Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza widzę że zaczełaś kolekcjonować żurawki .Bardzo mi się podobają ale nie mam na razie miejsca dla nich chociaż mają takie piękne przebarwione liście.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Witaj Izo, nie boisz się, że konwalie pochłoną Ci całą przestrzeń, w zeszłym roku doczytałam, że są potwornie ekspansywne i swoje chcę poprzesadzać w jedno miejsce i ograniczyć kłącza aby rosły tylko na pewnym kawałku.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, piękne żurawki :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj IZO- korzystając z wolnych chwili, że za oknem przyroda podlewa mi ogród ,pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie. Widząc Twoje zdjęcia znad morza, przypomniało mi się moje pierwsze spotkanie z morzem..... .40 lat temu. Na ćwiczeniach w wojsku ( w Kołobrzegu) atakowaliśmy niewielkie wzgórze, po zdobyciu wzniesienia, przez okulary maski gazowej zobaczyłem ogromną przestrzeń wody, zrozumiałem wtedy że moje zaślubiny z morzem. Mimo takich wspomnień, kiedy tylko mogę staram się zahaczyć w podróżach po kraju nad nasze morze.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Iza - ja wróce na chwilę kilka stron wstecz - był tam ciemny tulipan NN. Pytała o niego też Tajga. Nie jest to przypadkiem Black Parrot? Mój BP wyglądał identycznie w tej fazie rozwinięcia pąków.
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izuniu, ale dałaś opis tj rabaty! Czytałam czytałam i wyobrażałam sobie...Będę czekać na fotę...

Widze u Ciebie białe serduszki- są takie piekne, ja kupiłam jako białe a są różowe... :cry:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Trzymam kciuki za syna,
Serduszka biale sa sliczne.
Ogródek EdytyB

zapraszam
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo bardzo lubię czytać posty ,bo super opisujesz swoje rośliny i ogród.Maturę przeżyjesz ,ale oczywiście nerwy muszą być.Dzięki za miłe słowa u mnie .Buziaki. :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, teraz dostrzegłem pędy kwiatowe na jednej z Twoich żurawek o zielonych liściach. To może być drżączkowata, ale inna odmiana (inny rysunek na liściach). Przetaczniki dla Ciebie zapisałem. Może to będzie rekompensata za obiecaną szkarłatkę, bo nie wiem, co z nią się stało.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam miłych gości!
Miło Cię gościć Izabello! Kolekcja to za dużo powiedziane, ale mnie urzekły i kilka posiadam. Kolekcjonerką to Ty jesteś raczej. Masz tyle pięknych i niespotykanych roślin. Mam dobrą wiadomość, że chyba znajdę coś dla Ciebie...
Ewuniu - tych konwalii nie mam za wiele. Poza tym rośną w niezbyt sprzyjających dla siebie warunkach i może nie opanują całej leśnej rabatki :wink: . Gdyby stało się inaczej będę z nimi walczyła, ale nie mogłam ich nie mieć ( ten zapach, wspomnienia...)
Dzięki Moniko za odwiedziny i miłe słowa! Nie są to jakieś rarytaski, ale wszystko jeszcze przede mną :D
Jak miło Tadeuszu, że zajrzałeś! W Kołobrzegu też bywałam choć nie na ćwiczeniach wojskowych. Mam nadzieję, że miło po latach wspominać wojsko...Do Twego ogrodu zaglądam w miarę regularnie i podziwiam...
Chyba masz rację Kocino ( i Tajga również) że to jest Black Parrot. Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że miałam Queen of Night...i takich szukałam w ogrodzie. Dopiero jak przejrzałam zdjęcia z zeszłego roku olśniło mnie. Cebule kupowałam 2 lata temu zaraz po kupieniu działki i oczywiście wszystko wybierałam "na oko" bez zapisywania nazw ( Forum jeszcze nie znałam :( ). Zapraszam częściej do siebie!
Aguniu - opis to opis. Rośliny trzeba zobaczyć. Szczerze mówiąc sama tego jeszcze nie widzę. Wygląda na to, że będzie to taka Cepelia, ale w białym kolorze :lol: . Na razie prezentuje się nader skromnie...Moje serduszki są młodziutkie, ale gdy się rozrosną mogę się podzielić.
Nie dziękuję Edyto - by się udało! Taaak - serduszki mają dużo uroku. Ja dopiero w zeszłym roku dowiedziałam się, że są białe i musiałam, po prostu musiałam sobie kupić.
Iduś - dzięki! Jesteś zbyt łaskawa. Ja dopiero na Forum uświadomiłam sobie jak mało roślin znam i niewiele wiem. Dbaj o siebie!
Dzięki Jacku! Szkoda tej szkarłatki ( ze względu na Ciebie, ja się mogę obejść...), chyba ktoś jeszcze na Forum też ją ma...Gdybyś chciał- spróbuję sobie przypomnieć u kogo widziałam. Jeśli zaczynasz "zabawę" z żurawkami to mogę Ci podesłać kawałek tej bordowej. To dość popularna odmiana. Sadziłam ją 2 lata temu i dość mocno się rozrosła. Reszta jest zeszłego roku i raczej nie nadaje się jeszcze do podziału.

Dwie pominięte ostatnio żurawki. Jedna z nich była mocno podziubana zimą przez ptaki, ale odbiła.
Obrazek Obrazek

Dwa dni temu zakwitła mi pierwsza kępa liliowców ( po poprzedniku).Wyjątkowo szybko!Muszę koniecznie dać ją do identyfikacji fachowcom z Forum.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kilka innych zaległych zdjęć, które robię codziennie ( tylko trochę czasu brakuje na kompa..., ale za to prace na działce postępują :D )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Też jestem zaskoczony szybkością liliowców. Wyrobiły się przed Zośką :shock:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tujko! Miałam kiedyś białą rabatę na poprzedniej działce.
Lubię bawić się kolorami w ogrodzie, teraz mam żółtą i różową rabatkę.
Ale biała to było moje oczko w głowie.
Czy wybierasz się w ten weekend do Gdańska na Targi Ogrodnicze?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś, ależ Twój liliowiec ma przyspieszenie, :shock: niesamowicie szybko Ci zakwitł :D to chyba pierwszy liliowiec w tym roku :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ten liliowiec to chyba jedna z najwcześniejszych odmian liliowca cytrynowego.
Też go mam u siebie i też lada dzień otworzy swoje pąki.
Bardzo ładnie pachnie i długo utrzymuje się w wazonie.
No to sezon liliowcowy mamy otwarty. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Nie dostaję powiadomień :evil:
Iza przyszłam pooglądać Twoje kwitnące roślinki i oczywiście nacieszyłam oko :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”