Kochani chwila oddechu więc mogę coś skrobnąć, ale nie będzie to za dużo

Działka w czasie urlopu troszkę zaniedbana, nie było mnie tydzień, to chwasty w najlepsze się porozrastały, nie ma kiedy ich ogarnąć, bo zaraz koniec urlopu i powrót do szarej rzeczywistości
Dobrze, że spadło trochę deszczu, to i ogród podlany, bo susza była niesamowita, powoli wszystko przekwita, teraz zbiory cukinii, pomidorów i ogórków

Przed samym urlopem udało mi się również wymienić dach nad altaną i teraz już deszcz mi nie straszny.
Czas na zaległe odpowiedzi
Iwonko[iwona0042] dziękuję za pochwałę moich lilii, faktycznie w tym roku dały koncert.
Alicjo[Alicja125] dziękuję za miłe słowa i pochwały.
Julcia[julcia1] oj powiem Ci, że przesadziłem z ilością roślin, ale muszę się pochwalić, że w tego lata jeszcze nic nie zamówiłem

i mam nadzieję, że tak zostanie, bo dotrą na jesieni jeszcze piwonie i nie wiem gdzie je wsadzę
Marto[marta64] oj tak lilii mam sporo, ale mają one swój urok, jak już większość przekwita to one zdobią ogród. Liliowce też zachwycają, ale czekam jeszcze na ich pełne wybarwienie, bo jeszcze to nie to co zamawiałem
Soniu[cyma2704] dziękuję, pomidorki jak na razie dopisują
Marysiu[Maska] u mnie też susza część lilii dopadła i podupadły na swojej urodzie, ale reszta dała radę. Pomidorki na tkaninie to dla mnie wygoda, bo chwasty nie rosną i nie trzeba plewić, a pomysł się sprawdził w zeszłym roku

ogórki tak samo
Aniu[anabuko1] dziękuję za miłe słowa.
Małgosiu[clem3] oj zapach jest wspaniały, nawet sąsiedzi się nim zachwycali hehe, ja nadal trwam w postanowieniu niekupowania.
Ewo[ewaidc1198] pomidorki przekorzeniają się do gruntu, bo są wsadzone w butelki 5 litrowe bez dna

czyli mają tylko boczną obwolutę żeby woda spływała w korzenie. Włóknina sprawdza się w 100% i plewienia dużo mniej.
Pestko dziękuję za pochwały.
Jadziu[JAKUCH] ciemnych lilii mam kilka sztuk w dwóch odmianach
Basiu[apus] dziękuję.
Olu[Bufo-bufo] poskrzypka trochę było na początku wiosną, ale to zebrałem ręcznie, ale mało go było kilka sztuk, później jakoś lilie same dały radę

Hortensja do niskich nie należy, to młoda sadzonka wsadzona w tym roku, dlatego taka mała.