Wreszcie ciepło i

i pachnie majem... jakze ja tęskniłam za tym

Roboty huk ale byla rodzina i goscie i troche posunęlo się do przodu... Ale ta trawa znowu do koszenia...
lojka 63 wczesnie wysiane pomidory juz kwitną; musze zacząć je wkładać do donic ;druga partia bo poprzednie juz w donicach. Za duzo rozsady mam;sąsiadka jest chętna przygarnąć kilka na szczęscie ; ostatnie dwa lata gruntowe to była totalna porażka...ciekawe czy w tym roku cos zdąży dojrzeć bez zarazy..
marta64 u nas dużo pada plus glina oraz pozne przymrozki i faktycznie cięzko cokolwiek uprawiac. Bób był pod folią oraz agro i tektura na noce bo przymrozki były duże. Poprzednia rozsada padła... Ta z kolei wytrwała (chyba przez to solidne okrywanie; teraz jest ok,ładnie rosnie a ten siany do gruntu własnie wychodzi. Ale powiem ci szczerze że wyleczyłam się z robienia rozsady na zawsze

ponieważ wyrasta za szybko kiedy u mnie jeszcze mrozy a potem się wyciaga. Niestety dzis juz zauważyłam atak tych małych czarnych bestyjek na niego..
jolifleur siałam chyba poczatek lutego albo sam koniec stycznia; chciałabym je mieć wczesnie. Drugą partie siałam koncem marca. Ta pierwsza kwitnie juz w pojemnikach ale małych ponieważ byly przymrozki i musze je wnosic do domu a duzych nie dałabym rady. Teraz drugi wysiew zaraz bedzie do wysadzenia ale juz do 20l donic a 3 partia jest do gruntu.
U mnie dżungla pomidorowa teraz
JAKUCH Twoje rutewki fajnie przezimowały i ładnie rosną aż sie sama dziwię bo u mnie wszystko albo pada albo te koszmary pełzające jedzą...
plocczanka Lucynko wreszcie jest ładnie i ciepło... ja tone w rozsadach. Wysadziłam cynie to juz ich nie ma.. malenkie potworki zżarły wszystko... Dobrze ze mam jeszcze zapas ich. Wysadze je jak będą spore.
Ogórki też mi zaczynaja kwitnąć i strasznie mnie cos pcha aby rozlożyć siatke i je wsadzić

ale z kolei boje się że zimna zośka i jej ogrodnicy nie popuszczą tak zupełnie w tym roku... Jak myślisz?