To samo miałam na myśli, dodam jeszcze epi bo to maje ulubieńcekatarzyneczka pisze:Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczyki![]()
Dziękuję Kati, chciałabym się kiedyś wreszcie zmobilizować i zafundować sobie jakieś ładne doniczki z "jednej parafii". Bo jak widać - na razie straszy różnokolorowy plastikkati-1976 pisze:Śliczny parapet i roslinki
Dziękuję! Bluszcze to jest jeden i ten sam gatunek, tylko rozmnożonykatarzyneczka pisze:Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczykiUwielbiam je, ale u mnie niestety nie chcą rosnąć
A fikusik za jakiś czas powinien wypuścić korzonki
Oj tak, epi jest bardzo wdzięczną roślinkąAndziax007 pisze:To samo miałam na myśli, dodam jeszcze epi bo to maje ulubieńcekatarzyneczka pisze:Śliczne kwiatuszki, a zwłaszcza bluszczyki![]()
![]()
A co do róż to ja z nimi dopiero przygodę zaczynam ale zawsze możesz napisać Tutaj a Ci pomogą
Ja próbowałam kilka razy ukorzeniać F.alii ale niestety bezskutecznie, ale z kolei mojej koleżance się to udało i ukorzeniła także dla mnie. Z tego co mi powiedziała to jej sukcesem było chyba trzymanie słoika z fikusem w ciepłym miejscu, choć ja raczej też w ciepłym trzymałam, ale jak widać nie każdy ma rękęMandragora pisze:Czy z takich szczepek ficusa binnendijkii'a alii'ego (aż strach odmieniać tę nazwę ;) ) coś będzie?