Kaajowy ogródek cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-d-a

Post »

Kaaj,
aż mi się cieplej zrobiło, jak pooglądałam Twoje śliczne kwiatki!

Pozdrowionka.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Piękne fotki pokazałas :D :D
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Dziękuję dziewczęta
:P
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kaaju udało mi sie dostać przez spis forumowiczów do Twojego ogrodu :D i bardzo sie ciesze bo jest co podziwac ogród młody ale roslinki śliczne i pięknie zaprezentowane lewizje, bratki, tulipanki i dużo innych pomysł ze ślimakiem bardzo mi sie podoba, piekny klon palmowy (pamietaj tylko że bardzo delikatny jak na nasze klimaty musisz go osłaniać na zimę) Pomocnicy super i czworonożny przyjaciel śliczny. pozdrawiam serdecznie i cieszę się że zawitałaś do forumkowej rodziny :D :D :D
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Fajnie że do mnie zawitałaś, dzięki za rady, niestety klonik zimy nie doczekał, nasz cztoronożny przyjaciel LUMPEK, załatwił go jak mu ząbki rosły, nie wiem czy coś z niego będzie, czytałam gdzieś na forum, że klony można uprawiać w donicy, i chyba lada ciepło to go wysadzę z rabatki do donicy i zadbam to może przeżyje, bo widzę że jakieś malutkie pączki ma, ale muszę go dać do cienia, bo chyba nadmierne słoneczko też mu nie służy, należy mu się hospitalizacja :cry:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

KOchani a oto moje rh po zimie, jak myślicie, chyba nie jest najgorzej, ale mogło by być lepiej, to ich pierwsze zimowanie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

najbardziej mnie martwi ten na 2 fotce, ale są to niewątpliwie uszkodzenia mechaniczne, najprawdopodobniej nasz kochany Lumpek zrobił sobie podczas naszej nieobezności tam legowisko,
ale dlaczego pierwszy nie ma pączków, przecieź w zeszłym roku kwitł, może ta odmiana nie kwitnie co roku,
dziwi mnie także że ten rh na paliku ma pączki i owszem, ale tylko od strony ogrodu, natomiast od elewacji domu nie zawiązał żadnych kwiatów, dlaczego???
mam jeszcze pytanie kwaśność gleby pod moimi rh badałam w zeszłym roku i była ok, czy w tym roku można już zmierzyć, czy poczekać aż się ociepli, ale chyba nie ma to większego znaczenia,
wypowiedzcie się proszę, bardzo liczę się z Waszą opinią, bo ja jeszcze niestety niewiele wiem na temat ogrodnictwa, liczę na Was
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

witaj,kolor różowy-ja też instynktownie ten kolor wybieram szukając roślin.Róż i biel i mało mam czerwonego.Ślimak pomysłowy
tu Ewelinka pisze o trawniku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1162
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Aszko, teraz już nie będę ograniczać się tylko do tych barw, tyle jest piękności wśród roślinek, kolorowo to jest to :wink: , dzięki za linka na pewno poczytam, Ewelinka ma piękny ogród i cudowne RH, pozdrawiam ją gorąco
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

tzn.są inne kolorki.Lubię jesienne i też mam drzewka które jesienią są kolorowe z tym,że większość letnich jest w tych pastelowych kolorach
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Mam nadzieję, że w tym roku moje RH będą się czuły dobrze, pamiętam jak w zeszłym roku zakwitły, to się nie mogłam na nie napatrzeć,
tak, jak radziliście dołożyłam świerzego kwaśnego torfu, podsypałam siarczanem amonu, rzyciłam świerzej kory sosnowej i przekompostowanej i podlewam je codziennie wieczorem, powinny się mi odwdzięczyć, co nie, jak myślicie, spróbowałyby nie......to......, to i tak będę o nie dbała, teraz będę pryskała listki siarczanem amonu, raz na tydzień, tak ze 4-5 oprysków
A tak wyglądają moi podopieczni dzisiaj
[img][img]http://images37.fotosik.pl/95/0b6f3f1b47c64054med.jpg[/img][/img]
[img][img]http://images41.fotosik.pl/95/0de0437a90639629med.jpg[/img][/img]
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

WItaj Kaaj!!!!

Bardzo mi się u Ciebie spodobało! Ładny projekt, widze że roślin masz już całą masę, wyjątkowo spodobały mi się Lewizje i ten " ślimak" :-)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj, ja dołączam się do zachwytów Cynthi i Ani K nad lewizją i dorzucę jeszcze hortensję pnącą - ale z nią muszę jeszcze poczekać. Jak na razie nie mam dla niej miejsca :(
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Dziękuję Aniu i Edytko za odwiedziny i zapraszam jak tylko będziecie miały ochotę :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”