Roślinki Ani ;-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochani bardzo dziękuję :lol:
Już miewam się lepiej i z tego bardzo się cieszę :lol: Troszkę jeszcze jestem osłabiona ale teraz już będzie dobrze :wink:

Nie uwierzycie trzykrotka znowu mi zakwitła :lol: W tym samym miejscu co wcześniej :D I ma jeszcze pąki :lol: I pomyśleć takie maleństwo a jak chce kwitnąć :wink: Szeflerka po długiej przerwie puszcza masę nowych listków :wink: Cieszę się bardzo z tego że rosną mimo że ostatnio je zaniedbałam :oops:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A tak kwitnie wiśnia
Obrazek
Ładnie to wygląda jak zwisają te kwitnące gałązki po murze

A to moja nowość..........hortensja
Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aniu bardzo ładnie kwitnie ci wiśnia :) Moje jeszcze nie mają kwiatuszków.

Hortensja zapowiada się wspaniale :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

:lol: Aniu to dobry objaw że kwiatuszki znosisz do domciu :wink: . Hortensja śliczniutka i wiśnia pięknie wygląda :lol:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moniko zakwitnie :lol: Moja to chyba się z kwitnieniem pośpieszyła :roll:

Edytko dziękuję :oops: Dzisiaj już mam siłę na wszystko i pasowało by coś wreszcie zasiać w ogródku :roll:

Madziu tak tylko teraz mam problem gdzie ją posadzić :( Miejsca nie mam dużo bo już jest zaplanowane i teraz myślę nad hortensją ale coś wymyślimy nie po to przecież kupiłam żeby się zmarnowała :wink: Pójdę dzisiaj z M to może mi doradzi w którym miejscu :roll:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na pewno znajdziesz dla hortensji idealne miejsce :)

Ja jakoś nie mam pomysłu jak rozplanować rabatki w ogródku. Więc wsadzam gdzie popadnie a jak się więcj wszystkiego uzbiera to myślę, że samo się jakoś pomału wymysli...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Ja rysowałam sobie plan na kartce co gdzie i z kim :wink: i jaki mają mieć kształt rabatki, to najprostrzy sposób , ale u mnie niestety z planów nici bo muszę wszystko wykopać :evil:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam ten ból, że w moim ogródku panoszy się jeszcze ciotka :evil: I tak pierdykneła sobie na samym środku coś jakby rabatkę (czyt. kupkę ziemi otoczona kamieniami z rzeki :shock: ). Wygląda to fatalnie, ale i tak nie jest najgorzej. Wcześniej w miejscu tego stał bolier przecięty na pół :shock: - nawet nie jesteście w stanie sobie tego wyobrazić. Obok tej rabatki wsadzona jest sosna z lasu - taka najzwyklejsza - a na niej na nitkach powieszone szyszki :shock: Totalne bezguście! Dużo bym dała, żeby się tego wszystkiego pozbyć.
A jak zobaczyła, że zamierzam sadzić kwiatki i zapytała gdzie to myślałam, że wyjdę z siebie. Ach i zapomniałam wspomnieć, że przygarnęła sobie przekopaną przeze mnie w tamatym roku 'grządeczkę' pod oknami. Podsumowując - ta kobieta mnie wykończy :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Moniko nie przejmuj sie aż tak bardzo :wink: , moj teść potrafi takie cuda zrobić że hohooooo, szkoda gadać, U nas stoi duża beczka na samym środku i nawet nie chce słyszec o wywaleniu, nie mówiąc już nic o poligonie jaki zrobił dla drzewek którymi nie jest w stanie się zaopiekować, a moje posadzone byiny kazał wypie....... :evil: bo mu przeszkadzją i zagłuszają roże.
U nas jest tak sąsiad ma to i on tez musi i nie ważne że się tym nie opoiekuje :evil:
Awatar użytkownika
chabermona
500p
500p
Od: 30 sty 2009, o 11:58

Post »

Moniczko znam ten ból. Też mam osobę która najlepiej wie co i gdzie powinno rosnąc, niezależnie od tego czy mnie się to podoba czy nie. :evil:
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Więc wiecie co czuję. Chciałabym sobie zrobić jako taki ogródeczek a tu się do końca nie da :( Nie mogę nic zaplanować, bo zawsze może mi się z czymś wpierniczyć i po planach :(

Na jesieni ubiegłego roku to juz w ogóle przegieła. Kupilismy z M 3 krzaczki borówki amerykańskiej, bo nasz córka bardzo lubi. Wsadziłam je w drugim (takim niby warzywnym) ogródku. Wcześniej tylko ciotka sobie tam sadziła, ale w sumie na połowie. I wyobraźcie sobie, że na drugi dzień po tym jak wsadziłam te borówki, Ona wpada do mnie z buzią, żebym zabrała te krzaki bo Ona sama je wykopie. Mówie Wam jak złapałam nerwa, to nikt się ze strachu nie odezwał. I powiedziałm, że Jej tego nie podaruje i moją część ogródka ma oddać do mojej dyspozycji.

No i niestety tak to wygląda, gdy się z kimś mieszka :( Niby w swoim domku, a jednak nie do końca :( Co ja bym dała, żeby wyprowadzić się do takiego naprawdę swojego domku na wsi :roll: Gdybym tylko miała możliwość to nawet za cenę zadłużenia się do końca życia...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochane to macie nieciekawie :? Ja na szczęście mieszkam tylko z M i nikt mi się nie wpier..... co i gdzie mam sadzić :)

Moniko masz upierdliwą ciotkę :oops: A da się nie zwracać uwagi jak się czepia tego co posadzisz :roll:

Madziu z tym rysowaniem planów to tak do końca nie wychodzi :? Ja też robiłam szkice i jak przyszło sadzić wychodziło inaczej niż się spodziewałam dlatego sadzę na oko z tym że najpierw sobie wyobrażam jakby było tak a jak tak :D I jak na razie jest super :lol:
Awatar użytkownika
zabcia_paula
500p
500p
Od: 24 sty 2009, o 10:34

Post »

Aniu już Ty miejsce na tą Hortensję znajdziesz. Przede wszystkim to się wykuruj Kochana a nie już po ogrodzie biegasz ;:78 Wiesz, że to niewskazane.

Madziu, Moni - trzeba się upierać przy swoim, ale rozumiem Was...mój tata też wie co i jak najlepiej. Z wiekiem coraz mniej się garnie do prac w ogrodzie (jego obowiązkiem jest dopilnowanie ziemniaków i ogórków)...więc od jakiegoś czasu mamy z mamą pole do popisu :D
Pozdrawiam, Paula
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Paulo wiem ale już dzisiaj super się czuję i nawet zasiałam warzywa, róże i hortensję wsadziłam do ziemi :lol: Teraz tylko czekać aż zakwitną :wink:

A oto kilka moich kwiatuszków :arrow:
Niewiadoma srebrna roślinka
Obrazek
Strasznie powoli rośnie że nawet nie wiem czy coś podrosła czy nie
:roll:

Syngonium różowe już tak się prezentuje
Obrazek

Begonia super mi rośnie
Obrazek

Bluszczy po walce z przędziorkami.......nareszcie
Obrazek

Trzykrotka puszcza nowe listki spod ziemi