Rośliny Arkadiusa 121 cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Arkadiusa 121 cz.4

Post »

No szacun dla Twojego czajnikowego pomysłu, Arku. ;:215
A pamiętasz gdzie kupowałeś bugenwillę? W ubiegłym roku były ładne w L-u. Może i w tym się pokażą. Tak mi chodzą po głowie.
Bardzo udanego wyjazdu! Pozdrawiając - czekam na fotki z wojaży. ;:3
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko Dzięki za pochwałę lampki czajnika-akwarium jak i za wizytę w moim wątku a duża buźka za życzenia udanego wyjazdu ;:196
Swoją Bugenwillę kupiłem w L-u jeżeli dobrze pamiętam to chyba w końcu czerwca.
W tym roku muszę dopilnować dostawy tych roślin bo nasza Sąsiadka też się na nią napaliła i prosiła mnie,żeby Jej kupić.
Jestem w trakcie opracowywania kolejnych zdjęć jej drugiego zimowego kwitnienia bo już zawiązało się szereg białych drobnych kwiatków osłoniętych różowo-fioletowymi przylistkami-to właściwe kwitnienie.Wkleję je lada moment. Pozdrawiam i ponownie zapraszam :wit

11.02.2026.g.20:50

Na zdjęciach kwintesencja II-giego zimowego kwitnienia Bugenwilli-drobne,białe kwiatki wewnątrz przylistków.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :wit i zapraszam do odwiedzin.

Małgosiu miło mi,że podoba Ci się mój czajnik-akwarium ;:196 W poprzednim poście nadmieniłem,że nosiłem się z zamiarem napełnić go wodą i wpuścić miniaturowe rybki,np.neonki.Stwierdziłem jednak,że jego pojemność jest zbyt mała i zrezygnowałem z tego zamiaru.Służy zatem mi jako lampka ozdobna.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :wit ,życząc miłego wieczoru i spokojnej nocy ;:19
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No właśnie - w L-u były na prawdę ładne. I tylko jeden dzień u mnie.
Też sobie przypilnuję w tym roku, może się pojawią a ja na nie natrafię.
Ale, że takie mocne będą to nie przypuszczałam. Piękną masz tę bugenwillę. ;:215
Lawendę francuską też tam warto kupić jak się tylko pojawi.
Już pewnie jesteście spakowani... - to czekamy na Wasz powrót i super fotki, i może znowu na jakieś roślinne cacuszka :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rób fotki ładnym roślinkom :wit
I baw się dobrze :tan
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jest Małgosiu ma się rozumieć ;:108 Zmęczenie nie tyle podróżą co bagażami już mija i od jutra zaczynam "polowanie" z kamerą w ręce ;:333 Jest co fotografować,ciekawych roślin mnóstwo wokół co prawda już Wam znanych z moich i nie tylko moich wojaży.Będę dzielił dzień na wypoczynek,zabawę-czego mi szczerze życzysz ;:180 ;:180 ;:180 i robienie w miarę ciekawych zdjęć.Dziękuję za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam ;:138

Maspalomas 20.02.2026.
Zgodnie z moją wcześniejszą obietnicą w drodze na basen zrobiłem kilka zdjęć,które w formie pocztówek przesyłam Wszystkim Forumowiczom z serdecznymi pozdrowieniami :wit
Na początek i dla mnie i Dla Was Drodzy Forumowicze z pewnością miła niespodzianka:
Bugenwilla ale nie moja lecz rosnąca i pięknie kwitnąca na terenie tutejszego ośrodka turystycznego; Caybeach Princess w Maspalomas.
Jest piękna,przyciąga wzrok ale gdzie jej do mojej kwitnącej dwukrotnie w środku zimy no nie :heja

Bugenwilla - Bougainvillea

Obrazek Obrazek

Tekoma prosta/Żółte dzwonki - Tecoma stans

Obrazek

Szeflera parasolowata - Schefflera actinophylla

Obrazek

Drodzy Forumowicze gdyby któraś z nazw zaprezentowanych przeze mnie roślin nie była właściwa proszę o korektę za co z góry dziękuję ;:180

Zapraszam do kolelnych odwiedzin ;:108
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Cudownie jest tam !!! Jaką macie temperaturę? Tekoma jest pachnąca? Wspaniałego odpoczynku i pobytu!!!
Ciekawa jestem co tym razem wpadnie ci w oko i do koszyka :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest rzeczywiście cudownie,niebo czyściuśkie,błękitne co widać na wysłanych Wam pocztówkach.
Cieplutko,temperatury od 23 C do 26 C.
Kwiatów Tekomy jeszcze nie wąchałem,zrobię to przy okazji i napiszę ;:108
Już wpadł mi w oko jeden z kaktusów kwitnący czerwony,w zestawie jest ich trzy może zdążę włożyć do koszyka,jeżeli mnie inni nie uprzedzą?Nie jestem miłośnikiem kaktusów ale tutaj są pięknie kwitnące.W tym roku te zestawy egzotycznych roślin podrożały o przeszło 100%-ostatnio płaciłem niecałe 5Euro a tym razem trzeba zapłacić prawie 14Euro!!!Podrożały nie tylko roślinki ale wszystko co potrzebne do przyrządzania posiłków bo wykupiliśmy Self catering-dożywianie się we własnym zakresie i sporo pieniędzy wydajemy na żywność!Raz tylko w San Augustin wykupiliśmy all inclusive i powiedzieliśmy sobie nigdy więcej ;:185 bo wróciliśmy do domu utuczeni!Prawdopodobnie będą to tutaj nasze ostatnie wczasy w związku z drożyzną,przykre to ale prawdziwe ;:174
Dziękuję za odwiedziny,sympatyczny post i życzenia wspaniałego pobytu ;:196 Pozdrawiam serdecznie :wit i ponownie zapraszam do odwiedzin.

Dodaję jedną fotkę z widokiem naszego ośrodka.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”