Jagoda - moja niewielka i pierwsza kolekcja
- Jagoda_J
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 lis 2008, o 21:35
witam...poprzesadzałam troszkę moich roślin, wiem, że okres nieodpowiedni ale później nie miałabym na to czasu ze względu na sesję i dużo nauki....chciałabym się pochwalić jak mi poszło przesadzanie no i zakupiłam kilka nowych malutkich egzemplarzy i też chciałabym się nimi pochwalić...no i poprosić o identyfikację ich:)
pozdrawiam
oto moje kwiatuszki:)
Mamusia sansevieria:
i jej dzieciaczki:) brakuje jeszcze jednego malutkiego, ale zapodziało mi się zdjęcie gdzieś
i druga duża sansevieria i jej dzieciaczki:) (pytanie: jakie to odmiany?? jakieś różne czy ta sama??)
sobotnie sprzątanie i kolekcja z jednego parapetu:)
I NOWE NABYTKI!!
żywe kamyczki:)
i kaktusiki:) tylko jakie??? pomóżcie:)
i portulacaria chyba???????
i malutkie echinopsisy:)

pozdrawiam
oto moje kwiatuszki:)
Mamusia sansevieria:

i jej dzieciaczki:) brakuje jeszcze jednego malutkiego, ale zapodziało mi się zdjęcie gdzieś

i druga duża sansevieria i jej dzieciaczki:) (pytanie: jakie to odmiany?? jakieś różne czy ta sama??)

sobotnie sprzątanie i kolekcja z jednego parapetu:)

I NOWE NABYTKI!!
żywe kamyczki:)

i kaktusiki:) tylko jakie??? pomóżcie:)

i portulacaria chyba???????

i malutkie echinopsisy:)

...Gdyby nie przyroda, człowiek nie miałby gdzie oczu zawiesić i nadziwić się cudami...
- ljlj100
- 100p
- Od: 1 paź 2008, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne te Twoje kaktuski /i nie tylko/. Bardzo brakuje mi nazw przy niektórych roślinkach, ale dobrze Cię rozumię. Ja kupuję kaktusy w dużej hurtowni, wybór dość duży, ale nazw nie ma w ogóle. Ślęczę potem godzinami nad książkami albo w necie i próbuję zidentyfikować moje nabytki. A przy kaktusach jest to - jak zapewne sama doświadczyłaś - bardzo trudne i łatwo o pomyłki.Życzę sukcesów i pozdrawiam Cię cieplutko. Bożena.
- Jagoda_J
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 lis 2008, o 21:35
dziękuję Bożenko za piękne słowa...jak znajdę dłuższą chwilkę to zajrzę do ciebie:) na pewno też masz tam pięknie:) a jeśli chodzi o nazwy kaktusów to fakt, trudne to zadanie ale staram się, przyznam szczerze, że jeszcze ani razu mi nie wyszło ale ostatnio coś tam trafiłam...pozdrawiam
...Gdyby nie przyroda, człowiek nie miałby gdzie oczu zawiesić i nadziwić się cudami...
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ci kolekcja. 
Hobbit i aloes najbardziej mi się podobają. O.microdaysis też ładna. Same ładne okazy.

Hobbit i aloes najbardziej mi się podobają. O.microdaysis też ładna. Same ładne okazy.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce