Chwilowa przerwa od łopaty, przekopuję miejsca w które nie dało się wjechać pługiem.
W ramach odpoczynku znalazłam czas aby popstrykać zdjęcia
Zrobiono opaskę pod domkiem, musiałam zmienić nasadzenia na rabatce przy domku, ponieważ jest tam cień ,posadziłam hosty, na brzegach pozostawiłam niezapominajki, po kwitnieniu pewno je wyrzucę

a tak wygląda teraz rabatka po zmianach, przesadziłam ciemierniki, wrzośćce i dosadziłam 3 rododendrony Nowa Zembla, Lamentosa, Blutopia, może w te puste miejsca wiosną dosadzę wrzosy

po wyrwaniu jednorocznych rabatka pod płotem nabrała wyglądu, jeszcze wiosną pojawią się na niej narcyze i szafirki i tak już zostanie, żadnych zagęszczających nasadzeń

a tak wygląda przedłużenie rabatki przy płocie od strony bramy wjazdowej, jeszcze muszę ją dobrze obmyślić, może za rok i tam będą zmiany, na razie są tam zadołowane roślinki na skalniak, myśle że wiosną pódą już na stałe miejsce

nowo powstająca rabatka przy skalniaku, przesadziłam róże pienne, posadziłam 2 parkowe, tamaryszka, dosadzę wierzbę, a na wiosnę dokupię perukowca, między krzaczkami poprzesadzam kilka liliowców