Witajcie !!!
Dzisiaj po pracy na działce jestem wykończona :x . Zaczęłam przesadzać i zmieniać co nieco na rabatach kwiatowych . Jak to będzie wyglądać , zobaczę w przyszłym roku i pewnie znowu trzeba będzie coś przenieść Teraz kilka fotek
Jan Paweł II zaczął kwitnąć
EWA i POLA - tak właśnie zrobiłam . Posadziłam dwa powojniki w czerwcu pod orzechem i zaczęły ładnie rosnąć . Miały tylko problem z przczepianiem się do pnia drzewa . Miałam na działce cieńką siatkę , więc owinęłam luźno drzewo tak , żeby nie uszkadzała kory . Teraz powojniki rosną , a ja mam jak przyczepiać odrosty do siatki / zielonym cienkim drutem ogrodowym /.
Ewuś ty wiesz że ja od początku twój wątek przejrzałam(cudne róże!)
i za cholerę nie wiem co miałam z jednorocznych odgapić .
Pewnie jakeś zdjęcia wolno sie otwierały i przegapiłam .
Gazanie,przypołudniki,osteospermium-te na pewno wysieję w przyszłym roku.
Do tego jeszcze facelię dzwonkowatą.Przypomnij co ty jeszcze siałaś do gruntu?
Agnieszko może portulakę . Właśnie ją też siałam prosto do gruntu , a potem jeszcze obrywałam końcówki i do ziemi . Końcóweczki się rozgałęziały , a ta w ziemi przyjmuje się bez problemu .
Cześć Ewuś akurat dzisiaj Aga oglądała u mnie portulakę / a ja myślałam że portulankę /i pytała się jak się nazywa . Moją posiałam do donicy rośnie razem z liliami.
A ja dzisiaj paliłam . Wiem , że właściwie wolno dopiero po 1 października , ale wkoło nie było sąsiadów , w wszystkie odpady tak ładnie suche . Spaliłam na tą chwilę wszystko , ale zaraz zaczną się liście z orzecha / wielkiego na którym w tym roku brak orzechów /.
No wiesz co a gdzie kiełbaski EWCIU . U nas całą noc lało bum bum i błyskały flesze . Nocka do bani o 3 wyłączyłam ze strachu kompa z prądu. Cały dzień deszcz straszył .