Ogród Ali -> alana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magda, świetne są twoje zdjecia i widoki :shock: Te łąki i pola super, zawsze podróżując po kraju siedzę z nosem w szybie i patrze na szachownicę z takich pól. Ale te ostatnie...nigdy nie byłam w takich okolicach :oops: nieziemskie skały, tak stanąć pomiędzy nimi i porozmyślać, pobujać w skałach :D A co jest na tym ostatnim zdjeciu, ten dworek/pałącyk. Taka polsko i sielsko.
A, Madziu, do Twojego rozkazu chyba nie bedę potrafiła się dostosować :D:D

Wiolu, świetne te bagienka, no nie :P Kiedyś takie maluteńkie wciagnęło mi nogę, to tak z dystansem podchodzę teraz, ale jakbym miała git gumaki, to bym się skusiła na "głębszą" wodę. Wystarczy jakaś porządna trawiasta wysepka i mozna na chwilę na nią stąpnąć.

Jadziu, rozmawiajcie do woli, to raczej mi się bura należy, ze mnie brakuje i nie gościłam Was odpowiednio ;) Dziękuję Ci ślicznie za piwonie, te kwiaty tez uwielbiam ;)
U nas za dnia był 1 stopien, ale późniejszym popołudniem chyba nadszedł mróz. Ale wieje trochę i straszny chłód się odczuwa mimo dodatniej temperatury. To u Was na wschodzie województwa zimniej było.

W sobotę naszła mnie myśl modernizacji rabaty z białą hortensja, ostróżkami i budleją, w zasadzie to ona dokończona nigdy nie była (jak pozostałe ;)), ale już robie rozpiskę co by można było tam posadzić. Na razie jestem pewna zasadzenia powojnika jakiejś czerwonej odmiany i róży, może purpurowej, lekko fioletowej.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

;:111 Alo ja z tej wody nie wychodzę!!! Zdjęcie z pniem z hubami- brak mi słów zachwytu.
Magdo Karolciowa-skąd masz takie głazy? Oglądam pierwsze zdjęcie i sobie myślę, ale fajnie byłoby mieć w okolicy tych głazów dom :roll: , przewijam następne-a tu stoi cudny dom otoczony kamykami, no nieeee.
Ciekawe co tam za asy macie w rękawach jeszcze? ;:177
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Magduś, te kamory trochę kojarzę jeszcze ze szkolnych lat.
Coś mi tam świta w głowie, chyba byłam na wycieczce ..... Ojców :?:
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Alu te zdjęcia Magdy to chyba zamek w Pieskowej Skale i jego okolica - oczywiście mogę się mylić, byłam tam tylko raz prawie 3 lata temu :oops:

zapomniałam dodać- Jadziu ale piękne piwonie :shock: :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

judyta pisze:;:111 Alo ja z tej wody nie wychodzę!!! Zdjęcie z pniem z hubami- brak mi słów zachwytu.
Magdo Karolciowa-skąd masz takie głazy? Oglądam pierwsze zdjęcie i sobie myślę, ale fajnie byłoby mieć w okolicy tych głazów dom :roll: , przewijam następne-a tu stoi cudny dom otoczony kamykami, no nieeee.
Ciekawe co tam za asy macie w rękawach jeszcze? ;:177
Judyto, dzięki :D

Piękne te zdjecia Magdy, prawda :)
Ale już niczym Was raczej nie zaskoczę, bo ile mozna tego samego ;) Muszę koniecznie Ojców kiedyś odwiedzić, tylko dlaczego tak daleko, komunikacja w Polsce :?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu,strzał w dziesiątkę.
Kamory to Ojców :D
a dla wiadomości Ali i Joli:
Ostatnie zdjęcie to Pieskowa Skała :D (Zamek w Pieskowej Skale)
Oczywiście trzymam za słowo i zapraszam :D pierw do Magdy, potem do Ojcowa i Pieskowej Skały :D
Jak jest meta... to jest wszystko :;230

Judyto,uwierz ja też bym tak chciała,ale to chyba marzenia ściętej głowy :cry:
Pozdrawiam Magda :)
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

szukałam zdjęć z mojej okolicy i jakoś nic nie mogłam znaleźć :oops: muszę dokładnie przejrzeć archiwalne zdjęcia, albo wiosną zrobić nowe :;230
przypomnę więc tylko, jak sielsko-anielsko jest u mojej babci :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu,zobacz co znalazłam :D ;:89
Obrazek Obrazek

Cosik czuje,że Vilmorin będzie mój :oops:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, już rok temu widziałam u nich te nasiona, dlatego łudziłam się, że może oni w tym roku wrzucą na rynek tamte odmiany :wink: Jak sie podleczę, to w weekend wybiorę się do ogrodniczych jeszcze, jak będa w przystępnej cenie te kosmosy, to któryś sprawdzę w tym sezonie :D
Tymczasem moje chciejstwa z nasion to szałwia błyszcząca White-Red Bicolour, mekonops i dalia kołnierzykowa i może na bratki (coś dla Magdy :D) się skuszę ;)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O Karolka-Ty to zawsze coś dziwnego i fajowego wygrzebiesz i kusisz :evil: Jak mam oglądać te ogrody z zamkniętymi oczami :;230 :;230 ;:206

Alo kuruj się, nie daj się zarazie-to jakaś epidemia na Forum, każdy jakieś syropki, czosnki wcina-kłurde mnie też dopadło :(
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judyto, znowu się powtórzę, sprzed roku link ;). Widziałaś takie kosmiczne cuda http://studiesofplantsandwildlife.blogs ... ikawa.html?
To trzymaj się, życzę zdrowia, bo ja od poniedziałku choruje, najgorsze chyba za mną, bo gorączka opadła, jeszcze tylko katar i kaszel. Teraz te wirusy to jakieś mutanty, żeby tak człowieka ścięło z nóg :?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:111 No to ładnie mi na noc zrobiłaś kochaniutka, no pięknie po prostu :evil: ;:164 Ja sobie wypraszam takie linki :wink: Następna strefa skażona ;:181 ;:181 ;:181 ...i następna noc nieprzespana...kosmosu się mi zachciało!

Zagluceni i zakaszlani, a także ześwirowani na zielono łączmy się!!! ;:213 ;:147 :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Hmm, bardzo ciekawy kosmos. Ja tez oglądałem u nich nasiona i mają świetne aksamitki i nasturcje. Trzeba się wybrac na polowanie i spróbować znaleźć jakieś ciekawe odmiany, a jak nie znajdę to zamówię u nich :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu,te kosmosy są po 5 złociszy :(
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Trochę mnie tu nie było, a tu takie widoki... ;:111
Alu gdybym ja miała takie cuda w okolicy, połowa byłaby u mnie w ogródku... :;230 :;230
Madziu, Twoje okolice są piękne... ja tam byłam... :tan i naprawdę mam co wspominać.
Te kosmosy wcale nie wyglądają jak kosmosy. ;:113
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”