No i mamy sierpień. U mnie mało opadów, zaczyna być sucho. Na bukszpany napadła ćma i czekam na efekt oprysku. Jak nie podziała, płakać nie będę. Będzie okazja do zmiany aranżacji.
Wanda Miło mi zawsze jak czytam takie ciepłe słowa. Oczywiście zapraszam, cała przyjemność po mojej stronie.
Upały przed którymi mnie przestrzegalaś spędziłam w łóżku z anginą

Soniu Bukszpany dopadła ćma. Kilkanaście mniejszych spaliłam, próbuję ratować te duże. Zobaczmy co z tego wyjdzie.
Hortensje ogrodowe to moje wyzwanie ogrodnicze, są trudne i cieszą jak tak pięknie kwitną. Ich rozmnażanie nie jest trudne.
Alstromeria na zdjęciu to cięte kwiaty z innego ogrodu. Chciałam kupić, ale mają u mnie ceny zaporowe

Aguś Anabelkę daj do gruntu, w donicy nie będzie jej dobrze.
Twój Z jest fanem jeżówek? No to koniecznie pokaż jego kolekcję. Też mam różne odmiany, możemy się wymienić

Kiedyś kobiety musiały sobie radzić i tyle. Teraz się za dużo cackają ze sobą

Aniu Anabele dostają na nóżki kompost jesienią, bo na zimę ścinam je do zera, wiosną trochę obornika i tyle. Nie przesadzam, bo one chyba tego nie lubią w nadmiarze.
Sierpień to czas hortensji, jeżówek, kosmosów, dalii. Ogród jest kolorowy, pełen owadów i zapachu. Lubię ten czas.