Działka korzo_m 2009
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piterek witam Ciebie serdecznie, zapraszam znowu.
Gabrysiu jeszcze spróbuję kupić inną odmianę koleusów - innego producenta. W zeszłym roku miałam klęskę w ich wysiewaniu , chyba na 3 torebki zostały mi tylko 2 sadzonki, a z nasion od L. nie wykiełkowała ani jedna sztuka. Dałam tej firmie jeszcze jedną ostatnią szansę.
Gabrysiu jeszcze spróbuję kupić inną odmianę koleusów - innego producenta. W zeszłym roku miałam klęskę w ich wysiewaniu , chyba na 3 torebki zostały mi tylko 2 sadzonki, a z nasion od L. nie wykiełkowała ani jedna sztuka. Dałam tej firmie jeszcze jedną ostatnią szansę.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A spójrzcie tutaj - rzadko spotykane nasiona - cudne nagietki, malwy, kosmosy , wilce etc.....
http://sklep.cnos-vilmorin.pl/go/_categ ... %5E&page=1
http://sklep.cnos-vilmorin.pl/go/_categ ... %5E&page=1
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Gabrysiu jestem bardzo ciekawa jakie nasionka uda Ci się kupić.
Grażynko ja byłam na tej stronie, powybierałam niektóre nasionka, ale w naszym ogrodniczym jeszcze takich cudów nie ma, dzisiaj powiedziano mamie, aby przyszła za tydzień, może sprowadzą.
Moja mama oczywiście nie wróciła bez nasion ze sklepu, oto co kupiła

Grażynko ja byłam na tej stronie, powybierałam niektóre nasionka, ale w naszym ogrodniczym jeszcze takich cudów nie ma, dzisiaj powiedziano mamie, aby przyszła za tydzień, może sprowadzą.
Moja mama oczywiście nie wróciła bez nasion ze sklepu, oto co kupiła

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to już coś jest.
Teraz jeszcze niech razem z tobą je posieje a potem pikuje, to będzie miała jeszcze więcej radości.
Jednak do wysadzania jednorocznych trzeba mieć dobrze przygotowaną ziemię.
Inaczej słabo się przyjmują i marnie rosną. Ja staram się odchodzić już od jednorocznych na korzyść wieloletnich - mniej pracy a efekt też może być duży.

Teraz jeszcze niech razem z tobą je posieje a potem pikuje, to będzie miała jeszcze więcej radości.
Jednak do wysadzania jednorocznych trzeba mieć dobrze przygotowaną ziemię.
Inaczej słabo się przyjmują i marnie rosną. Ja staram się odchodzić już od jednorocznych na korzyść wieloletnich - mniej pracy a efekt też może być duży.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko sieję ja, póżniej sama pikuję ,mama już leciwa kobieta i wzrok zawodzi, a ja nie ukrywam też muszę pikować w dobrych patrzałkach
. Z ziemią gorzej, pierwszy raz będę na tym piachu siała zobaczymy jakie będą efekty. Ja też lubię byliny, ale nie mogę się oprzeć urokowi jednorocznych, kupiłam takie nasionka , które powinny wykiełkować. Ja mam duży obszar do zagospodarowania, jeszcze muszę posiać wśród rabatek trawę, na razie będą to ścieżki, a póżniej czas i portfel pokaże jakie zmiany uda mi się wprowadzić.
Magda chabry wybrałam ze strony Vilmorinu, jeszcze był inny rodzaj śliczny. U nas w ogrodniczym nie ma całej kolekcji odmian kosmosów, ja nie wiedziałam ,że te kwiaty są takie piękne . Miałam je posiane dawno temu na poprzedniej działce ( oczywiście te pospolte), póżniej je polikwidowałam denerwowało mnie, że rozsiały się same w miejscach nieproszonych, chyba koło 3 lat walczyłam z samosiejkami. Zauważyłam u siebie dziwną cechę, że po kilku latach wracam do kwiatów, które już u mnie rosły, tak było z tawułami, marcinkami, kilka lat temu wszystkie powyrzucałam w zeszłym roku tawułki kupiłam, a marcinków szukam
to jest dopiero dziwactwo i jakaś nowa choroba, czym leczyć :P :P :P

Magda chabry wybrałam ze strony Vilmorinu, jeszcze był inny rodzaj śliczny. U nas w ogrodniczym nie ma całej kolekcji odmian kosmosów, ja nie wiedziałam ,że te kwiaty są takie piękne . Miałam je posiane dawno temu na poprzedniej działce ( oczywiście te pospolte), póżniej je polikwidowałam denerwowało mnie, że rozsiały się same w miejscach nieproszonych, chyba koło 3 lat walczyłam z samosiejkami. Zauważyłam u siebie dziwną cechę, że po kilku latach wracam do kwiatów, które już u mnie rosły, tak było z tawułami, marcinkami, kilka lat temu wszystkie powyrzucałam w zeszłym roku tawułki kupiłam, a marcinków szukam

- korzo_m
Agness witam Cię serdecznie
, ja też mam te pospolite chabrowe, rozrastają i wysiewają się ładnie, co roku chętnym rozdawałam sadzonki. Teraz zamówiłam sobie sadzonkę chabra bylinowego- żółtego, ale widziałam również ,że można kupić nasionka.
Zobaczę jak się sprawdzą siane chabry z nasionek, pierwszy raz będę z nimi eksperymentować.

Zobaczę jak się sprawdzą siane chabry z nasionek, pierwszy raz będę z nimi eksperymentować.
- korzo_m
Reniu mnie zawsze w styczniu już nosi, jedni dla poprawy humoru idą do fryzjera, a ja do ogrodniczego po nasionka, codziennie je oglądam, przekładam, myślę...... jak będa się prezentować, wiem z własnego doświadczenia, że to co wyrośnie nie zawsze jest takie piękne jak na zdjęciu.
Agness wysokie bylinki zawsze możesz posadzić z tyłu rabatki, a naprawdę te żółte chabry są piękne, cena przystępna. :P :P
Agness wysokie bylinki zawsze możesz posadzić z tyłu rabatki, a naprawdę te żółte chabry są piękne, cena przystępna. :P :P