Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Danusiu, jaką cudną kępę goździka wyhodowałaś! ;:138
Różyczki pięknie kwitły ;:215 Tak samo pierwiosnki, ;:215 ale ten różowiutki goździk zrobił na mnie duże wrażenie. ;:333 ;:303
Milina przycinam bardzo mocno, a on wypuszcza długaśne gałęzie mocno ulistnione, jednak ani jednego kwiatka. Sąsiadka, od której dostałam przed laty sadzonkę w ogóle nie cięła i każdego roku zakwitał jej bardzo obficie. ;:108 Niestety, ona już w zaświatach i nie mogę jej zapytać, co robiła. ;:174
Dostałam dobrą podpowiedź od Martusi, wypróbuję i zobaczymy, co z tego wyniknie. Tym bardziej że M nie posłuchał mnie i zamiast rozebrać pergolę, postawił ją na baczność i porządnie wzmocnił. Faktem jest, że ona pełni ważną funkcję dodatkową, mianowicie zasłania rabatę ogórkową, dzięki czemu nie jest widoczna z alejki i ogórki nie giną. ;:306

U Ciebie biała zima, u mnie coś na kształt ni tego ni owego. ;:145 A to spadnie śnieg, a to deszcz dla odmiany i w sumie ni pies ni wydra. ;:222
Słońce pokazało się w samo południe na jakieś 20 minut i tyle go widzieli.
Trzeba czekać wiosny, zresztą i tak nie ma innej opcji, toteż nawet nie marudzę, tylko dni liczę. ;:7
Trzymaj się zdrowo i wesoło. ;:167 :tan ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzisz Danusiu jakoś o parzydle nie myślę, żeby zaglądać na jego liście, różane zaś bardzo często w sezonie oglądam, bo wiem że szkodniki tylko czyhają na chwile nieuwagi z naszej strony ;:222
Nacieszyłam oczy portretami Różyczek ;:167 i goździk cudny ;:167 musze moje poodnawiać, bo niektóre kępy już stare i dziurawe się zrobiły.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu
Goździki cudne , już wyobrażam sobie ich boski zapach.
Różyczki jak zwykle wspaniałe. ;:333
Miłego weekendu.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

ALU u nas to samo.Dziś od rana było pochmurno i padało,potem świeciło ładnie słońce a potem znowu padało. ;:222
Poszłam dziś do ogrodniczego bo pomyślałam,że kupię bulwę begonii,wczoraj była po 3,50,a dziś już po 5,50 cud jakiś,czy co???
Kupiłam jeszcze jedną mini szklarenkę,mam teraz 6 szt.(pakowane po 2 szt).
Wysiałam lobelię białą,selera i gazanie.
Zmartwiło mnie jedno,ponieważ pani w sklepie powiedziała,że na przyszły rok będą tylko warzywa ponieważ kwiaty będą tak drogie,że nie będzie wyboru. ;:124
Miłego popołudnia. ;:138
Obrazek

Obrazek

KRYSIU!
Ten gożdzik został kupiony w sklepie,bardzo mi się podobał,ale obawiam się czy on nie był czasem jednoroczny.
Zaczęłam pomału wysiewy.Dziś dokupiłam jeszcze taką mini szklarenkę szt.2 w opakowaniu.
Miłego wieczoru. :wit
Obrazek

Obrazek

LUCYNKO!
No niestety nie wyhodowałam tylko kupiłam w sklepie jak byłam u syna.Obawiam się,że on może być jednoroczny.Szkoda. ;:124
Może sąsiadka tylko przycinała,wiem jedno po karczowaniu strasznie się rozrasta.Zimy już nie ma.Śniegu nie ma.Jest deszcz i czasem słońce.
Kupiłam mini szklarenki i wczoraj co nieco wysiałam.Są fajne bo zajmują mało miejsca,a można dużo różności posiać.
Miłego popołudnia. ;:168

-- 5 lut 2022, o 18:16 --

ALU u nas to samo.Dziś od rana było pochmurno i padało,potem świeciło ładnie słońce a potem znowu padało. ;:222
Poszłam dziś do ogrodniczego bo pomyślałam,że kupię bulwę begonii,wczoraj była po 3,50,a dziś już po 5,50 cud jakiś,czy co???
Kupiłam jeszcze jedną mini szklarenkę,mam teraz 6 szt.(pakowane po 2 szt).
Wysiałam lobelię białą,selera i gazanie.
Zmartwiło mnie jedno,ponieważ pani w sklepie powiedziała,że na przyszły rok będą tylko warzywa ponieważ kwiaty będą tak drogie,że nie będzie wyboru. ;:124
Miłego popołudnia. ;:138
Obrazek

Obrazek

KRYSIU!
Ten gożdzik został kupiony w sklepie,bardzo mi się podobał,ale obawiam się czy on nie był czasem jednoroczny.
Zaczęłam pomału wysiewy.Dziś dokupiłam jeszcze taką mini szklarenkę szt.2 w opakowaniu.
Miłego wieczoru. :wit
Obrazek

Obrazek

LUCYNKO!
No niestety nie wyhodowałam tylko kupiłam w sklepie jak byłam u syna.Obawiam się,że on może być jednoroczny.Szkoda. ;:124
Może sąsiadka tylko przycinała,wiem jedno po karczowaniu strasznie się rozrasta.Zimy już nie ma.Śniegu nie ma.Jest deszcz i czasem słońce.
Kupiłam mini szklarenki i wczoraj co nieco wysiałam.Są fajne bo zajmują mało miejsca,a można dużo różności posiać.
Miłego popołudnia. ;:168
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, to u Ciebie już po zimie, a u mnie już po wiośnie, od zmroku pada śnieg i robi się biało!
Goździk i mnie urzekł, piękny jest, oby okazał się zimujący ;:215
Masz sporo ślicznych róż na działce, w większości różowych i mieszkanie zapełniłaś różowościami :tan
Śliczny pierwiosnek ;:138
Pięknej niedzieli, Danusiu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Niekoniecznie, mi dwa lata temu córa kupiła pięknego goździka pełnego, myślałyśmy, że on zimy nie przeżyje a jednak w tamtym roku kwitł i to takimi samymi kwiatuszkami :D
Masz pięknego hiacynta takiego pełnego, moje to takie bidulki :( co prawda mają po drugim jeszcze pąku.
Niech wysiewy zdrowo rosną, ja nie sieję, może jedynie na lobelie się skuszę, zobaczę jak z czasem. Spokojnego wieczorku :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, pokaż te swoje miniszklarenki, plissss..... ;:180 ;:180
Skoro kwiatki mają być aż takie drogie, to tym bardziej musimy zmobilizować się do zbierania nasion i rozmnażania roślin wszelkimi dostępnymi metodami. ;:108 Innej opcji nie ma.
Śliczne te Twoje różyczki, ;:215 hiacyntem pachnie ;:303 , a fiołek - cudeńko prawdziwe. ;:63 ;:63
Milej, słonecznej niedzieli, Danusiu. ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARTA ;:138
No faktycznie jakoś tak wyszło na różowo,ale dziś przełamię ten kolor i zamieszczę zdjęcie czerwonego pierwiosnka,jeszcze do tego lekko pachnącego. :D
Niestety po zimie,a deszcz lał całą noc,dobrze,że w dzień padał tylko rano,potem nawet słońce wyszło.
Miłego dnia. ;:168 ;:3

Obrazek

KRYSIU!
Lobelię białą wysiałam,ale mam jeszcze parę kolorów do wysiewu.Sieję też dla synowej,ona potrafi dbać o kwiatki.Pięknie u niej wyglądają na tarasie.Okazuje się,że one potrzebuje dużo wody.Dałam jej sadzonki gazanii i też były piękne.
Hiacynty to miałam,ale już przekwitły,na to miejsce kupiłam pierwiosnki.
Miłego dnia. ;:138 ;:3
Obrazek

LUCYNKO!
Sama nie wiem czy ona to mówiła na prawdę.?Faktem jest ,że u niej bulwy begonii takie duże były po 3,50,po drodze zaszłam do sklepu koło mnie,a tam bulwy po 4,50.Powiedziałam do tej znajomej w sklepie,że u nich drogie bo tam przy rynku po 3,50.Następnego dnia poszłam kupić jeszcze jedną szklarenkę i pytam po ile begonie,a ona (nie zgadniesz) po 5,50.
Najgorsze,że gazanie dopiero posiane i już wschodzą. ;:124
W piwnicy dalie puściły tyle pędów,że głowa mała.Otrzymałam dziś paczuszkę z nasionami z Florexpolu.Dostałam też od nich nowy katalog na wiosnę,ale nie mają nic ciekawego.
Miłego dnia. ;:168
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, co mi nocą świat pobieli, to rano znika, a teraz zapowiadają się wysokie, jak na luty, temperatury i deszcze, a na śnieg mogę liczyć w marcu ;:185
Pierwiosnek ognistym kolorem cieszy oczy i jeszcze pachnie ;:138 Z mojego węszenia wynika, że najmocniej pachną żółte ;:333
Szklarenki gotowe do siewu, plany zrobione, to tylko życzyć słoneczka sieweczkom ;:215 .
Miłego dnia, Danusiu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu pięknie, kolorowo, roślinnie rozweselasz sobie ten szary zaokienny widok. Przynajmniej na parapetach wesoło. Szklarenki na siewy zakupione, a napisz proszę co posiejesz, jakie masz plany na ten sezon.
Piękne różyczki, każde zdjęcie pokazuje ich urodę.
Pozdrawiam :D
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, bardzo ładne pierwiosnki Ci kwitną na parapecie a hiacynt w intensywnym różowym kolorku z pewnością upojnie pachnie umilając Ci szare dni. Chyba też się muszę rozejrzeć za jakimiś szklarenkami bo wydają się wygodne do siewu.
Miłego popołudnia ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Śliczne pierwiosnki kupiłaś, Danusiu i takie zwarte kępulki. ;:215 ;:138
Mam też takie szklarenki z ubiegłorocznego zakupu. Siałam w nich pomidorki, które po pozostawieniu w każdej przegródce po jednej sieweczce, bardzo łatwo i wygodnie mogłam przepikować do większych doniczek. ;:333 Szklarenki sprawdziły się w stu procentach. ;:63 ;:63
Gazanie zawsze bardzo szybko wschodzą. Pośpieszyłam się z ich wysiewem w ubiegłym roku, przez co ani jedna nie przetrwała i zmuszona byłam kupić gotowe sadzonki, by mieć z czego pozyskać nasionka, ;:108 a poza tym bardzo te kwiatki lubię.
W tym roku zasieję je dopiero w marcu. :lol:

Widoki zaokienne mamy niemal identyczne, brrrrr.....
Słoneczka Ci życzę i ciepełka . ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Danusiu
Mini szklarenki fajne.
Hiacynty i prymulki na parapecie to jest to, co tygrysy teraz lubią najbardziej. ;:306
Ja poprzedniej zimy pozostawiłam begonię w donicy , w garażu na przezimowanie.
Na wiosnę wsadziłam do niej petunie (sadzonki) a potem okazało się, że begonie wzeszły i zakwitły dość rozrastając się.
W tym sezonie też tak zrobiłam i mam nadzieję, że mi to samo się powtórzy.
Miłego weekendu. ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Danusiu.
WAw już wysiewy zrobione. ;:215 Gaznie są.no brawo, brawo. Ja jeszcze nic nie siałam.
I śliczne pierwiosnki umilają jeszcze zimowe i szare dni :
Pozdrawiam cieplutko ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARTO!! ;:138
Trochę już posiałam.Największa gazania,ale czekam aż wypuści więcej liści to może będę pikować. ;:124
Śniegu ani dudu,albo pada albo nie. :D
Wyobraż sobie te pierwiosnki mają teraz inne kolory kwiatków. ;:108
Miłego dnia. ;:168
Obrazek
Takie dziwne przejście.

DOROTKO!
Posiałam już lobelię,różne kolory,gazanie i seler.Plany mam szerokie,ponieważ mam full nasion kwiatków i muszę wysiać chociaż w każdej przegródce różne kwiatki.Wszystko będę siała w marcu.
Różyczki zakwitły po jednym kwiatku i jeden jest ładny a drugi taki zwisający.Dwie sadzonki padły.
Miłego dnia bo u nas to pochmurno. :wit
Obrazek

HALINKO Jarha. :wit
Pierwiosnki nadal ładnie kwitną,ale teraz innym kolorem.
Takie szklarenki są podobno w Brico,ale tańsze bo dwie za 10,-.Mają też być mieczyki po 0,69 za szt.
Ja myślę,że wygodnie bo woda nie przesiąknie,a w każdej przegródce można posiać inne nasionka ,są też dość głębokie. :D

Obrazek

LUCYNKO Witaj!
Pierwiosnki zmieniły kolor. ;:306
Takie szklarenki po dwie szt.za dychę mają w Brico.Mają też mieczyki po 0,69.Miałam iść,ale potem pomyślałam,gdzie ja posadzę te mieczyki skoro mam zamiar wysiać tyle kwiatków. ;:124
U nas dziś pochmurno,a na jutro zapowiadają silny wiatr.Na naszych kortach wycinają drzewa.Wycięli cały rząd zdrowych,dorodnych drzew.Chyba ich pogięło. ;:222 ;:174
Miłego dnia. :tan

Obrazek

Witaj EWA!
Niechcący fajnie wyszło i pewnie begonie wcześnie zakwitły.Ja swoją jedną,jedyną właśnie posadziłam do doniczki,zobaczymy czy w ogóle coś puści. ;:124 Też myślę,że te szklarenki sprawdzą się. :)
Miłego dnia. ;:138

Obrazek

Obrazek

ANIU Witaj!
Zrobiłam trochę siewów,szczególnie lobelia potrzebuje wcześniejszego siania.
Resztę kwiatków,oraz pomidory i ogórki będę siała w marcu.
No nie deszcz zaczął padać.
Pozdrawiam już wiosennie. ;:138
Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”