Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
na róże nie powinnam patrzec bo to jest zarazliwe
ale cóż kazda róża jest piękna przyznać muszę, dość chciejstwa bo już rozum głupieje
widzę, ze masz poklasyfikowane ogórki dobrze będę wiedziała gdzie są bo u mnie w tym roku pomimo, ze siałam dwa razy to będzie wielki n i c .
A dodam jeszcze, ze doniosę synowi gdzie jest czosnek hihihi

widzę, ze masz poklasyfikowane ogórki dobrze będę wiedziała gdzie są bo u mnie w tym roku pomimo, ze siałam dwa razy to będzie wielki n i c .
A dodam jeszcze, ze doniosę synowi gdzie jest czosnek hihihi
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWUNIU ale niestety połowa to NN . Dzisiaj zrobiłam małe zestawienie jednej czerwonej NN od pąku po kwiat . Kwiat zasycha na łodydze płatki mało kiedy z niej opadają . Nawet deszcz dla niej nie straszny . Dzisiaj czytałam wywody HANI na temat LINCOLNA i o ile to prawda zgodziła bym się z nią ,że to nie róża do naszego klimatu . No cóż jak już ją mam . Myślę czy ona rosła by dobrze w domu i radowała oko ,ale przy kaloryferach hmmmm . Trzeba więcej o niej poczytać . Druga jest łososiowo-różowa i nie wiem czy to SONIA -MEILLANDA mieszaniec herbatni

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Jadziu sam topsin nie wystarczy ,musisz mieć jeszcze jakieś inne środki .Np curzate,albo akrobat
Trzeba pryskać zamiennie co 4 dni .Liście zarażone obrywaj ,nie całe tylko z miejscami zarażenia .Pomidorki masz piękne
Naprawdę
ładnie zawiązane grona .Bądz dobrej myśli
Róże jak marzenie
Pozdrawiam cieplutko .
O chorobach pomidorów poszukaj na forum wpisując w wyszukiwarce -Choroby pomidorów.Tam jest dużo wiadomości ze zdjęciami .Ja jestem tylko amatorem .

Róże jak marzenie

O chorobach pomidorów poszukaj na forum wpisując w wyszukiwarce -Choroby pomidorów.Tam jest dużo wiadomości ze zdjęciami .Ja jestem tylko amatorem .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki IDUŚ mam jeszcze RIDOMIL i mlekiem też polewam . Czy to 0,5 % mleko jeszcze rozcieńczyć 1:10 . Cały czas tak robię może jest za słabe . na razie większych zmian nie zauważyłam . To co było powoli obrywam zarażone liście i zaraz pryskam te miejsca TOPSINEM . dZIĘKI JESZCZE RAZ ZA PORADĘ . wKRACZAM NA POMIDORY .
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
ta pseudo Lincoln jeszcze skojarzyła mi sie z "Rebell" KordesaJAKUCH pisze:EWUNIU ale niestety połowa to NN . Dzisiaj zrobiłam małe zestawienie jednej czerwonej NN od pąku po kwiat . Kwiat zasycha na łodydze płatki mało kiedy z niej opadają . Nawet deszcz dla niej nie straszny . Dzisiaj czytałam wywody HANI na temat LINCOLNA i o ile to prawda zgodziła bym się z nią ,że to nie róża do naszego klimatu . No cóż jak już ją mam . Myślę czy ona rosła by dobrze w domu i radowała oko ,ale przy kaloryferach hmmmm . Trzeba więcej o niej poczytać . Druga jest łososiowo-różowa i nie wiem czy to SONIA -MEILLANDA mieszaniec herbatni![]()
![]()
![]()
spójrz http://rosacwik.pl/77,roze_wielkokwiatowe_pl.htm
czy to może byc ona?
co do trzymania w domu, to odradzam, za cieplo

Sonia meillanda jest jasna
http://www.rose-roses.com/rosepages/hyb ... Sonia.html
czy twoja przyciemniona na zdjeciu?
a co powiesz na Lady Rose?
http://rosacwik.pl/65,roze_wielkokwiatowe_pl.htm