Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

ANIU nie wszystkie fotki są idealne a czytałam ,że poszłaś na studium fotograficzne BRAWO TY.Kurcze też chciałabym sie czegoś więcej nauczyć jednak wciąż czytam i próbuję sztuczek jednak z marnym efektem .Na brak kwiatów nie narzekam raczej na brak deszczu to tak .Dzisiaj znów musiałam ćwiczyć aerobik z wężem ,bo już suchuśko.Jeżówki zakończyły kwitnienie tylko ta nowa jeszcze kwitnie

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO spodobało mi sie fotografowanie więc łażę po ogródku i próbuję wypatrzyć coś nadzwyczajnego jednak nic takiego nie widzę ;:174 albo źle patrzę .Owadów i motyli coraz mniej a i kwiatów również jak na razie ,chociaż zaczynają kwitnąć astry jesienne i za chwilkę większość chryzantem to jeszcze można będzie nacieszyć oczy kolorami

Obrazek

Obrazek

miss obiektywu

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
DzonaK

Post »

Jadziu zimą też można zrobić piękne zdjęcia ogrodu o ile jest puchowa pierzynka :D bez tego ogród jest szary i smutny . Ja też wyciągnęłam aparat i będę focić co się da . Mimo jesieni nadal jest kolorowo w Twoim ogrodzie , rozchodniki piękne ;:167
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ta ostatnia miss obiektywu piękna , końcówki ma w fiolecie ? bardzo ładna , jednak dalie są niezawodne w tym roku mam ich parę to chociaż oczy mam gdzie pocieszyć , róże kwitną pojedynczo na więcej już w tym sezonie nie liczę ;:168
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Jadziu
Zajrzałam pierwszy raz i przepadłam :D
Piękne zdjęcia i rośliny, miłość do owadów...
Moc oryginalnych róż i cudnych dalii, moje ulubione floksy i ta bajkowa szałwia...
Fruczaki też do mnie przylatują z racji mnogości floksów.
Pozwolisz ,że będę tu częściej zaglądać :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu kochana ;:196
Jakże pięknie jeszcze kwitną Twoje ogrodowe skarby. Pretty sunrise wygląda w tym świetle jakby płonęla, a ta ukryta w szalwiowym kwiatuszki gąsienica urocza. Oczywiście podzielam zdanie co do miss obiektywu, ale czarna madonna także niezmiennie mnie czaruje.
Zdjęcia jak zwykle przednie, sama przyjemność je oglądać. Pozdrawiam serdecznie z podkarpacia ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO o z kurortu napisałaś ;:196 .Kuruj się za nas obie, może i ja w ten sposób wydobrzeje.Siedzę teraz przed kompem i objadam się mieszanka krakowską uwielbiam gagaretki ,chociaż wiem ,ze to niezdrowo :;230 Co nieco jeszcze kwitnie jednak powoli robię porządki na rabatach .Dzisiaj wywaliłam juz wszystkie pomidorowe krzaczki, chociaż jeszcze zostały te zdrowiutkie

Obrazek

reszta ułożona na stole ,żeby dojrzała wraz z baletnicą w kusej spódnicy :wink: .Po uwiecznieniu poszła na swoje miejsce w szeregu :wink:

Obrazek

zamiast Czarnej Madonny masz nie mniej czarującą Astrid grafin

Obrazek

AGNIESZKO witam w moich skromnych progach fankę dalii i marcinków .fruczaki lubią tez Werbeny patagońskie,budleje a nawet polubiły moja cudną szałwię ;:202 gustują też w cyniach niestety ich nie mam z racji miejsca .Dalie lubiłam od zawsze przypominały mi babciny ogródek to samo malwy jednak tych nie mam u siebie

dzisiaj natrafiłam na taką gąsienicę siedziała sobie na werbenie hastacie nie wadząc nikomu .No cóż zostawiłam ją w spokoju

Obrazek

no i moje kolczaste cudo i jak wyrwać ten diabelski szczawik jak to to ma harpunowe kolce uffff ;:224

Obrazek

Obrazek

TERENIU miss obiektywu to Ferncliff illusion uwielbiam ją gdy tylko zobaczyłam ja w ofercie Tak te końcówki są fioletowe bardzo oryginalne czasem ma go więcej czasem mniej. Urzekła mnie ta moja nowość, która wygląda jak kotylion ciemnymi liśćmi .Sezon powoli sie kończy jednak Aphrodite nie daje za wygraną i znów wytwarza nowe pąki to samo Jacques Cartier

Obrazek

Obrazek

JOASIU ciekawe jak będzie robił pierzynkowe fotki o ile taka spadnie, bo ostatnio krucho z tą zimowa pierzynką. U mnie astry dopiero sie budzą i cudna niziutka Nawłoć Laurin, zbierają się też powoli chryzantemy trochę ich mam

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadziu paskudna jest ta koniczynka. A rozsiewa się to strzelając nasionami po całym ogrodzie.
Jak w końcu wezmę się za plewienie moich opuncji to najpierw łopatą ponacinam ziemię a potem łopateczką i grabkami wyciagam zielsko ...
Pomału dasz radę a najgorzej się zabrać.
Gratuluję pięknych zdjęć nowym aparatem. ;:138
Życzę bardzo miłych chwil ;:168 kończącego się lata i nacykania jeszcze mnóstwa zdjęć z Twojego niesamowicie kolorowego ogrodu. ;:167
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu podziwiam jak zawsze Twoje fotki i ogródek, ale zaszalałaś z aparatem ;:138
U mnie jest fuksja Magellana jest piękna, drobniutka ale Twoja to prawdziwa baletnica. Oczywiście obowiązkowo szczapiłaś gościa gąsiennicę tym razem.
U mnie pomidorki jeszcze w pełni szaleją, nawet ogórki dalej zbieram, w tym roku to naprawdę mam zbiory, właśnie zajadałam małosolne w zasięgu reki mam rodzynki w czekoladzie ale szlaban.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Gąsieniczka sympatyczna :D U siebie niestety nie mogę takich stworków zostawiać.
Podziwiam nieustająco szałwię ''Amistad'', kosmos dla mnie po prostu.
Obłędny odcień kwiatów, czy ona zimuje :?:
Dalia ''Fernclif Ilusion'' jest wyjątkowa, bardzo podobają mi się zabarwione na tak ciekawy kolor końcówki. Florian pokazywał ją też, ale ten odcień inaczej wyszedł w Jego aparacie.
Szkoda pomidorków, ale i tak zaraz przyjdzie ich kres.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny u mnie podlewanie z nieba nie muszę tańczyć z wężem :heja .Do południa była super pogoda, chociaż nie było słońca tylko takie nieciekawe niebo

Obrazek

W międzyczasie między opadami poszłam sprawdzić ile naszło niemiłych oślizłych gości do ogródka .Nie było ich zbyt duzo jednak teraz dalej pada to trochę więcej sie ich nazbiera zauważyłam tylko te

Obrazek

Obrazek

Zauważyłam też znajomą gąsienicę siedząca na werbenie patagońskiej .Kurcze słyszałam o tej azjatyckiej bukszpanowej i zaraz musiałam je porównać .Niestety to nie ona bo tamta ma białe włoski a ta u mnie czarne i nie ten deseń ufffff

Obrazek

Pokusiłam sie też o zrobienie paru deszczowych fotek

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO jak już pisałam u Ciebie niestety szałwia nie zimuje w gruncie trzeba ją przechowywać w domu a najlepiej zrobić z niej sadzonki o tej porze.Nie wiem czy Florian pokazywał Ferncliff illusion nie zauważyłam , wiem ,ze ją ma bo sam ja sobie wyhodował z oczek mojej ,natomiast pokazał inną Ferncliff Tango pomponik sprawdź proszę .Jeszcze coś pomidorków będzie, bo wiszą na krzaczkach .Mogę wysłać Ci odnóżki tej szałwii jeśli chcesz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANUSIU witaj po długiej przerwie ;:196 Wiesz jak Twój -mój Kapitanek szalał w tym sezonie aż radość brała ;:167 ;:196 Widziałam Twoje ogóreczki jak jeszcze super owocują i są zdrowiutkie.No cóż żyje się raz a na ładne fotki z ochotą się patrzy a szczególnie ja lubię je podziwiać u innych toż to sama radość. Małosolne też smaczne, ja tylko w rozterce opycham się słodkościami od czasu do czasu dlatego nie kupuje na co dzień, bo okropnie mnie kuszą :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ELUSIAoch ta koniczynka to okropieństwo jakich mało ;:222 .Mam też z żółtymi kwiatkami ale ona łatwiejsza w wyrywaniu .Do wyrywania będzie chyba potrzebna wielka pinceta :;230 i żelazne rękawice boję się okropnie tego kolczastego drania bo przy wyciąganiu kolców można sie i kawałek ciała pozbyć takie są wredne .Jednak jakoś muszę usunąć ten szczawik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, ponieważ ostatnio przyciągają mnie czerwone róże, więc Twojej przyjrzałam się jako pierwszej ale widzę, że masz też przepiękne dalie. Zdjęcie liścia jest po prostu magiczne. Musisz mieć dobry sprzęt, że takie ładne ujęcie udało Ci się uzyskać.
Jadziu masz dużo róż, także wielkokwiatowych, są w świetnej formie, widać że potrafisz o nie dbać. Czy zabezpieczasz je przed zimą?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Widzę ,że deszczyk u ciebie był.U mnie troszkę ale dobre i to :)
Dalie piękne, ba przepiękne i te z z kształtu i koloru i z tymi kropelkami deszczu ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KASIU niektóre moje róże w tym sezonie nie wyglądają zbyt rewelacyjnie jak w ubiegłym sezonie .Pisałam u Ciebie o czerwonych różach pokażę Ci mojego rekonwalescenta Burgunda oby udało mu się przeżyć .Niestety zaczęło się od wypuszczania dziczków które go osłabiały, a potem z roku na rok było coraz gorzej, a ostatnie zimy go całkiem dobiły .Teraz dopiero powoli zaczyna odbudowywać system korzeniowy .Dlatego ,ze był moją radością i jedną z pierwszych róż jakie kupiłam do ogródka razem z Glorią dei próbuje go odtworzyć jednak długa droga przed mną.Mam sporo czasu wiec mogę zadbać o swoje królowe .Mam nadzieję ,że po wiosennej dawce dobrego obornika znów ruszą z kopyta ,chociaż na tegoroczne kwitnienia też nie mogę narzekać oczywiście są wyjątki . Róże dostają tylko kopczyki i to nie wszystkie tylko świeże których w tym roku nie mam i przesadzane tych też nie będzie i te które mają szczepienie nad zimą, bo tak sadziłam w początkach ogrodowania. Jeśli chodzi o aparat to mam nowy dlatego fotki są inne

Obrazek

Druga z czerwonych to Lavaglut

Obrazek

a teraz świeże dzisiejsze fotki po całonocnym podlewaniu z nieba nie mogłam sie oprzeć .Szykuję swoja formę fotograficzną :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU podlewało calutka noc i trochę rano wiec po zakończeniu musiałam isć pocykać parę fotek nie mogłam sie oprzeć pokusie zrobienie idealnej kropli

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ach, Jadziu - te kropelkowe i kroplowe zdjęcia - no mistrzostwo! ;:303 ;:180 ;:303
Ja bym plewiła przy tych kaktusowych kolcach chyba dobrą pęsetą, powaga. ;:108
W pierwszej chwili jak zobaczyłam to zdjęcie, to pomyślałam, że masz tillandsię ;:oj
https://www.fotosik.pl/zdjecie/e956c36a730e2c27
Moje oplątwy jeszcze w ogrodzie, pewnie w październiku / listopadzie powrócą do domu na zimę.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO też tak sobie myślę ,ze przydałaby się pęseta do tego plewienia, bo mam stracha dotknąć tego kolca .Pierwsza dzisiejsza fotka to jak dla mnie to miszczostwo :oops: Wreszcie udało mi sie osiągnąć to do czego dążyłam odkąd mam ten aparat .Fajnie wygladają też po deszczu czuprynki Pamelki . Miłej niedzieli Beaciu ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”