Zapraszam Jadzia1 -cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jadziu jakie Oleńki jakie Oleńki????????
Ja szukam w trawie maleńkich roślinek a one z góry na mnie patrzą i się śmieją!!!!

Jadziu bo ja w kompleksy wpadnę... co Ty im robisz????

Wysłałam ludziom olki ...wszystkim kwitną, tylko nie mnie :(
Olek zeszłoroczny... pożal się Boże...

Jadzia ja też chcę mieć ładnego olka... zdradź kawałek tajemnicy, bo jak nie to zaraz zapakuję w paczkę i wyślę je do Ciebie na wczasy ! Podtuczysz i odeślesz hihihihihi

aaaaaaaa zapomniałam.... za to serducho Twoje to tam w niebie wszystkim aniołkom skrzydełka rosną!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

Jadziolku, to raczej rodgresja kasztanolistna (?).
Bo z pewnością nie gunnera, która ma liście jak łopian.
O olkach się nie wypowiem, bo już zawału dostaję :lol:
Zimno, zimnooooo strasznie i jedynie trawnikowi się podoba, ta lodowata pompa. :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia1 pisze: * Eluś po tym jak mnie dziś opierniczyłaś to teraz takie miłe słowa należały mi się :lol: Ale opierniczanie też mi się należało :wink: :)
Jadziu piękne zdjęcia z "Waszej " chałupki ;:111 , a na powyższą Twoją wypowiedż robię tak :;230 ;:119
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witajcie kochani :lol:
Byłam dziś na targu i kupiłam w końcu upragniony krzew Mojżeszowy , może teraz się uda i nie zamorduję go :oops: :wink:
* Eluś kochanie nie bądź taka niewinna , a ucałowałaś M w czółko :lol:
* Hanuś dziękuję Ci bardzo , masz rację toć to jest rodgresja , wiesz ale z niej cieszę się jeszcze bardziej , bo nie rośnie taka wielgachna i kwitnie :lol: Widzisz a sprzedali mi jako Gunnerę , dobrze ,że cena była rogresji :lol: U nas pogoda nawet fajna , rano to było nawet bardzo gorąco a teraz zbiera się na deszcz :)
*Liseczko kochanie to dawaj go do mnie na wakacje :lol: Izo co roku przesadzam do trochę większych doniczek , daję nową dobrą ziemię i nawóz długo działający , pilnuję aby stopki cały czas stały w wodzie, często go zraszam i mocno go kocham :wink: :lol:
*Ewelinko witaj kochanie , moje Oleczki kwitną na różowo i są pachnące .
*Alinko to są Dzwońce na razie siedzą w klatce później muszę je wypuszczać na pokój aby ćwiczyły
*Grażynko ja swojego pryskam profilaktycznie przeciw mszycy nawet jak jej nie widzę :twisted:
Muszę coś pomyśleć aby tam wsadzić ,ale mam ograniczone możliwości bo blisko niego rośnie pigwa - pigwowiec ( nigdy nie wiem co jest co :oops: )
* Alana witaj kochanie jak się cieszę ,że mnie odwiedziłaś :lol: też bardzo bym chciała się spotkać i pogadać ale ja jestem straszna gaduła tija coś wie na ten temat :lol:
Jutro w Ełku jest festyn rodzinny , nie wybierasz się na niego , była by okazja do spotkania :lol:
To dziś kupiłam
Dyptam

Obrazek

Tego to znacie ma strasznie wielkie kwiaty

Obrazek

I zaś zaczęłam kupować Budleje , bo moje wymarzły .

Obrazek

Grażynko Korgo chcialas zobaczyć mnie na łowach much , proszę bardzo

Obrazek

Prezent od Leszka Pana który sprzedaje kwiaty na targu .

Obrazek

Bardzo proszę o pomoc nie wiem co to jest

Obrazek

Obrazek

Jesienią to wszystko idzie do przerobienia , jak zobaczyłam co się dzieje w waszych pięknych ogrodach , to się zawstydziłam i jesienią też będę przerabiała .

Obrazek

Hakuro i Wiąz

Obrazek

Nie wiem co to jest też dostałam w prezencie , cały czas mi chodzi po głowie ,że to może być Hibiskus jak myślicie .Dziewczęta które dostały nasionka z Krymu popatrzcie jaki on podobny do naszych maluchów prawda .

Obrazek

I na koniec rabatka forumowa , tutaj są wysiane nasionka jakie dostałam od Was kochani .
Bardzo ale to bardzo Wszystkim dziękuję .

Obrazek
x-d-a

Post »

Jadziu, śliczne są Twoje olki; ciekawa jestem, co robisz, że nie ogałacają Ci się od dołu?
I też wydaje mi się, że pokazujesz rodgersję, a nie brunnerę...
Pozdrawiam serdecznie :lol:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek
Dereń, Słoneczko, chyba dereń biały.
Można go ciąć na 5-10 cm od ziemi, końcem zimy, żeby miał kolorowe pędy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dereń_biały
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziku strasznie trudne zadanie z tym łapaniem much.
Ja bym na przynętę dała kawałek mięsa na polu.
Muchy same przylecą jak do g......
A kiedy będzie ich tam dużo, to trzaśniesz łapką i masz pokot dla ptaszków.
Bo tak łapać po jednej...... :?
A moim skromnym zdaniem to jak mówi Hania dereń, ale nie jestem pewna czy biały.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale Ty tam masz miejsca Jadziu. :D Możesz sadzić w nieskończoność. :wink:
Jadziu ta róża jest przepiękna, zwróciłam uwagę też w wątkach innych forumek. :D
Buziaczki dla przesłodkiej Lenki......nie dziwię się, że tak ją kochasz.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

*Hanuś dziękuję Ci bardzo ;:196 on rzeczywiście ma zimą czerwone gałązki :) i pięknie wygląda .
*Grażynko dziś też wpadałam na takiego pomysła :lol:
*Dziękuję Ci Dalu za odwiedziny :lol: kochanie a one tracą liście od dołu :roll: moje Oleczki nie tracą .
Dziś od 3 rano mam takich gości :lol: z których bardzo się cieszę bo zobaczcie co zjadają :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu uszczypnij mnie - czy to majkefry????????? :shock: :shock: :shock:
Matko jak dawno już nie widziałam tych chrząszczy. :roll:
Kiedyś jak potrząsnęło się czereśnią to spadały setkami.
Dawne czasy....... :roll:
Jak miło przypomnieć sobie dzieciństwo - dziękuję Jadziu za te wspomnienia. ;:180
Dziwne - już drugi raz ktoś przypomina mi dzieciństwo......... :roll: :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Jadzia1 pisze: Nie wiem co to jest też dostałam w prezencie , cały czas mi chodzi po głowie ,że to może być Hibiskus jak myślicie .Dziewczęta które dostały nasionka z Krymu popatrzcie jaki on podobny do naszych maluchów prawda .

Obrazek
Hibiskus, na pewno. :)
(Albo prawie na pewno ;) )
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko nie wiem jak to się nazywa ale wiem jedno ,że szkodę w sadzie robią :twisted: Masz rację kochanie one spadają z drzew jak dojrzałe ulęgałki :lol: U nas tego pełno jeśli chcesz to podeślę parę i wspomnienie z dzieciństwa będzie realne .I pomożesz forumowej koleżance w pozbyciu się tego robala
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Grażynko przecież to chrabąszcze majowe....z dzieciństwa na pewno pamiętasz bo je łapałaś razem z innymi dziećmi ...tak jak i ja....ale w tej chwili wolę tylko takie wspomnienia a nie mieć je jako pędraki pod ziemią.....brrrr

Jadziu no to mają co skubać ptaki. :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Jadziu ...na pewno dereń ale
piszesz,że ma zimą czerwone pędy - jeśli tak to jest to dereń rozłogowy Kelseyi,
jeśli natomiast te pędy są ciemne,bardzo ciemne określane mianem "czarne"
to jest dereń biały 'Kesselringii' i ja myślę, na podstawie zdjęcia ,że to właśnie ten drugi ... :)
Jadziu dyptam jest zupełnie bezobsługowy ... i nie ma prawa nic mu się przydarzyć...jedynie wybierz dla niego właściwe miejsce,by go nie przesadzać bo tego nie lubi - w pełnym słońcu ,może być osłonięte z północy czy od wschodu ... .
Ziemia gdzie ma rosnąć ma być żyzna ale przepuszczalna i bogata w wapń. Dlatego każdej wiosny podsypuj garstkę dolomitu a potem ,kiedy pokaże się na powierzchni garstkę azofoski i to wszystko... nawet nie podlewaj.
To roślina stepowa i doskonale sobie radzi sama korzystając tylko z opadów z nieba.
Miejsca Ci zazdroszczę ...przepięknie położony masz dom.
No i mnóstwo pomysłów pewnie na ciągłe powiększanie terenów uprawowych :roll: :wink: :D oj jak masz fajnie ,pozdrawiam serdecznie
K.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu po pierwsze , jak pewnie zauważyłaś moje kółeczko czasami zanika :twisted: , po drugie nie ucałowałam swojego M jak kazałaś bo prostował kręgosłup na dywanie , kurcze tak nisko miałam się schylać :roll: - mówiłam przecież że może ucałuję ;:112 .
Jadziu możesz wkleić zdjęcie swoich krymskich , bo ja się zastanawiam czy moje czasami nie leniuchują :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”