Ogród nowicjuszki - justynaz
Stasiu, ale z Ciebie skromnisia...Masz wiele ślicznych roślin i wyglądają na zadowolone z pobytu u Ciebie
Szkoda,ze nie podpisujesz wszystkich zdjęć , łatwiej byłoby porównywać roślinki.
Już niedługo sierpień, czas przesadzania i rozsadzania bylin - możesz poszaleć, pogrupować wg własnego klucza swoje bylinki.Masz sporo czasu, aby przemyśleć jaki ogród chciałabyś mieć. Ale wierz mi,że nawet bez "klucza", rośliny same się bronią, jeśli o nie dbasz.
Na jednym ze zdjęć( 15 od dołu) ze zwiedzanego ogrodu jest niewysoka roślinka z bardzo ciemnymi kwiatami.Co to było, pamiętasz?
P.S Wczoraj odpisałam Ci na priv.

Już niedługo sierpień, czas przesadzania i rozsadzania bylin - możesz poszaleć, pogrupować wg własnego klucza swoje bylinki.Masz sporo czasu, aby przemyśleć jaki ogród chciałabyś mieć. Ale wierz mi,że nawet bez "klucza", rośliny same się bronią, jeśli o nie dbasz.
Na jednym ze zdjęć( 15 od dołu) ze zwiedzanego ogrodu jest niewysoka roślinka z bardzo ciemnymi kwiatami.Co to było, pamiętasz?
P.S Wczoraj odpisałam Ci na priv.
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Właśnie zaniedbałysmy trochę wątek, ale za to siedzimy w ogródku do późniego wieczora. Razem z nami Eryk, przyszły ogrodnik. na razie tylko śpi i się przygląda. Nawet nie było czasu wkleić zdjęć z lipca i sierpnia, kiedy niektóre rośliny kwitły po raz drugi. Za to posadzonych jest trochę nowych roślin, zrobione sadzonki. Kupia piachu, która zalegała przed domem ładnie posprzątana, piasek przesiany rozsypany po ogrodzie dla poprawy gleby. Teraz kiedy dzień taki krótki nie miałyśmy nawet czasu na sadzenie tulipanów, lili i tym podobnych. Na szczęście to co powinno znalazło się już w ziemi.
Zakwitły nam również zimowity, prezent tegoroczny.

Zakwitły nam również zimowity, prezent tegoroczny.