Maska-Marysiu ; Coś słabe dmuchanie,,, do mnie nic ten deszcz nie dochodzi...Wczoraj był upał.Z krótkim rekawem za gorąco było..Rano widziałam deko zroszony chodnik.Ale i słońce od rana.I zaraz jakiekolwiek namiastki deszczu zniknęły.Ale dziś już chłodniej było,Bez upałów,Ale nie zimno.W sweterku do pracy i pracy tak samo w rozpiętym szłam.Przyjemnie .
Ja już naprawdę nie pamiętam , kiedy u mnie lało .Chyba do przymrozków jeszcze daleko to twój hibiskus na pewno rozwinie swe paki i pokaże piękne duże kwiaty.A ja będę miała co podziwiać
stasia_ogrod-Stasiu Witaj!!
Już po remontach ??? Dziękuję, za miłe słowa .Wiesz, ja nie jestem monotematyczna w roślinach .Nie lubię też ogrodów tylko zielonych,albo pod całkowita linijkę.Lubię rożne rośliny, odmiany i tak rożne chciejstwa i inne ściągałam do swojego ogrodu.I wyszło jak jest.
Owoce swoje też lubię, dlatego i drzewek i krzewów mam sporo.
A Fiona tak nadzoruje i pilnuje wszystkich i wszystko.I zdobycze przynosi na taras.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję ci za miłe słowa.Kilka hortek jest już ładnych w krzaczkach i ukwieconych.A kilka jeszcze młodych i mizernych. Ale to nic, co roku będą piękniejsze
Mam jedną co własnie się pokłada, i bez deszczu,ale nie wiem co to za jedna dama.
apus-Basiu Witaj!!
Hortensje co śliczne rośliny.Ja jestem w nich zakochana

Mam jeden hisbiskus bylinowy ten biały z czerwonawym środkiem i ten już parę lat jest.Dobrze zimuje. Robię mu tylko kopczyk jak na róże tyle.Niczym więcej nie przekrywam. Miałam tez czerwony.ale ten był dwa lata tylko i po kolejnej zimie już go nie było ( u mnie bywają bardzo srogie zimy ) W tym roku dostałam nowy czerwony , inny. A jak z nim będzie, Nie wiem.Zobaczymy.
Lubię, lubię wolnej chwili posiedzieć na huśtawce i popatrzeć na ogród,Tam tez jest widok na dużo stron juz ładnych.Albo na tarasie i tak sobie posiedzieć, popatrzeć.Tylko tych chwil wolnych do tego lenistwa mało.
Chciałabym,żeby jutro pogoda była znośna.Bo sporo mam do zrobienia na działce.
plocczanka-Lucynko Ja kilka wrzosów miałam wciśniętych koło żurawek i tam nie wyglądały ładnie.Teraz za przyczyną cebulowych stworzyła się nowa rabata i i małe wrzosowisko.Jak przezimują. Zobaczymy. Najwyżej tez zlikwiduje i coś innego w to miejsce posadzę.Gardziołko jeszcze boli i ochrypnięty mam głos.Ale to nic,
Dziękuję i tobie i mężusiowi tego zdrówka życzę
kania-Kasiu Oo ja nie mam tak źle .Lato piękne, ciepłe, upalne, i suche..A dziś w sweterku rano do pracy i popołudniu, wieczorem wręcz w rozpiętym szłam do domu.Ale już nie rześkie powietrze było i przyjemne.
Zobaczymy co z tym wrzosowiskiem będzie za rok.Jak mi ono przezimuję.Jak padnie, to coś wymyśle innego dosadzę i juz
Oj, tylko żeby to pamiętać o tym macowym przycięciu wrzosów. Jakies przypomnienie przydało by się
JAKUCH-Jadziu Ja potrzebuje tak:
Przesadzę Eden rose, bo jest przy łuku i marnie rośnie.Tam muszę dać jakąś pnąca do Excelsa.Po drugiej stronie łuku.Do tej Cesar myślałam.Albo inną.Ale jaką ??
I chcę jakieś okrywowe lub inne co kwitną prawie przez cały czas.
Ghislaine de Feligonde myślałam dać na siatkę na tył różanki. A jest jakaś inna pnąca co kwitnie długo, nie raz ???
Mam też wielką ochotę kupić sobie Cardinal Hume Jest piękna.
Mam jeszcze ochotę na BOUQUET PARFAIT, HEIDETRAUM , MARGO KOSTER.i The Fairy..I co ty n to .Dobre wybory czy nie ??
Tak, Limelight to cudna hortka.I szybko buduje ładny krzaczorek .
Jeżówka Eccentric pięknieje

róża Elmshorn szykuje się do ponownego drugiego cudnego kwitnienia.I zazwyczaj kwitnie do przymrozków

Szałwia w ponownym kwitnieniu,Już dużo mniejszym niz letnim

Leonardo da Vinci

LO

Róża Deep Impression

Gipsówka , kilka lat temu kupiona jako mała sadzonka.Dobrez rośnie i zimuje.Ale odmiany nie znam.
Przycięta po kwitnieniu też kwitnie ponownie.Mniej .ale kwiatuszki delikatne, koronkowe, piękne
Canna już w tym koszyku rośnie 2 lata.

Vanilka

Magical Fire

Hortensja Magical Candle

Hortensja Bobo w dali

i kontrolerka jakości ogrodu