Storczyki platynkowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Wczoraj o 8.00 w TV1 był program o storczykarni w Niemczech, oprócz wyatawy, wielki kiermasz storczyków. Gdzie to mogło być? w jakim mieście?
platynka :)
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moze to był Hannover ?

nie oglądałąm ale wiem,,bywają najgłówniesza wystawa była właśnie w styczniu
T U T A Jrelacja
Moze to było to? Iimprez w Niemczech jest bardzo dużo.Stan posiadania tak wielu plantatorów
skutkuje akcjami promocyjnymi.Często bardzo lokalnymi.
.To najlepsza promocja sprzedazy i swoich upraw.Tylko Im zazdrościć.

pzdr.JOVANKA
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Platynko, widzę że przegapiłam jakiś ciekawy program :?
Nie wiem, czy o tę Wystawę Ci chodziło, ale to, co pokazała Jovanka, spowodowało u mnie
szybsze bicie serca (z wrażenia) ;:97 A fanki i fani Sabotków pewnie też nie pozostaną obojętni...
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

TAk sabotki z relacji piękne, no i jeszcze można było zobaczyć prawie w realu autora książek o storczykach :)
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

:lol:

jak czytam dyskusje na innym forum, to.... prawdopodobnie pokazywali coś innego :P
szklarnie ,a przy okazji wystawę producenta gdzieś na pograniczu Niemiec iHolandlii.Nie wiem,bo nie doszli też do tego czy to przypadkiem nie sa tereny naszej Agatki z forum Orchidheaven- tam gdzie pokazywała DolinęMOtyli i Ogrody do zwiedzania..

Ja się kierowałam informacja ,ze w Niemczech wiec.....była ,dość ważna ,Stąd udział autora książek ,które zznamy i mamy.Akurat śledzę imprezy zagraniczne, jest mnóstwo więc ograniczam sie do najważniejszych.A ta była z tej serii,nie lokalna.

Telewizja może wiele pokazywać innych.Jest nawet namiar strony na ten prograam ,ale szukać nie będę,bo i tak nie widziałam i nie zobaczę.

Ale naet jak to podałam :P , to pozostaje frajda z paphiopedilum w portretach ;:215

pzdr.JOVANKA
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

program był o 8, taki półgodzinny, a że ja o tej porze jestem nieprzytomna, to w pIerwszej chwili myślałam, że mi się coś śni. Potem stwierdziłam, że zasnęłam przy włączonym telewizorze w poprzednią noc i rano był ten program. Na pewno mówili o ogromnej liczbie storczyków wystawowych,ale też kiermaszu. I to już widziałam - ogromną halę i stoczyki w sprzedaży - aż się mieniło od kolorów...były też stoiska z akcesoriami... i dwa razy mówiono,że "w Niemczech", "jedna z większych wtstaw, połączona z kiermaszem/targami"...

Czyli to Hannover?

Jovanko, ja widziałam tę halę wewnątrz, nawet nie wiem, czy to była hala, ale pomieszczenia ogromne..., dlatego trudno mi mówić, czy to akurat tam... :(

przyomniało mi się coś, tam chyba była jakaś MOTYLARNIA...

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC :)
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten program to "Rok w ogrodzie". Oglądam go prawie co tydzień, ale tej soboty po prostu zaspałam i było mi bardzo przykro, gdy okazało się, że moi bliscy go oglądali, a ja nie. Opowiadali mi co nieco, ale to nic w porównaniu zobaczenia tego.
Wiem tylko, że mówiono tam i pokazywano storczyki i jednego z ich producentów, który z czasem rozbudował szklarnie, w pobliżu też postawił motylarnię połączoną z orchidarium.
Nie wiem czy gdzieś w necie można by obejrzeć ten program. Zdaje się, że TVP nie daje możliwości oglądania w necie archiwalnych nagrań. A chętnie bym obejrzała...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

Baryczko,a "Rok w ogrodzie" ma jakies podtytuły?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Oglądałam ten program, pokazywali tą osławioną przez jedną z nas dolinę motyli i storczyki w szklarni, dokładnie przeszli przez te gospodarstwo omawiając jakie są tam ogrody bo dokładna relacja ma być w innym programie. Pokazywali też motyle, a cały program był poświęcony storczykom i omawiali jak o nie dbać.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Bardzo mi szkoda, że zapomniałam o tym programie, a bardzo go lubię, ale moje dzieci w sobotę rano atakują telewizor i oglądają bajki więc ciżko je oderwać. Gdybyście słyszeli o powtórce dajcie znać.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

najnowsze doniesienia... a ten w różowe kropeczki to trzypędowiec, dostałam w prezencie....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Platynko mam identycznego "pieguska" :D który zakwitł mi właśnie powtórnie :wink: ale Twój to cuuuuuudeńko >>> 3 pędy toż to szok :shock: :shock: :shock:
W ogóle pięknie kwitnie Ci reszta falenopsisów, czyżby ominęła Cię wszechobecna plaga żółknięcia pączków ???
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

to jest 1/4 moich storczyków. niestety, reszta nie kwitnie, a co do pączków... w tym roku tez zółkły, nawet ten biały z bordową warżką zrzucił kilka... to pierwsza taka zima, bo zawsze zimą moje storczyki puszczały najwięcej nowych listków, pędów, miały najładniejsze kwiaty.
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

platynko- piekne okazy, a ten w kropeczki wprost sliczny :lol: fajna kolekcja na parapecie
gelka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Oj Platynko cudeńka :shock: i jak najwięcej takich prezentów Ci życzę (i każdemu z Nas :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”