Witaj Grażynko

:P
Nareszcie doczekałem się nowych zdjęć z Twojej dzaiałeczki. Masz tam tyle piękności a tak rzadko je prezentujesz. Oczywiście nie czepiam się, wiem że nie masz działeczki przy domu. Ale tak piękne widoki chciałoby się podziwiać o wiele częściej.
Oczywiście pochwały zaczynam od pierisa. Jest wspaniały. Teraz widzę, że jest identyczny jak mój, tylko że Twój ma czerwone listki a mój już dawno przebarwił sie na zielono. Dobrze, że moje pozostałe pierisy nie utraciły jeszcze tych zdobnych barw.
Róże wspaniale się prezentują przy tym budyneczku. Jego jasny kolor podkreśla intensywną czerwień tych kwiatów, co potęguje wizualny odbiór tych jakże wspaniałych kwiatów.
Hosty pięknie kwitną, zazdroszczę Ci, bo moje w tym roku nie maja zamiaru kwitnąć. Szkoda, piękny byłby widok. Może za rok będzie lepiej.
Tawułka o jasnozielonych liściach wspaniała. Też mam taką. Przesadziłem ją z żywopłotu do ogródka. Była zbyt ładna aby marnowała się tam.
Dojżałem rojniki we wrzosie. Piękne są te skalniakowe roślinki. A co to za roślinka się przedziera na tym zdjęciu, ta o brązowych listkach
Te czerwone goździki wspaniałe a ta hosta na biało kwitnąca robi wrażenie

.
A co to za roślinka o jasnozielonych liściach przy siatce obok berberysa (tak mi się wydaje) na zdjęciu 8 od dołu.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i gratuluję wspaniałego ogrodu