Moja działka - danutab cz.1
Danusiu przepraszam że nie odpisywałam, co siądę dzieci mnie wyganiają. Nie mogę się dopchać się do komputera. Chodzą do gimnazjum, bez przerwy coś grzebią w internecie. W dzień nie zawsze mam czas. Na spokojnie sobie wszystko obejrzę i odpiszę. Werbenkę kiedyś miałam w doniczce, tylko jasno czerwony kolor. Ciekawie zestawiłaś z irysami, od razu widać kontrast. Śliczny kolor. Irysiki cebulkowe dzisiaj kupiłam, zdziwiłam się w opakowaniu było 15sztuk za 5.50 całkiem tanio.
Dobrze wiedzieć jak spotkam kupię kilka sadzone kwerbeny niech się płoży po ziemi. Jeszcze zapytam czy irysy cebulkowe czymś okrywasz na zimę, czy wykopujesz? Wyczytałam że po przekwitnięciu trzeba osłaniać przed deszczem bo cebulki zgniją, a na zimę wykopać. Wolała bym by zostały w ziemi, ale nasz region jest zimny i mogą umarznąć.
Moniko i Carlo byłam na działce śniegu już nie ma ale wiatr
i też tylko+3 na termometrze.
Cynthio Cieszę się że masz ładną pogodę.Wyczytałam że masz
chorego synusia.niech Ci prędko zdrowieje byś mogła pojechać na święta
do Ustronia.
Aniu werbena zwisająca jest nawet do 50cm. Jak będziesz sadzić
do ziemi to przynajmniej co 30cm.
i też tylko+3 na termometrze.
Cynthio Cieszę się że masz ładną pogodę.Wyczytałam że masz
chorego synusia.niech Ci prędko zdrowieje byś mogła pojechać na święta
do Ustronia.
Aniu werbena zwisająca jest nawet do 50cm. Jak będziesz sadzić
do ziemi to przynajmniej co 30cm.
Danusiu wiem o co chodzi, werbenka jest delikatna łatwo ją złamać, listki podobne do koperku. Wiesz przeglądam ogrody, chciała bym mieć mnóstwo roślin. Chora się robię jak widzę ostrokrzewy które mają piękne liście. Berberysy, tawułki, ogniki jest tyle fajnych, albo zdobią liście lub owoce. Twój ogród jest pięknie zagospodarowany, pomysłowo. Widać że to twoja wielka pasja.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja się dołączam do gratulacji Cynthii, sreberko już jest więc życzę złotka
;:12
;:12
Cieplutko pozdrawiam Wiesia