Inkarwilla sadzenie
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Inkarwilla sadzenie

- nicktosia
- 100p
- Od: 9 sie 2014, o 21:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podpowiedzcie proszę w kwestii siania, a nie sadzenia inki. Mam nasiona, czytałam, że trzeba je stratyfikować. Czy jeśli wysieję je przed przymrozkami do donicy na osłoniętym balkonie, to jest szansa, że przeżyją zimę? Czy może lepiej przez zimę trzymać je w lodówce i wysiać wczesną wiosną również do donicy na balkonie?
I jeszcze przy okazji pytanie: czy inkarwilla z nasion wykształci przez cały sezon kłącza, które będzie można wykopać przed zimą? Wiem, że tak potrafią dalie, nie wiem jak z inką.
I jeszcze przy okazji pytanie: czy inkarwilla z nasion wykształci przez cały sezon kłącza, które będzie można wykopać przed zimą? Wiem, że tak potrafią dalie, nie wiem jak z inką.
- Senior
- Od: 1 sty 2017, o 01:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pytanie stare, ale odpowiem na nie. Ja inkarwillę sieję jesienią do gruntu i zawsze coś wyrośnie. Posiane w ten sposób sadzonki do jesieni zdążą wykształcić bulwę.

- nicktosia
- 100p
- Od: 9 sie 2014, o 21:32
Dzięki Senior.
Niestety inkarwilla, o której wtedy pisałam (u członka rodziny w ogródku) zniknęła bez śladu po jednej z ostatnich zim, a z nasion nie udało mi się niczego uzyskać. Ale na tym nie może się zakończyć moje spotkanie z tą piękną rośliną
Jak już kiedyś będę panią na swoich włościach, to z pewnością postaram się o choć jeden okaz i będę go pielęgnować według wskazań doświadczonych ogrodników.
pozdrowienia
Niestety inkarwilla, o której wtedy pisałam (u członka rodziny w ogródku) zniknęła bez śladu po jednej z ostatnich zim, a z nasion nie udało mi się niczego uzyskać. Ale na tym nie może się zakończyć moje spotkanie z tą piękną rośliną

pozdrowienia

- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
Witam.
Czy już sadzić do donicy kłącza Inkarvilli?
Mam różową a koniecznie chcę dokupić białą i posadzić w sporej donicy bo kłącza duże.
Czy już sadzić do donicy kłącza Inkarvilli?
Mam różową a koniecznie chcę dokupić białą i posadzić w sporej donicy bo kłącza duże.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja posadziłam dwa tygodnie temu i stacjonuje w pomieszczeniu na działce. W dzień wystawiam na słoneczko.