Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Julciu trzymam kciuki za roślinki, bo ja miałam kiepskie doświadczenie właśnie z liatrą. A trójsklepkę miałam w rękach i odłożyłam, eukomisów nie widziałam. Miałam też te sekatorki kupić ale one jedynie do kwiatków, a u mnie ogród wiejski więc sekator potrzebny większy, mocniejszy :D
Co zrobisz z roślinkami wsadzisz do doniczek czy poczekasz na wiosnę? Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julcia piękne zakupy :) Zima mówi powoli PAPA i będzie można wreszcie wyruszyć na działkę ;:138 ;:138 ;:138
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Juleczko! ;:196
No i będziesz siać! ;:63 ;:63
Udało Ci się kupić różowego eukomisa ;:215 To nasionka czy sadzonka?
U nas na działkach też kradną, ale w naszej alejce kilku działkowców hoduje gołębie i codziennie hodowcy przychodzą, w dodatku w różnych porach dnia, co znacznie utrudnia złodziejom swobodne poruszanie się w naszej części ROD. ;:108

Dobrego i ciepłego ;:3 tygodnia życzę. Zdrówka. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Natalko zakupy zakupami coś tam zawsze wpadnie do koszyka, no bo jak się oprzeć tym kolorowym opakowaniom.
Marysiu na razie potrzymam w opakowaniach, jak zobaczę kły to pójdą do doniczek ,albo do ziemi na działce . Eukomis
ten ciemny , mój z ubiegłego roku biały i nerina na pewno do doniczek, tylko jak najpóźniej bo na balkon niestety nie mogę wystawić. Mam malutki i nieosłonięty wystawiony na wiatr z każdej strony.
Sekatorki kupiłam właśnie do kwiatów bo dużym sekatorem miażdżę delikatne łodyżki, otworzyłam i są bardzo ostre do tego 3 letnia gwarancja w opakowaniu ;:oj Jak się będą sprawować zobaczymy.
Piotrku już nie mogę się doczekać :)
Lucynko wszystkie roślinki w kapersach więc muszę teraz pilnować ich kłów. Dla eukomisów wymyśliłam większą płytką donicę i myślę by wsadzić razem dla kontrastu. Moja cebula białego eukomisa fajnie w domu podeschła i mam nadzieję ze jednak coś z niej urośnie.
Masz rację nic tak nie zabezpieczy działki jak sąsiedzi, na naszej alejce też jeden pan hodował kurki, teraz z racji wieku już nie więc od jesieni do wiosny w zasadzie alejka pusta ;:222
Cieplutkiego tygodnia ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Co za wstrętni złodzieje :evil: Takich to tylko łapać i pozamykać za kratami :roll: Byłaś to zgłosić? Czy nie ma to sensu? Oby na targach była piękna pogoda (żeby nie padało) ;:224 Słyszałaś o tym, że od 16-18 marca w Lesznie odbędzie się I Leszczyńska Fiesta Balonowo - Spadochronowa :tan Będzie na co patrzeć ;:108
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianie nie zgłaszałam bo z doświadczenia wiem ze to bez sensu, musiałabym na działce czekać kilka godzin na patrol i marznąć, a wiadomo tylko spiszą protokół ;:222
Tak wiem ;:170 będzie fajna imprezka ,balony kolorowe i spadochrony też , oby pogoda dopisała bo w deszczu to żadna atrakcja stać i moknąć.Pójdę z wnukami ;:333
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja może pojechałbym wtedy do Babci do Święciechowy, bo tam na Sali Wiejskiej mają być wszystkie odprawy do lotu, otwarcie i zakończenie :D Kup sobie atrapę kamery na działkę, były w zeszłym roku w Lidlu :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julia widzę szalejesz :) ja to unikam Lidla hihi bo wiem, że jak wejdę to na pewno coś kupię, a już na prawdę miejsca na to nie znajdę, ostatnio jak byłem i prymulki był to już 4 miałem w koszyku ale się opanowałem i wyciągnąłem ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ja swoje floksy wsadziłam do doniczek, bo to były suche pajączki więc bałam się że w domu przesuszą się na amen! Wczoraj byłam w Ldl i kupiłam solarne odstraszacze dla podziemnych amatorów naszych ogrodów i może się sprawdzą. Kupiłam też spryskiwacz, bo mój gdzieś się przede mną schował :;230 Miałam nawet wrócić szukać eukomisu, ale zrezygnowałam, bo pewnie gdzieś jeszcze znajdę. Marzy mi się grządka ananasków, ale nie będę sadziła w doniczce bo Marta odradzała, a u niej taka grządka jest. Ty masz luźną glebę, a ja swoją muszę rozluźnić. Życzę słoneczka i szybkiej wiosny ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ciekawa jestem tych nożyc ,mam takie cienkie do kwiatków ,ale już bardzo wysłużone i rozglądam się za nowymi
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko trudno powiedzieć jak się będą spisywały w praktyce na razie wyjęłam z opakowania i na papierze próbowałam, są naprawdę ostre i takie poręczne, mniejsze od sekatora, jedyny mankament na dziś to nie mają dziureczek do sznurka a ja wieszam ustrojstwa na haczykach w altanie żeby nie gubić ale pewnie coś wymyślę.
Marysiu mam nadzieję na szybkie ocieplenie i wsadzenie wszystkiego do gruntu bo na doniczki w mieszkaniu nie mam miejsca ;:218
Chyba dziś dotrę do lidla,bo w domku spryskiwacz wysiadł na amen, odstraszaczy nie kupię drogie toto, ;:223
Mariuszu też niby unikam ale wiesz jak to jest :;230
Julianie nie mam pojęcia czy to by skutkowało, kombinuję ze bardziej może oświetlenie z czujką ruchu podziała odstraszająco.
Pogodnego tygodnia :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja odstraszacze kupiłem w zeszłym roku na promocji w Tesco :D Były pakowane po 2szt. i zapłaciłem za nie około 20-25zł. już nie pamiętam :roll: Ale chyba się rozładowały, lub zdechły bo jak włączam to nic nie brzęczy ;:219
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu te odstraszacze co kupiłam są na baterie słoneczne i wewnątrz też wkłada się bateryjki (chyba 3), ale urządzenie spore z dużą powierzchnią baterii słonecznej więc mam nadzieję że zdadzą egzamin. Mam zawsze w tunelu orgię myszowatych bo tam ziemia inna niż twarda glina na pozostałej powierzchni, a drugą wstawiam koło warzyw bo też szaleją i co ładniejsze warzywa sobie wybierają :;230 Mam nadzieję, że na zasadzie przysłowia co drogie to tanie, będą przydatne :D
Spryskiwacz już taki kiedyś miałam i był ok! ale jego chyba też gdzieś zapodziałam ;:223 To już nie tylko łopatki gubię ;:306
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Julcia to dla Ciebie :) :
Obrazek
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianie może odstraszacz faktycznie felerny albo zbyt mało słońca i nie miał możliwości popracować , bo lato wiadomo jakie było - deszczowe ;:222
Marysiu jakoś nigdy nie rozgryzałam tematu kretów , bo u mnie właściwie ich nie ma, a pojedyncze kretowiny w trawniku mnie nie złoszczą , rozgrabię i po sprawie. Trudniejsza sprawa z karczownikami i nornicami :evil:
Właściwe nie wiem czy na nie były by skuteczne odstraszacze , może warto, podziel się proszę doświadczeniem po sezonie.
Mariuszu dziękuję za pamięć , Tobie również najlepszego bo dziś wieszczą Dzień Mężczyzny ;:196
Dziś kawałek dnia przeznaczyłam na obcinanie drzew na działce, niestety inni zaplanowali inaczej :evil:
Miałam kolejne włamanie , tym razem zabrali czajnik elektryczny.Najgorzej w tym wszystkim ,ze mam zniszczone drzwi wejściowe i trzeba naprawić.Tym razem już nie popuściłam i wraz z sąsiadami którzy podzielili mój los wezwaliśmy policję.
Otwarcie powiedzieli ze nie znajdą winowajcy, tylko przyjęli zgłoszenie i obiecali częstsze patrole w okolicy.
Chyba na płocie wywieszę karteczkę ze już nie ma co zabrać bo włamanie co tydzień ;:223 i nic wartościowego nie zostało.
Mam nadzieję ze jutro jednak zrobię co najpilniejsze. Pogoda ma być dobra, mąż zaangażowany w naprawę drzwi, więc sama nie będę.
Spokojnej nocy ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”