Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu ładną kolekcję róż już uzbierałaś :lol:
Ja na tą chwilę idę drylować wiśnie :twisted: , nie lubię tego robić , ale nieraz trzeba . Całe szczęście , że nie jest ich bardzo dużo :P
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu a ładnie to tak podpuszczać kolekcja róż, super
Olus dzięki za wiadomość, tez przyłączam sie do korniszonów czyli walę na gotowca :oops:
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jadziu jaki piękny ten pastelowo-różowy liliowiec. Ja marzę o takim różowym, a co kupię to pomarańczowy wychodzi :(
Muszę chyba wykosztować się i kupić w jakiejś porządnej szkółce. A może coś będzie na jesiennych targach?
Zobaczę jak tegoroczne nabytki. Dopiero jeden zaczyna się rozwijać, ale wygląda na to że będzie ciemny :cry:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu czy już zeszłaś z pomidorów :?: :?:
A my z Tarą objadamy się korniszonkami prosto z krzaka.
Ja zastanawiam się czy nie zabrać coś na zimę :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkich bardzo słonecznie wręcz upalnie . Chyba jednak pogoda ma się popsuć gdyż zapowiadali znów burze .

EWUNIU wiśnie na pewno już wydrylowane spoczęły w nalewce albo dżemiku .Ta ostatnia róża ma przekłamany kolor jest taka łososiowo różowa ,ale układ płatków taki jak uwielbiam u róż .

OLU nie zeszłam z pomidorów na razie mają się dobrze . Dzisiaj następny oprysk i kupiłam inny preparat . Korniszonków już 4 słoiki wylądowały w piwnicy ,wieczorem może znów parę słoików zrobie . Zapraszam bez roboty

TARUŚ nie ma sprawy zapraszam na gotowca . Mój M . lubi bardziej na słodko i mało octu . .

MARYSIU tego liliowca kupiłam jesienią na wystawie kwiatowej chyba chodzi Ci o PASTEL CLASIC . Mnie również się podobają te z falbanką widziałam u nas na forum u KACERA" NIGHT EMBERS ",to dopiero cudo potrójne płatki -bordo . Zakochałam się od pierwszego wejrzenia . To dopiero tragedia taka platoniczna miłość .hihihi

Cieszę się ,że kolekcja róż się Wam podoba . Lilie też jeszcze nie wszystkie zakwitły . Najbardziej nie mogę się doczekać kwiatu CASABLANKI . Wczoraj u HALINKI zobaczyłam MARCO POLO i przypomniało mi się ,że też taką kupiłam . Muszę iść sprawdzić czy ona już zakwitła . Byłam dzisiaj na giełdzie kwiatowej w TYCHACH myślałam ,że tam kupię róże o które mi chodzi . Niestety facet stwierdził ,że te których szukam są bardzo chodliwe i pierwsze schodzą . Większość róż mieli bez nazwy to trochę kijowo i trzeba kupić na wyczucie chociaż miały kwiaty . Jedna taka ciemno lilowa normalnie podbiła mi serce pakowa i pięknie pachnąca ale 40 zeta . Trochę nie byłam przygotowana z gotówką gdyż w całkiem innym celu tam jechałam . Miłej soboty .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu , ja żeby nie mieć dylematów nie wybrałam się na targ :wink:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu Marco Polo jeszcze pięknie i mocno pachnie,cuuudo :wink: .Jak ja kupowałam róże to miały nazwy tylko nie te co trzeba i też nie wiem co kupiłam :roll: ,ważne ,że ładne są,może z czasem się gdzieś natkniemy na nazwy naszych róż :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO niestety MARCO POLO wogólee u mnie nie zakwitł . Myślę ,że chyba w przyszłym roku . Nie wiem co mu w tym miejscu nie odpowiadało . Cebulkę wyciągnęłam na wpół zgnitą . Przełożyłam ją do doniczki i tam ją zostawię do przyszłego roku . ZOBACZYMY . Niestety z tymi różami nie jest tak jak myślałam ,gdyż piszesz ,że SISI pięknie pachnie , ta druga niebieska ma zapach bardzo nikły a blue parfum miała mieć inny kolor a ma inny . Zrobiłam fotki dla porównania ,ale dopiero musze zmniejszyć . Zapowiada się burza ,więc teeż nie wiem jak dlugo będzie net .

OLU dobrze ,że nie masz dylematów ja je wiecznie mam . Zakwitły nowe lilie ,ale muszę pomniejszyć zdjęcia gdyż najpierw bawiłam się z ogórkami więc do zobaczenia póżniej .
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie też nie wszystkie lilie zakwitły i nie zobaczę ich kwiatów w tym roku,może za rok.
U mnie na razie pochmurno,ale na burze się nie zanosi,zrobiło się chłodno :roll: ,w nocy może popada,mogłoby, bo jest sucho u nas :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu Casanowa jest tutaj wśród 70 róż w wolnych chwilach możesz
zobaczyć.

http://www.about-garden.com/e/pl/941-ro ... cot-queen/
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A U MNIE DALEJ MOKRO . Nawet nie pamiętam kiedy podlewałam . aha wczoraj gnojówką . Fajnie grzmi ,ale jest jeszcze daleko . Zrobił się wiatr może to wszystko przegoni .

Danusiu mój M jak wchodzi do pokoju wiecznie widzi na monitorze róże . Już mi mówi ,że niedługo przez nie zgłupieję . Nieszkodzi ja się tym nie martwię .

HALINKO specjalnie zrobiłam w ogródku fotkę ,żebyś nie myślała ,że tylko się chwalę ,gdyż czasami różnie to bywa . Zaraz wrzucam na PHOTO FILTRA .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na razie grzmi ,ale net mam więc wklejam . Nie wiem ile się uda Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Jadziu jakie ładne ogóraski :lol: . Ja u siebie też już widziałam i myślę , że w poniedziałek będzie pierwszy zbiór .
Moje ogórki - boję się że może łapią jakąś chorobę . Liście zaczynają żółknąć i niektóre więdnąć . Nie wiem co to jest , a byłoby szkoda :cry:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na ogórki to ja sobie jeszcze poczekam :roll: ,a wy już możecie je jeść :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jadziu kolekcja róż imponująca.
Pomidorków zazdroszczę , moje po miesiącach pielęgnacji musiałam wszystkie wykopać(zaraza), szkoda ale się nie poddaje, za rok spróbuję znowu.
Teraz bacznie oglądam ogórki.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru i niedzieli.
Aśka
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”