z pomidorów :) My jemy głównie na surowo, chociaż w tym roku pierwszy raz zrobiłam kilka słoików przecieru na zimową pomidorową.
Miłego wieczoru ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Ido, dbaj o siebie. :wit Mogłaś wozić po pół taczki ;:14
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OJ biedactwo ;:196 te pachnidła położyły Cię na łopatki . Iduś my zawsze myślimy ,że jesteśmy najmocniejsze . Kuruj sie . Życzę Ci zdrówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”