Róże w moim ogrodzie.
Uff to już prawie jestem pewna, że to ona. Żadna inna nie ma tak pięknego koloru płatków .. a przynajmniej ja takiej nie spotkałam.Deirde pisze:To by się zgadzało bo moja też nie pachnie, tylko nie mogę sobie przypomnieć czy tak pięknie jak Twoja pokazuje pylniki.
W zeszłym roku kwitła do śniegów ale nic przy niej nie robiłam... a w tym roku zajmowałam się nią.... obcinałam przekwitłe kwiaty i ...... przestała kwitnąć !
Jak kupiłam dom, to ona już tu rosła... przesadzałam ją kilka razy... i nie wiem ile moze miec lat.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosienko
nie mam Aspiryny
........na foto wyglada nieskazitelnie! ........chcesz na nia "zapolować"?
zimno po zbóju!-20
.......ojjjjjj kilka rózyc pójdzie pod sekator
cmokasy
nie mam Aspiryny
zimno po zbóju!-20
cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ingrid
- 200p

- Od: 10 lut 2007, o 17:07
Gdzies mi mignęło , że zastanawiasz sie nad wyborem pomiędzy Elfe i Schneewalzer
Mam pierwszy rok" Schneewalzer " i jest nia oczarowana - zdrowa , silna róża o swieżym wyglądzie i orzeźwiającym zapachu , bardzo ładnie powtarza - słabo ją opatuliłam i wiosną okaże się ,czy zniosła - 26 C mrozu - pędy ma grube i sztywne - kwiaty kremowa biel , łapią lekki odcień różowy ,ale króciutko
Porównaj sobie
Schneewalzer
http://www.websad.ru/fotobase.php?part=4&code=5
Elfe
- słyszałam , że w sezonie Elfe póżno zaczyna kwitnąć - może to byc zaletą , bo kwitnie kiedy inne mają przerwę
http://www.websad.ru/fotobase.php?part=4&code=284
ps. jeśli gdzieś namierzysz Rokoko to daj znać
Mam pierwszy rok" Schneewalzer " i jest nia oczarowana - zdrowa , silna róża o swieżym wyglądzie i orzeźwiającym zapachu , bardzo ładnie powtarza - słabo ją opatuliłam i wiosną okaże się ,czy zniosła - 26 C mrozu - pędy ma grube i sztywne - kwiaty kremowa biel , łapią lekki odcień różowy ,ale króciutko
Porównaj sobie
Schneewalzer
http://www.websad.ru/fotobase.php?part=4&code=5
Elfe
- słyszałam , że w sezonie Elfe póżno zaczyna kwitnąć - może to byc zaletą , bo kwitnie kiedy inne mają przerwę
http://www.websad.ru/fotobase.php?part=4&code=284
ps. jeśli gdzieś namierzysz Rokoko to daj znać
pozdrawiam Ingrid
migawki z ogrodu
migawki z ogrodu
- Ingrid
- 200p

- Od: 10 lut 2007, o 17:07
Masz jeszcze czas na przemyślenia
Obie róże są w ofercie Baranowskich , wiec nie powinny być bardzo drogie i obie warte są posiadania
Qurcze przegapiłam , że Rokoko jest w ich ofercie ... dziękuję
Qurcze przegapiłam , że Rokoko jest w ich ofercie ... dziękuję
pozdrawiam Ingrid
migawki z ogrodu
migawki z ogrodu
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki, w tym roku trochę zdjęć przybędzie, co do Impresji to jest to radosne słowotwórstwo pewnego ogrodnika, róża była kupowana bez licencji i należy do grupy róż nazwanych od malarzy. W tej chwili uciekła mi nazwa ale jak ją znajdę to napiszę. Bardzo tęsknie za różami i przechodząc obok kwiaciarni kupiłam róże, próbowałam zrobić właściwe zdjęcie ale miałam kłopot z ustawieniem ostrości - róża podobna do Edenu.
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witaj Gosienko
a moze rzuc na pergole jakąs biała witalna historyczna pieknosc jako TŁO dla klejnotów?
[smok teraz przy bieli bo gdzie nie spojrze zasypane
].......kiedy moge sie spodziewać BIAŁEJ ASPIRYNY?
cmokasy z gór
a moze rzuc na pergole jakąs biała witalna historyczna pieknosc jako TŁO dla klejnotów?
[smok teraz przy bieli bo gdzie nie spojrze zasypane
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści