Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

A ja Ci napisałam na pw, czy chcesz :D a Ty masz już.
Tak to są ostnice
Jakoś nie lubie ich przycinać, bo one wcześnie startują i często można przyciąć już nowe źdźbła.
W dodatku mam taki przesąd, że jak je za wcześnie prztyknę to zmarzną.
Jak masz już swoje pierwsze, to powinny się ładnie wysiać.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, mimo niedostatku wody Twój ogród coraz piękniejszy, coraz bardziej kolorowy, a przede wszystkim cieszy świeżutką zielenią. ;:138 ;:138 ;:138
Szkoda, że Bozia skąpi naszej suchej ziemi wody z nieba. :oops: Mżaweczka, która dzisiaj przez chwil kilka pociekła, niewiele pomogła i w dalszym ciągu będziemy musiały uskuteczniać podlewanie. ;:108
Dobrego tygodnia, Gosiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj skąpi nam Bozia tego deszczu w tym roku.
I to takie niesprawiedliwe, że w jednych częściach świata jest go za dużo, a w drugich za mało.
W nocy też lekko pokropiło, ale jak wróciłam z pracy już było sucho, więc udało się skosić trawę
A wieczorem mimo wszystko podlewałam. Szczególnie rodki, hortensje i dalie posadzone do gruntu
Ciekawe, czy w tym roku będe z nich zadowolona

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,masz tak dużo rozwiniętych roślin ,serduszki u mnie jeszcze nic nie kwitną ,a u Ciebie takie już piękne ,skrzynie masz solidne ,fajnie to będzie wyglądać takie stopniowanie nasadzeń ,ogród jak zwykle imponujący ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękne Gosiu Twoje Serduszki, ja jakoś nie mogę się ich doczekać, dochować, co posadzę to odchodza, i w tym roku też już ostatnia mi odeszła, coś im u mnie nie pasuje ;:185
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moja ułudka rosnie w pełnym słońcu już od lat i doskonale sobie radzi. Cienia nie ma nawet przez minutę, tyle tylko, co nocą :heja
serduszki są cudne, zawsze mi się kojarzyły z kobiecymi głowami przyobleczonymi w czepeczki ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Piękne masz serduszki ;:215 . Rzeczywiście o tej porze ogród zmienia się z dnia na dzień ;:215 . U mnie na szczęście pada już od niedzieli więc ziemia nasiąkła odpowiednio i susza mi na razie nie straszna . Dmucham chmury z deszczem do Ciebie i pozdrawiam ;:196 :wit .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, faktycznie rośliny u mnie szaleją. Nie nadążam z robieniem zdjęc, bo nie zawsze mam czas.
Na razie skrzynie nie wyglądają dobrze. Za bardzo rzucają się w oczy
Ale mam nadzieje, że jak rośliny się rozrosną i zaczną wylewać ze skrzyń efekt będzie fajny

Iwonko, te serduszki dostałam od Lucynki. Przyjęły się od razu i chyba im dobrze
Nie wiem, czy to miało jakieś znaczenie, ale ja wszystkim roslinom na tej rabacie pod nóżki wrzuciłam ziemi liściowej.

Iwonko1, u Ciebie wszystko rośnie. Chociaż może i moja ułudka poradzi sobie ze słonkiem.
Serduszki są prześliczne. Mają tyle tych kwiatuszków, że z daleka je widać. Cieszę sie, że chcą u mnie rosnąć.
Masz rację, nigdy by mi się to tak nie skojarzyło. :D

Ewelinko, dmuchaj, dmuchaj. Ja codziennie podlewam. Ręce opadają. Z jednej strony człowiek się cieszy, bo ma ładną pogodę, ale z drugiej cierpi razem z roślinkami
Najgorsze, że jak było tak brzydko w sobotę i niedziele, to mogło lać przy okazji, a tu nic.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Gosiu, jaka cudowna wiosna u Ciebie, tyle różności kwitnie.
Skrzynie marzenie moje, ale mój e-Mek nie może znaleźć czasu na ich zrobienie, za to obowiązkowo zrobi mi z palet ławeczkę.
Super ognisko-grill, własnej produkcji, czy kupny? Też mamy ochotę na taki zestaw.
DzonaK

Post »

Witaj Gosiu
Pięknie Ci kwitną serduszki . Moja jest jeszcze zbyt młoda na kwiaty . Ogród jak zawsze masz piękny . U mnie trochę popadało , ale też jak na lekarstwo . Podlewam już od dwóch tygodni . Pozdrawiam i miłego dnia życzę . :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu co to za śliczności tak pięknie kwitną https://images91.fotosik.pl/172/a0eb6cea5b6c91f4.jpg , Twoja kamienna ścieżka jest niesamowita, bardzo lubię takie klimaty.
Długo masz w ogrodzie epimedium? Taka śliczna kępka, swoją chyba posadziłam w złym miejscu, i muszę chodzić lupą żeby ją zobaczyć.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Co to jest to zółte i białe pod niezapominajką.
Śliczne i inne roślinki.Nie znam ich.
Moje ostnice Gosiu maluteńkie. A one się wysiewają ??
Piękny już ten twój ogród ;:180
I nawodnienie kropelkowe masz.Ja jeszcze nie.Wciąż inne wydatki. ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Plan mój na ten rok to więcej ziemi liściowej, robie ją sobie z liści lipy, które rosna u nas koło bloków, jest ich kilka, liści sporo, zawsze jak liscie sa pograbione i popakowane w worki, to ja je na samochód i wiozę na działke, tak co roku, ale biore tylko kilka worków, to niewiele, będę brała wiecej ;:215 kolejny plan to jeszcze raz spróbować z Serduszkami, tylko miejsce im musze dobre uszykować, no i chyba muszę poszukać Jagodowca, bardzo mi się spodobał ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, faktycznie mam sporo różności. Może nawet za dużo
Dzisiaj byłam w szkółce i znowu przywiozłam kolejne rośliny
Chyba nigdy się z tego nie wyleczę.
Skrzynie zrobiłam sama, bo po prostu je kupiłam. Koszt niewielki, bo to nastawki paletowe. Jedna nadstawka kosztuje od 20 do 40 zł. Zależy od wielkości.
Grill jest kupny. To działka mojego m.

Asiu, serduszka szybko się rozrośnie. Dostałam od Lucynki, a mam już swoje siewki.
U mnie nadal sucho :(

Daysy, na zdjęciu jest jagodowiec. To malutka bylinka.
Epimedium u mnie rośnie bardzo dobrze, niezależnie gdzie posadzę, bo rozrasta się, a ja je dzielę.
Na pewno nie lubi bezpośredniego słońca. Może tam je posadziłaś?

Aniu, żółte to jagodowiec, a białe to kokorycz, ale nie pamiętam odmiany.
Tak ostnice się wysiewają. Ja mam stąd ich pełno w ogrodzie. U mnie nawodnienie to konieczność, bo piaski wszystko przepuszczają. Dlatego zdecydowałam się na kropelkowe. W sumie to nie jest wielki koszt. Szczególnie jeśli zaczniesz układać na raty. Ja tak zrobiłam.

Iwonko, ja ziemię liściową robię z czereśni. Aż tak dużo nie robię, ale i tak wystarcza. Serduszka nie lubi pełnego słońca.

Jak pisałam Ewci, dzisiaj byłam w szkólce Zielone Progi. W szkółce można dostać amoku. Gdybym miała fundusze kupiłabym o wiele więcej. Dobrze, że tam nie ma płatności kartą.
Ogród wzbogacił się o chabra, maka, kukliki, astry i kilka innych roślin.Może jutro zrobię zdjęcie, bo wróciłam już po zmroku do domu.
Poza tym cały czas brak czasu. Nawet nie nadążam robić zdjęć
Nie mówiąc o ich wstawianiu. Dzisiaj przed wyjazdem udało się szybko coś sfotografować

Zakwitła piwonia drzewiasta ;:138

Obrazek

rozpoczęły kwitnienie irysy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Piękne masz te maluszki ;:215 . U mnie jeszcze ich za mało . Mam sporo młodych sadzonek i nawet nie wiem czy zakwitną ;:224 . Wyjazd na roślinne zakupy bywa zgubny :;230 . Już nie raz mówiłam sobie ,że nic nie kupię ale nie wyszło ;:306 . Jak zawsze zachwycam się objętością Twojego ogrodu i ubolewam, że u mnie ciągle nie jest tak jak powinno. Mam za dużo bylin a za mało iglaków i krzewów ;:222 . Mam nadzieję, że za kilka lat uda mi się te proporcje poprawić. Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”