Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martusiu ucałuj Zuzię i życz jej ...nie wiem jak się teraz życzy...połamania czego :;230 więc życz jej wszystkiego dobrego ;:196 Bawcie się dobrze i nie szalejcie za bardzo :uszy
Powoli kończę rehabilitację i w piątek muszę iść na wagary pilnować, żeby mi panowie grządek nie potarasili, bo będzie ich piątka ;:oj Potem jeszcze 10 marca armagedon i muszę namówić Marka, żeby mnie zawiózł do Kalwarii podziękować komu trzeba jak to wszystko przeżyję ;:306
Dawaj Kochana wspomnienia ;:196 Buziaki ;:196
margolcia3
100p
100p
Od: 18 sty 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sernik uwielbiam,,,, i kwiatki też ale teraz jeszcze pusto w ogrodzie, bardzo ładne miłki, muszę je kupić bo o tej porze z nimi robi się weselej.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , oj jak ja Ci zazdroszczę , że możesz już buszować po ogrodzie .Mam nadzieję , że pogoda będzie nas rozpieszczała , chociaż marzec wiadomo , może nam troszkę kaprysić .W tym roku święta mamy w końcu kwietnia co mnie trochę martwi bo właśnie w kwietniu jest najwięcej pracy w ogrodzie .Fotki wspomnieniowe dodają nam energii i motywują do ogrodowych zmian , co by tu jeszcze poprawić żeby było ładniej .Miłej i owocnej pracy Ci życzę , no i tylko ;:3
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto, wiosennie ,apetycznie i wspominkowo - nie dziwię się, że do Twojego wątku "walą tłumy",do tego obiecana oferta nadwyżek .Ciekawa jestem,czym nas zaskoczysz tej wiosny ;:1
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzień był dzisiaj piękny ,ale ja na wyjeździe , na kawce i nie tylko, z wnuczką w Krakowie ,właśnie wróciłam ,zjadłam pączka które zamówiłam u koleżanki ,na jutro też są ,nie lubię kupionych w sklepie ,ale takie domowe raz w roku zamawiam ,koleżanka mi robi na umówioną godzinkę i są pyszne ,a teraz piszę do Was .

Marysiu,Zuzia wycałowana ,spędziłyśmy fajnie popołudnie ,jestem taka obżarta ,już taka przyjechałam i dołożyłam pączkiem i teraz nawet myśleć nie mogę ;:306 ,koniecznie musisz być przy takiej wycince drzew ,ja też byłam z pracownikami jak u mnie przycinali ogród,było ich czterech ,a buciory takie wielkie mieli ,że wszystkie piwonie i ich kiełki przykrywałam kartonami do góry nogami ,bo duże kartony to jakoś zauważali i omijali ;:306 ,czekam aż wszystko skończysz pomyślnie i przyjedziesz ,a co masz 10 marca ,pozdrawiam ;:196

Margolciu,wiosna powoli i nieśmiało się rozkręca ,ale za momencik będzie kwitnących roślinek coraz więcej ,pozdrawiam ;:168

Elżuniu,troszkę jestem w ogrodzie ,ale też nie zawsze ,ma się troszkę rozcieplić to znowu wyruszymy do ogrodów ,ja też mam w kwietniu najwięcej roboty ,bo są jeszcze wysyłki nadwyżek oprócz ogrodu i rozsada pomidorków do opieki,mnie też fotki wspomnieniowe dodają energii i nasilają moje marzenia i ciągle poprawiają w myślach niektóre miejsca ogrodowe ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Lodziu,mówisz,że wszystkie zmysły uruchomione :uszy tak chciałam zadziałać ;:306 ,oferta jest w nadwyżkach ,a jeszcze z ogrodu też co nieco można mieć ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do wspomnień ,bo jeszcze pustki mamy w ogrodach .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przywrotnik
Obrazek

tawulec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzwonek skupiony
Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Martuś jakie pyszności ;:oj pasztecik, serniczek - no aż ślinka cieknie. A do tego kolejne przecudne zdjęcia z Twojego ogrodu, obuwik obłedny ;:oj zawsze podobały mi się te storczyki. Nawet ostatnio w styczniu były w jednym z hipermarketów ale dość drogie a bałam się, że nie powiedzie mi się ich hodowanie w domu a do wiosny nie doczekają, więc nie ryzykowałam.

Jutro tłusty czwartek więc tradycji musi stać się zadość - mam tylko nadzieję, że nie będę musiała wyciągać baterii z wagi dla zabicia poczucia wyrzutów sumienia że znowu przegięłam ze słodyczami ;:306

Przesyłam serdeczności i życzę zdrówka ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu! właśnie te buciory i zapierające się pod ciężarem ;:oj bo ciężary dźwigać będą...Ty wiesz jakie mam chojaki wielkie :;230 10 marca przekop od domu do dziękuję czyli podłączanie się i podłączanie rynny do zbiornika dotychczasowego samba...znowu glina na wierzchu ;:223
Pierwsze dwa zdjęcia dostały ode mnie buzi ;:167 A to cudo https://www.fotosik.pl/zdjecie/dde9704655fd50b7 Róże, irysy i kępa przywrotnika wszystko sprawia, że oczy się śmieją :D Wczoraj pączki przyniosła koleżanka-sąsiadka razem z mleczkiem, w nocy Maciek usmażył swoje pączusie a dzisiaj ja poszaleję :D Aga też do północy smażyła pączki, ale pokazała tylko na FB ;:306 ;:306 Szaleństwo! Już się nie mogę doczekać spotkań ogrodowych ;:4 Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Witaj Martusiu. Pospacerowałam troszkę po Twoim ogrodzie. Cudnie masz,i wszystko takie rozrośnięte,może za ładnych kilka lat i u mnie porosną takie okazy.
Będę zaglądać.Pozdrawiam.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu wczoraj szaleńswo pączkowe, ja sie wczoraj nie oparłam też, ale już starczy, nie wolno, to nie wolno ;:185 , zdjęcia wspominkowe cudowne wszystkie, ale to co Marysia pokazała to jest cudeńko, piękny krzew ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Wszystko cudowne, ale irysy najpiękniejsze - szczególnie te fioletowo-różowe ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Przywrotnik robi wrażenie, muszę u mnie zostawiać więcej miejsca żeby rośliny tak się właśnie rozrastały.
Wysłałam Martusiu wiadomość do Ciebie, dostałaś, bo pokazuje mi "do wysłania"? :shock: ;:219
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martuś, trafiłam na wspomnieniowe zdjęcia cudnych irysów i musiałam przejrzeć cały wątek, bo zdziwiło mnie, że tylu ich nie zauważyłam w sezonie! Ale w Twoim ogrodzie łatwo coś przeoczyć, tyle różności! Piwonie też mogę oglądać bez końca! Zachwyciły mnie też kalmie, super wyglądają ich kwiaty od pączka do pełni rozkwitu.

Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu jak fajnie,że już można wyjść i coś podziałać w ogrodzie ;:108 Wspominki piękne ;:167 różyczki, irysy, krzewy. Pozdrawiam i ;:3 weekendu życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was wiosennie ,pogoda w dzień niezła,słońca troszkę też jest ,a w nocy przymrozki i roślinki hamują ze wzrostem, ja siedzę teraz w nadwyżkach ,ale już jakoś sobie poradziłam na tą chwilę ,więc mogę zabrać się za ogród,bo 8 marca będę siała pomidorki ,to dopiero będzie czuła pielęgnacja ;:306 .

Beatko,pasztecik i serniczek zjedzony ,no i pączki też w międzyczasie były i były bardzo pyszne :uszy i na razie stopuję ,bo się nie uniosę i cała reszta w domku ;:306 teraz do roboty fizycznej do ogrodu się wybieram ,żeby odzyskać figurę do wiosny :;230 ,pozdrawiam ;:168 storczyka kupiłam w LM i pięknie przezimował tamtą zimę i zakwitnął ,teraz druga jego zima ,zobaczymy czy nie zginął ,jak przetrwał to dokupię jeszcze .

Marysiu,no to ogrom prac odwalisz w tym roku w ogrodzie ,to cudo w moim ogrodzie to akacja ,kopałyśmy jej odrosty ,ale nie pamiętam kto zabrał,pączki i u mnie zjedzone i na rok mam spokój :uszy ,u mnie wielkie spotkanie w maju, jak zawsze zresztą ,ale mam nadzieję ,że Ty pokażesz się jeszcze ciut wcześniej z mężem i nasionami :uszy ,pozdrawiam ;:196

Kasiu 69 witaj w moim ogrodzie ,ogrody szybko rosną ,więc szybko doczekasz się pięknych i dużych okazów i jeszcze będziecie się wśród nich szukać ,zapraszam znowu ,wracaj i spaceruj,najlepsze przed nami ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,ten krzew to akacja o różowych kwiatach ,kwitnie praktycznie cały rok ,bo powtarza kwitnienie,dobrze,że pączki zjedzone i już nie kuszą ,pozdrawiam ;:168

Natalciu,widzę ,że irysy też lubisz,ja je uwielbiam ,tak cudnie mają dobrane kolory ,pozdrawiam ;:168

Kasiu 100780,przywrotnik niby taki skromny ,a taki piękny ,a kwitnący w bukietach jest cudownym wypełniaczem ,odebrałam wiadomość i odpisałam ,pozdrawiam ;:168

Martuś ,irysy uwielbiam ,ale piwonie bardzo kocham i pokaz moich piwonii też będzie ,ja sama gubię się w moim ogrodzie i nieraz nie zauważę ,że coś kwitnie ,kalmie też potrafią nas zauroczyć ,pozdrawiam ;:168

Krysiu,wspomnienia są wspaniałe,i jakoś inaczej ten ogród wygląda ,aż się buzia uśmiecha do ekranu ,jakby ktoś dobry kawał powiedział ,pogoda się poprawiła to i do ogrodu można wyjść i cieszyć się zapachem wiosny i pojedynczymi kolorami ,pozdrawaim ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”