ewelkacha88-Ewelinko Trochę host się uzbierało.
Oj to na początek masz już klasykę host. Jeszcze kilka nowych i będzie ładniej w hostowo w ogrodzie
Jak masz pół-cień jak najbardziej dla nich jest dobry.
O tak, tak ptaszków tu jest sporo.I takich zaglądających do mojego ogrodu. Ptasie koncertu są codziennie.
W tym roku trochę swoich dzieliłam i odsprzedałam i też kilka nowych kupiłam.Przed chwila właśnie przyszła paczka z nowymi hostami.
Iwonko0042 Orlików jest już sporo. Już w niektórych miejscach muszę je kontrolować.
W sprawie bodziszka już napisałam na poczcie.
Pozdrawiam.
plocczanka-Lucynko Ależ proszę zachwycaj się boćkiem dowoli.
Hosty dziękują za pochwały.Jedną już mam w dziurkach. Czyżby ślimor do niej się dorwał ??
Dobrze,ze twoje liście host sa całe. Nie ma na te ślimaki jakiegoś skutecznego sposobu ??
irpam-Irenko Lubię obserwować i moje roślinki .Ale też i to wszystko co mój ogród odwiedza. Jak też i ptaszki czy owady.
Dziękuję i cieszę się,że bukieciki ci się spodobały
Plaga z tymi ślimakami w tym roku.
Orlików kiedyś kilka kupiłam i to różnych. I już się wysiewają.
Może potem zebrać nasionka ??
Dziękuję za miłe słowa.
Pozdrawiam
Aniu1 Funki już mam 100 odmian.Co ja zrobię,że mam do nich taka słabość.
Wszystkie sa podpisane.Ale mam kilka pomyłkowych. to znaczników nie maja.
Blue Mammoth mam 3 rok.W tym dopiero sporo ruszyła.Jak widać, rośnie duża, piękna. Fajnie,że masz cieniste miejsca.Ja takowych nie mam.I w upały potem słońce je podpala.
Och, bardzo, bardzo się cieszę,że pamiętasz o mnie i o Żywokoście nad mój staw Cudnie wygląda.
Przesadzony w ubiegłym roku dereń w tym roku ładnieje

poszłam nad staw i cyknęłam kilka fotek.
Och szału nie ma tu jeszcze. Myślimy jeszcze trochę ten staw poszerzyć od strony łąk.to dlatego tam nic nie obsadzam.
W porównaniu z tym co było tj, dzikimi krzakami i drzewami i dzikim zielskiem po pachy to juz jest w miarę ładnie .
To na razie wygląda tak.

Pośrodku ma być kiedyś tam mostek

Trochę liliowców nad stawem też jest

Karczoch rośnie
Wieczorem pozaglądam do wa.
Dobrego dnia wam życzę