Rabatka trawiasta świeżo po założeniu.
I z bliska suchy murek produkcji mojego M.Obsadzenia moje.
Monika większość traw w ogóle nie kwitnie, albo nie zdąży wytworzyć nasion.Zazwyczaj rozrastają się , ale też nie wszystkie są ekspansywne. Ja z racji niewielkiego ogrodu nie mogę sobie pozwolić na te duże, a bardzo mi się podobają olbrzymie miskanty lub bambusy.. Tam w waszym terenie dobry wybór ma Szmit, przynajmniej w ofercie, nie wiem jak na żywo. Wybieram się do niego wiosną to będę mogła powiedzieć coś więcej. Przekonaj męża , naprawdę warto, trawy są porównywalne z hostami.Monia68 pisze:Igo, znowu piękności pokazujesz![]()
Bardzo podobają mi się trawy i chciałabym chociaż kilka wprowadzić do mojego ogrodu. Iguś, czy mogłabyś mi coś doradzić na początek? Czy trudne są w uprawie? Mój M twierdzi, że to tylko kłopot, wszędzie się rozsieją, etc. Jakoś mi się nie chce w to wierzyć...
Jeden i drugi buszują w innej części.tija pisze:Poczekaj do wiosny , zobaczysz będzie gęściejiga23 pisze:Dużo się nie zmieniło, bo zdjęcia z sierpnia., no chyba że tam też piesio z krecikiem zrobili swoje
.
Traw u siebie nie sadziłam , wyjątkowo w tym przypadku boję się o ekspansywność ale pewnie jestem w błędzie .
Odpowiedż mam wyżej
I będzie to najlepsza decyzja.Jeden z lepszych zeszłorocznych nabytków. Większość traw na zimę zasycha, a ta się okazała zimozielona.Monia68 pisze:Kochana, co będę przekonywać![]()
Kupię dwie - trzy odmiany, na pewno Mu się spodobają, przecież nie wyrzuci
Będę musiała dłużej posiedzieć w wątku o trawach.