Mój ogród-mariasen cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Majko :) Jak zwykle przepiękne rośliny :) Hosty masz już spore, moje dopiero nieśmiało wychodzą z ziemi.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAJU ,jak zwykle same śliczności .Tulipanki ,takie jakieś inne ,za to cudowne .Ten krzew na biało kwitnący ,jak pełne różyczki ,to co to takiego :?:
Hosty już takie dorodne,nawet pąki się już pojawiają .
Wczoraj spacerowałam po ogrodzie i zauważyłam ,że moje dyptamy mają pąki .Mam je od zeszłej jesieni i nie sądziłam,że mi już w tym roku zakwitną .Okaże się też jakie będą kolorki .Jeden ma być biały ,drugi różowy ,ale czy będzie tak na pewno :?: OBY .
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

mariasen pisze:Piterek, u mnie też niektóre rośliny strajkują chociaz niby mają takie warunki jak powinny. :lol: :lol:
A u mnie wszystkie ładnie rosną oprócz właśnie tego jagodowca - a tak na niego czekałem :roll:
Jak go gdzieś spotkam to chyba znowu kupię i dosadzę, żeby to jakoś wyglądało - strasznie mi się ta roślina podoba!
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Halinko, część kwiatów już przekwitła. Szkoda, że jest tak gorąco bo to wszystko za szybko się dzieje.

Tess, zajrzę. :wit

Moniko, niektóre hosty są już takie piękne. Od piątku byłam bardzo zapracowana ale jutro dokładnie je sobie obejrzę żeby tego nie przegapić. :lol: :lol:

Jolu, ten krzew to wiśnia ozdobna. Tak mi się spodobał że dokupiłam i mam trzy. Dorasta do ok. metra, jest bardzo ładna.

Obrazek

Piterek, może jeszcze dojdzie do siebie. Moje horminum padło i już chciałam wsadzić w to miejsce coś innego ale wczoraj zobaczyłam że wypuszcza nowe liście. Jak mi się jakaś roślina bardzo podoba to często na wszelki wypadek dokupuję jeszcze jedną albo dwie co przy takiej ciasnocie jak u mnie nie jest dobrym pomysłem :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj nie robiłam dużo zdjęć bo byłam bardzo zajęta. Posadziłam już prawie wszystko i oczywiście podlewałam bo jest bardzo sucho.
Mekonops ma pąki kwiatowe i mam nadzieję, że zakwitnie bardzo chciałam miec ta roślinę.

Kwitnie już różowiec biały i jedna z lewizji

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju pisałaś coś o chwastach w Twoim ogrodzie...przecież one nie mają miejsca gdzie rosnąć :!: :!: :!:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lewizja jest piękna, ale ja traktuję ją jak jednoroczną, jeszcze nigdy nie przezimowała.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Fakt, lewizja jest piękna. Ale twoje hosty w wątku hostowym są równie piękne. A która Majeczko jest ta moja, bo u mnie coś słabo rośnie (albo ja jestem niecierpliwa) :roll:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, chwasty u mnie rosną, a to znak ze jeszcze sporo roślin się zmieści :lol: :lol: :lol:

Igo, te lewizje zimowały, posadziłam je na podwyższeniu, gleba kwasna i przy roślinie dałam żwir i drobne kamyki. Wszystkie maja pąki, a jedna już kwitnie. W zimie były przykryte stroiszem.

Lucy, ta Twoja to jeszcze nie rośnie. Ona zaczyna później ale szybko nadgoni. W cieniu jest wielka i zielona, a w słońcu złocista i mniejsza. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

mariasen pisze:Olu, chwasty u mnie rosną, a to znak ze jeszcze sporo roślin się zmieści :lol: :lol: :lol:

Igo, te lewizje zimowały, posadziłam je na podwyższeniu, gleba kwasna i przy roślinie dałam żwir i drobne kamyki. Wszystkie maja pąki, a jedna już kwitnie. W zimie były przykryte stroiszem.

Lucy, ta Twoja to jeszcze nie rośnie. Ona zaczyna później ale szybko nadgoni. W cieniu jest wielka i zielona, a w słońcu złocista i mniejsza. :lol: :lol: :lol:
Maju przepiękna jest Twoja lewizja, jak zrozumiałam ona lubi kwaśną ziemię :?:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, moja rośnie w kwaśnej glebie z duża domieszką żwirku, posadzona skośnie żeby woda nie zalegała w rozetach.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maju dziękuję bardzo :D każda rada na ich temat jest dla mnie bardzo cenna, ponieważ muszę swoje lewizje wysadzić, a bardzo mi zależy, żeby stworzyć im dobre warunki, ponieważ strasznie mi się podobają :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Życzę powodzenia. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Majka to mnie uspokoiłaś. Bo bałam się, że jej u mnie źle. Posadziłam ją w półcieniu i dałam najlepszą ziemię. Wszystkim się chwalę. :P
x-d-a

Post »

Majeczko, bardzo mi się spodobał Twój różowiec biały - pierwszy raz widzę taką roślinkę, a jestem w trakcie aranżowania białej rabaty i bardzo by mi pasowała.
Napisz o niej, proszę, parę słów...
Miłego wieczorku :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”