Róże, hortensje i dalie pod dębowym okapem. 18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże, hortensje i dalie pod dębowym okapem. 18

Post »

Hola, hola, Wandziu! Nie śpiesz się z zamykaniem furteczki ;:185 Nawet o tym nie myśl. ;:185 ;:185 ;:185
Aktualnie wszyscy jesteśmy w tzw. niedoczasie. ;:131 Te długie dni są jakieś bardzo krótkie, wszyscy bowiem jesteśmy zajęci bądź to pracą na swoich włościach, bądź też na relaksowaniu się na łonie natury. Przyjdą krótkie późnojesienne i jeszcze krótsze zimowe dni, a czasu do wirtualnych wędrówek po ogrodach i działkach będziemy mieć aż nadto. ;:215
Kolekcjonuj zdjęcia, nie zamykaj furtki, a zobaczysz jak dużo gości spotkasz w swoim wątku, zwłaszcza że masz naprawdę co pokazywać. ;:138
Pozdrawiam cieplutko i cierpliwości życząc, buziaki zostawiam. ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
FikuMiku
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2020, o 08:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba by mnie mężowski zamordował, gdybym obsadziła moje 300 metrów roślinami i zostawiła tylko ścieżkę. Ale poczekamy zobaczymy...
Na razie pozbyłam się chwastnika z przedogródka i będę sadzić kolejne rośliny - na pierwszy ogień idzie lawenda :) Na razie mam łyso i smutno, ale na szczęście można podziwiać Wasze cuda!
Życie jest do chrzanu, co oznacza, że poza wyciskaniem łez może okazać się całkiem smaczne. Fiku Miku Ogrodniku cz. 1
[color=#4040F Pelargonioza Fiku Miku cz.1
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Wandziu mnie się Twój ogród nigdy nie znudzi. Stale szukam inspiracji do łączenia roślin, bo mam z tym problem. :oops:
Duet liliowcowo-hortensjowy wyjątkowo uroczy. ;:oj
Bez żalu pozbyłam się Louis Odier, mimo że kwitła wspaniale. ;:215 Niestety od początku chorowała i zarażała sąsiednią Aspirin i Pomponellę. W tym roku mimo deszczowego lata obie prawie bez plamistości i pięknie kwitły.
Miłych chwil w ogrodzie. ;:168
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Wandeczko ;:196 !
Chyba nie mówisz poważnie o zamykaniu wątku. Widzę, że wielu z nas przytrafił się stan czy to lekkiego przesytu internetem, czy to zaabsorbowanie osobistymi kłopotami, czy to inne fiksacje. Sama wpadłam w jakiś dołek, mogłam czytać wątki, ale o pisanie już było trudniej, jakiś letni filc umysłowy czy co?
A ogród masz piękny, dla mnie bardzo ciekawy, bo w zupełnie innej kolorystyce niż mój. Zawsze go z przyjemnością oglądam, nawet w celach terapeutycznych, kiedy dopada mnie znudzenie zielonymi pokojami. I wiesz co? Zatęskniłam za kolorem żółtym w ogrodzie. Po Twoich zdjęciach i nielicznym akcentom u mnie stwierdziłam, że żółty kolor ściąga wzrok. A u mnie prześlizguje się po masie różowości i bieli bez zatrzymania... ;:224.

;:136 i duża buźka - Jagi
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Wandziu ja z wizytą za liliowcami , a tu tak skromnie , zawsze miałaś ich sporo , wyczytałam u Ciebie ze Laguna lubi się pokładać , to muszę z nią zrobić zawczasu porządek , bo posadziłam ją jesienią przy wejściu , a to chyba nie najlepsze dla niej miejsce , zakręcił mnie dla jej zapach pozdrawiam i czekam na piękne dalie chyba są :wit ;:218
Awatar użytkownika
wiridiana
500p
500p
Od: 1 maja 2017, o 22:22

Post »

Sąsiadko nie opowiadaj o żadnym zamykaniu wątku. Bardzo lubię zaglądać. Zawsze podziwiam Twój ogród, co dodaje mi motywacji do pracy w moim i powolnym urządzaniu go. Nie zauważyłam, żeby coś się powtarzało, a oglądam już 2 czy 3 rok. Twój ogród jest tajemniczym ogrodem. Już pisałam, że wydaje się ogromny i ciężko mi w nim umieścić rośliny na konkretnym planie. Za każdym razem jakby to był inny i inny zakątek, coraz to nowy, jakbyś miała ich w ogrodzie miliony.
Bardzo miło jest popatrzyć na Twoje rośliny. A z tym brakiem czasu coś może być na rzeczy. Ja ciągle jeszcze się rozpakowuję w nowym domu, a teraz dodatkowo korzystam z braku dzieci asystujących przy każdym pudle ze "skarbami".
Poza tym ja nie zawsze wiem, co można napisać, bo w kółko, że pięknie i cudnie zaczyna brzmieć jak podlizywanie się i tanie pochlebstwo. A tak dobrze nie znam jeszcze Ciebie, ani Twojego ogrodu, żeby móc powiedzieć coś mądrzejszego :)

Proszę wstawiaj dalej swoje piękne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu przyznaję się rzadko ostatnio zostawiam ślad moich odwiedzin, ale zaglądam często, zwykle na komórce, ale pisać na niej nie lubię. Uwielbiam Twój ogród, który jest dla mnie inspiracją, często w zimowe wieczory wracam do Twoich wątków, więc proszę nie zamykaj furteczki, wstawiaj zdjęcia, bo masz co pokazywać ;:108 ;:180 I to się nam oglądającym i czytającym nigdy nie znudzi :D
Na wiosnę stałam się posiadaczką Balleriny, właśnie dzięki Twoim opisom i zdjęciom, jest młodziutka i na razie nie pokazała na co ją stać, ale mam nadzieję że przyszły sezon będzie lepszy, a kiedyś dochowam się takiego pięknego okazu jak Ty masz, mam też od wiosny CPM na razie w donicy i zastanawiam się gdzie ją posadzić? Jak myślisz nadaje się na wejście do ogrodu, czy bardziej jakoś na tyły, jak się zachowuje później, tzn kwiat czy blednie szybko, bo Wandziu chyba masz ją już trochę , więc będę wdzięczna jak podzielisz się ze mną doświadczeniami.
Wstawiaj proszę zdjęcia i nie zamykaj wątku, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Wandeczko nie wygłupiaj się; nie wolno ci zamykać wątku bo jest on inspiracją dla nas i wszystkich, NAPRAWDE. Rozumiem cie że jesteś może utrudzona i znużona ale my twój ogród widzimy inaczej tj jako bardzo inspirujący, wspaniałe zestawienia i cudowne zdjęcia. Ja ostatnio nie miałam zbyt dużo czasu na pisanie ale do ciebie idę jak w dym po artystyczne przeżycia ogrodowe. Mam nadziejje że cię przekonamy i nie zamkniesz nam furtki z ctrzaskiem przed samym nosem :D ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wandziu, co Ty mówisz o nudzeniu, Twój ogród jest cudowny i ogrom ludzi na niego zagląda, ale że czas taki sezonowych prac, to mniej może być wpisów, ale na pewno nikomu się u Ciebie nie nudzi! Masz tyle do pokazywania ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Wandziu, wsadziłaś kij w mrowisko tym swoim ostatnim wpisem :lol: Zobacz jaki zrobił się odzew.
Rozumiem cię doskonale. Czasami nadchodzi taki moment że nie chce się pisać, zwłaszcza jak jest słabe zainteresowanie. Sama przechodziłam przez to w ubiegłym roku. Też chciałam zamykać wątek. Trochę pociągnęłam do końca lata, potem zrobiłam sobie zimową przerwę i chęci powróciły.
Ja czekam z niecierpliwością na pokaz dalii w Twoim ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziewczyny kochane nawet się nie spodziewałam takiego odzewu z Waszej strony. Nie mialam pojecia, że tyle osób ogląda ten ogrodowy wątek. Co prawda sama liczba wyświetleń była i jest spora, ale przecież ludziska szukają różnych rzeczy i czasem całkiem przypadkiem klikają nazwę jakiejś konkretnej rośliny i wtedy wchodzą na dane wątki. Tak czy owak jest mi ogromnie miło, że gdzieś tam czytacie i oglądacie, co u mnie słychać, mimo że faktycznie panuje wielkie ogólne rozleniwienie co do pisania. Nie tylko na naszym forum zresztą, ale i na innych też. Minęły czasy, kiedy to dostawało się po kilkanaście wpisów dziennie, a i nowi śmielej zaglądali do istniejących wątków. Nie wiem, czym to jest spowodowane, że te zwyczaje słabną.
Jednak póki co, póki zdjęcia się porobiło, to proszę, wstawiajmy i je sobie oglądajmy ku wspólnej uciesze. :D

Lipiec obrodził u mnie głównie liliowcami i hortensjami. Oprócz Rh są to moje ulubione rośliny. Mam też sporo dalii, ale one jakoś wystartowały późno i większość dopiero jest w pąkach.
Ogródek w ostatnich dniach wygląda mniej więcej tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalia Orange Fubuki
Obrazek

Obrazek

Jamaican Me Crazy
Obrazek

Theresa Hall
Obrazek

Obrazek

White Formal
Obrazek

Krychna, chcę jeszcze parę słów do Ciebie napisać o róży Crown Princess M. Ta angielka niewątpliwie jest piękna. Ma ciemne, lekko woskowane listki, nie choruje na plamistość. Rozrasta się powoli, ale jak dla mnie to kwitnie ona zbyt krótko, aby rosnąć przy wejściu na miejscu reprezentacyjnym. Ja bym jednak chciała cieszyć się różanym kwitnieniem dłużej.
Obrazek

Jeśli mogę Ci polecić zdrową różyczkę, długo kwitnącą, choć niewysoką, to będzie Concerto. Nie przeszkadzały jej ani upały ani deszcze. Proszę, oto ona.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wiridiana
500p
500p
Od: 1 maja 2017, o 22:22

Post »

O wypatrzyłam pod dalią poidełko dla ptaków, które oglądałam w sklepie i miałam ochotę kupić. Czy ono się w ogóle sprawdza? Czy to raczej tylko ozdoba bardziej grządki? Szukam jakiegoś ładnego, ale też praktycznego.
Awatar użytkownika
Senior
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2017, o 01:25

Post »

Wandziu cierpisz na to samo co ja. Piszę na siedmiu forach i mam coraz mniejszą ochotę na pisanie postów. Być może to zmęczenie materiału po 14 latach udzielania się. Liliowce i hortensje piękne.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Założyłam sobie, że na rok jeden wątek będzie a tymczasem ostatni ciągnę juz czwarty rok i daleko mu jeszcze do końca :;230 Na innych forach na szczęście nie mam swoich wątków. No i tak jak większość - zaglądam, czytam i nie zawsze coś piszę.
Jamaican Me Crazy cudna ;:167 Jak będziesz dzieliła, pamiętaj o mnie :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To, że czasem nie ma wpisów nie oznacza, że nikt już nie chce oglądać Twojego ogrodu
Ja mam naprawdę bardzo mało czasu na forum
Jestem w każdym wątku raz w miesiącu
A poza tym faktycznie ludzi jest mniej na forach, bo narobiło się tych for sporo.
Część ludzi się przeniosła, część zrezygnowała w ogóle
Sporo osób woli umieszczać zdjęcia na Face booku
A zdjęcia? ja też ma m wrażenie, że ciągle pokazuję to samo
A u Ciebie wydaje mi się, że za każdym razem oglądam co innego
Także rób zdjęcia i nie marudź
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”