Ja dopiero od tym roku mam zamiar rozpocząć przygodę z floksami. Dla mnie, to wyjątkowo wdzięczne kwiaty.
Hanka 1 pisze:A ja w tamtym roku przerobiłam całą rabatę kwiatową.Na to miejsce wsadziłam tuje a efekt zobaczę na wiosnę.Chociaż szczerze mówiąc już mnie "nosi".Do ogrodniczego nie zaglądam,bo wiem ,że jak wejdę nakupię nasion potrzebnych i nie potrzebnych a później nie mam tego gdzie posiać.
Fakt to forum nakręca-chciałoby się mieć wszystkie kwiaty świata,ale przecież to nie jest realne.
Halinko, floksy może i są wdzięczne, ale tak jak już pisałam, nie wszystko można mieć.Halina Kwak pisze:Gabrysiu, jak mogłaś wyrzucić floksy, one są takie ładne i w dodatku ślicznie pachnąMam nadzieję, że do nich wrócisz, tak jak do ostróżek :P
Ja dopiero od tym roku mam zamiar rozpocząć przygodę z floksami. Dla mnie, to wyjątkowo wdzięczne kwiaty.
Gabriela pisze:
Tak, to prawda...ciężka choroba zawisła nad tym forum.![]()
Bożenko, ja zmniejszałam swoją kolekcję dwa lata temu.
Wyrzuciłam floksy, ostróżki, prawie wszystkie skalniaki i jeszcze kilka innych.
Ale na to miejsce mam inne, które bardziej mi się podobają.
Do ostróżek jednak wróciłam, ale mam tylko wybrane kolory.
A Ty nie musisz się przejmować, masz dużo miejsca i możesz sadzić.
Witaj Judyto.judyta pisze:Błagam nie wyrzucaj ostróżek, bo dostanę zawału
Nie mam innego koloru poza niebieskim
P.S.
W pierwszej części utknęłam na 10 stronie i przerysowuję wszystko totalnie![]()
Agnieszko i Ciebie witam.rivendel pisze:Gabrysiu, zdjecia obejrzalam, kwiaty piękne!
w nocy- dziś w nocywydaję kaskę na liliowce i ismeny!
Ech...wiosna...
Witam Izo.liska pisze:Ale się uśmiałam z postu Babopielki... rzeczywiśćie nikt nei zmneijsza ilośći kwiatów tylko każdy dokupuje... hahahhahaha
Gabiś piękne te krokusiki miałaś...
Tej wiosny będę miała krokusy po raz pierwszyalez będę roić im sesje zdjęciowe... (jak wszystkie tu na forum hihihihi)
liska pisze:Gabiś nawet nie chcę myślechihihihi
a na poważnie... wydaje mi się, że najwięcej wydają nowicjusze... w końcu czymś te działkę muszą zapełnić
Halinko, jeśli masz takie podejście, to jak najbardziej, posadź floksy.Halina Kwak pisze:Gabrysiu, u mnie też jest słonecznie, ale też wilgotno, bo ja uwielbiam podlewać. Przy podlewaniu odpoczywam, zapominał o wszystkich problemach, wyciszam się i jak mówię "ładuję akumulatory"Myślę, że floksy będą u mnie dobrze rosły :P